WordPress pagina dupliceren

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Lees dan deze uitleg!

WordPress pagina dupliceren

Pagina dupliceren WordPress

WordPress pagina dupliceren? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand een pagina in WordPress wil dupliceren. Een paar mogelijke redenen zijn:

  1. Snelheid: Als je een pagina wilt maken die sterk lijkt op een bestaande pagina, kan het dupliceren van de pagina tijd besparen omdat je niet opnieuw hoeft te beginnen met het maken van de pagina vanaf het begin.

  2. Consistentie: Als je een serie pagina’s hebt die een bepaald ontwerp of layout volgen, kan het dupliceren van pagina’s helpen om ervoor te zorgen dat de pagina’s consistent zijn met elkaar.

  3. Gemak: Als je een pagina wilt maken die sterk lijkt op een bestaande pagina, kan het dupliceren ervan ervoor zorgen dat je niet hoeft te herinneren hoe je de pagina oorspronkelijk hebt gemaakt of wat er allemaal op stond.

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Er zijn verschillende manieren om een pagina in WordPress te dupliceren, afhankelijk van welke versie van WordPress je gebruikt. Een gemeenschappelijke manier is om een plug-in te gebruiken die het dupliceren van pagina’s ondersteunt, zoals “Duplicate Page” of “Duplicate Post”. Je kunt ook de handmatige methode gebruiken door een nieuwe pagina aan te maken en vervolgens de tekst en afbeeldingen van de bestaande pagina te kopiëren en te plakken.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door een template van je pagina te maken als je werkt met de plug-in Elementor Pro

WordPress plug-ins voor dupliceren

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Er zijn verschillende manieren om een pagina te dupliceren in WordPress, en hiervoor kun je verschillende plug-ins gebruiken. Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van plug-ins die je hiervoor kunt gebruiken:

  1. Duplicate Page: Deze plug-in maakt het mogelijk om een pagina te dupliceren in een paar simpele stappen. Om een pagina te dupliceren, ga je naar de pagina die je wilt dupliceren en klik je op de knop “Duplicate This” in de admin-toolbar. De plug-in zal vervolgens een exacte kopie van de pagina maken en deze toevoegen aan de lijst met pagina’s of berichten in het dashboard.

  2. WP Clone: Deze plug-in maakt het mogelijk om een pagina te dupliceren naar een andere website. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een pagina wilt dupliceren van een testwebsite naar een live website. Om een pagina te dupliceren met WP Clone, ga je naar de pagina die je wilt dupliceren en klik je op de knop “Clone” in de admin-toolbar. De plug-in zal vervolgens een exacte kopie van de pagina maken en deze toevoegen aan de lijst met pagina’s in het dashboard van de doelwebsite.

  3. WP Copy Content: Deze plug-in maakt het mogelijk om niet alleen een pagina, maar ook andere soorten content, zoals berichten en media, te dupliceren. Om een pagina te dupliceren met WP Copy Content, ga je naar de pagina die je wilt dupliceren en klik je op de knop “Copy” in de admin-toolbar. De plug-in zal vervolgens een exacte kopie van de pagina maken en deze toevoegen aan de lijst met pagina’s in het dashboard.

Als je een pagina wilt dupliceren in WordPress, is het aan te raden om een van deze plug-ins te gebruiken. Zo kun je snel en gemakkelijk een kopie van een pagina maken, zonder dat je hiervoor handmatig code hoeft te schrijven of te werken met export- en importfuncties.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *