Inloggen bij WordPress

WordPress login pagina, waar staat die? Wil je een WordPress pagina dupliceren? Lees dan deze uitleg!

WordPress inloggen

WordPress inloggen

Om in te loggen op een WordPress website, volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar de inlogpagina van je website. Dit is meestal de URL van je website gevolgd door “/wp-login.php”. Bijvoorbeeld: “www.mijnwebsite.nl/wp-login.php“. Anders is het in de meeste gevallen: www.voorbeelddomein.nl/wp-admin

  2. Voer je gebruikersnaam of e-mailadres en wachtwoord in.

  3. Klik op de knop “Inloggen”.

Inloggen werkt niet

Wat als je WordPress login niet werkt? Als je wachtwoord vergeten bent, kun je op de knop “Wachtwoord vergeten?” klikken om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Houd er rekening mee dat sommige WordPress websites mogelijk extra beveiligingsmaatregelen hebben, zoals een extra beveiligingsvraag of een CAPTCHA verificatie (Ook bekend als ik ben geen robot). Volg de aanwijzingen op het scherm om deze stappen te voltooien.

Als je problemen hebt met het inloggen op je WordPress website, neem dan contact op met de beheerder van de website of met de hostingprovider voor hulp. Zij kunnen je mogelijk verder helpen met het oplossen van eventuele problemen.

WordPress login

WordPress login veranderen

Ja, het is mogelijk om de login pagina van WordPress te veranderen. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken en hoe vergaand je wilt gaan met het aanpassen van de login pagina. Hier zijn enkele opties:

  1. Gebruik een plug-in: Er zijn verschillende plug-ins beschikbaar die je kunt gebruiken om de login pagina aan te passen, zoals Custom Login Page Customizer of WP Custom Login. Deze plugins geven je de mogelijkheid om de URL, achtergrondkleur, logo, formuliervelden en andere elementen van de login pagina aan te passen.

  2. Gebruik een thema: Sommige WordPress thema’s hebben opties om de login pagina aan te passen, zoals achtergrondkleur, logo of formuliervelden. Dit kan worden gedaan via het thema-optiescherm of door middel van speciale thema-gerelateerde plug-ins.

  3. Maak een eigen login pagina: Als je de login pagina van WordPress volledig op maat wilt maken, kun je ook een eigen login pagina maken. Dit kan worden gedaan door een nieuwe pagina te maken en deze te vullen met het formulier voor inloggen, of door het formulier voor inloggen te plaatsen op een bestaande pagina. Je kunt dit doen door gebruik te maken van de functie “wp_login_form” van WordPress.

Daarnaast hebben deze meeste beveiligingsplug-ins ook de mogelijkheid om je wp-admin te veranderen.  Veel mensen kiezen ervoor om de WordPress wp-admin pagina te veranderen omdat veel hackers dan niet bij deze pagina kunnen komen. Hierdoor kunnen hackers (moeilijker) een brute force aanval doen op je website. 

Houd er rekening mee dat het aanpassen van de login pagina van WordPress een beetje technische kennis kan vereisen. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, kun je altijd hulp vragen aan een professionele websiteontwikkelaar of een WordPress expert.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *