Elementor pop-up maken

Wil je een Elementor pop-up maken? Wij vertellen je hoe dit moet en geven je een aantal belangrijke tips.

Elementor pop-up maken

Elementor pop-up maken in 10 stappen

Met Elementor Pro kun je gemakkelijk pop-ups maken voor je website. Hier is een stap-voor-stap-handleiding om een pop-up te maken met Elementor Pro:

 1. Installeer Elementor Pro op je WordPress website als je dit nog niet hebt gedaan.
 2. Open Elementor in je WordPress beheerderspaneel door naar “Templates” te gaan en vervolgens op “Pop-ups” te klikken.
 3. Klik op het nieuwe pop-up toevoegen om een nieuwe pagina te maken.
 4. Geef de pop-up een naam en kies “Template aanmaken”

Elementor pop-up maken

5. Voeg de gewenste elementen toe aan de pop-up door op de “+” knop te klikken en vervolgens op een van de elementen in het menu aan de linkerkant te klikken. In het begin zullen er ook verschillende pop-up templates worden weergeven die je kunt gebruiken om een pop-up te maken.

6. Pas de lay-out en stijl van de pop-up aan naar wens door op de elementen te klikken en de opties in het linkerpaneel te gebruiken.

pop-up maken

7. Maak de pop-up actief door naar het tabblad “Trigger” te gaan en de opties voor het activeren van de pop-up in te stellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de pop-up te laten verschijnen wanneer iemand op een knop of link klikt, of na een bepaalde tijd op de website.

trigger pop-up

9. Selecteer de geavanceerde opties. 

geavanceerde instellingen

8. Sla de pop-up op door op de knop “Publiceren” te klikken.

9. Test de pop-up door naar je website te gaan en te kijken of de pop-up op de juiste manier verschijnt volgens de instellingen die je hebt gemaakt. Let wel op dat je eerste je cache leegt van je website. Als je je cache niet leegt, zul je in de meeste gevallen een oudere versie van je website te zien krijgen. 

Dit zijn de basisstappen om een pop-up te maken met Elementor Pro. Er zijn veel meer opties en instellingen beschikbaar om de pop-up naar wens aan te passen, dus het is aan te raden om de documentatie van Elementor Pro te raadplegen voor meer informatie.

Let op: Met de gratis Elementor versie kun je geen pop-ups maken. Hier heb je de betaalde versie van Elementor voor nodig. Wil je kijken wat Elementor Pro te bieden heeft? Ga dan naar de website van Elementor

De voordelen van het gebruik van Elementor pop-ups

Elementor is een populaire plug-in voor WordPress die gebruikers in staat stelt om professioneel uitziende pop-ups te maken voor hun website. Pop-ups kunnen worden gebruikt om bezoekers te informeren over belangrijke aankondigingen, aanbiedingen of speciale evenementen, of om hen te vragen zich te abonneren op een nieuwsbrief of te volgen op social media.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Elementor pop-ups op je website:

 1. Verbeterde gebruikerservaring: Pop-ups kunnen worden gebruikt om belangrijke informatie te presenteren zonder dat de bezoeker hoeft te navigeren naar een andere pagina. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren door het proces sneller en gemakkelijker te maken voor de bezoeker.
 2. Verhoogde conversie: Door pop-ups te gebruiken om bezoekers aan te sporen tot actie, zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief of het kopen van een product, kan het conversieratio van je website worden verhoogd.
 3. Verbeterde targeting: Elementor pop-ups bieden verschillende opties voor targeting, zodat je specifieke pop-ups kunt laten zien aan bezoekers die aan bepaalde criteria voldoen. Dit kan ervoor zorgen dat de pop-ups die je toont relevant zijn voor de bezoeker en daardoor effectiever zijn.
 4. Aangepaste opties: Elementor pop-ups bieden verschillende aanpasbare opties, waaronder het ontwerp, de lay-out en de inhoud van de pop-up. Dit geeft je de vrijheid om de pop-up aan te passen aan de behoeften van je website en je doelgroep.
 5. Eenvoudig te gebruiken: Elementor is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen zonder programmeerkennis. Het biedt een drag-and-drop-interface waarmee gebruikers pop-ups kunnen maken door elementen te slepen en te plaatsen op de gewenste locatie.

In samenvatting biedt het gebruik van Elementor pop-ups op je website verschillende voordelen, waaronder verbeterde gebruikerservaring, verhoogde conversie, verbeterde targeting en aangepaste opties. 

Bovendien is het een eenvoudig te gebruiken tool die zelfs voor mensen zonder programmeerkennis toegankelijk is. Als je op zoek bent naar een manier om je website te verbeteren en de interactie met je bezoekers te verhogen, is het gebruik van Elementor pop-ups zeker de moeite waard.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat het gebruik van pop-ups op een verantwoorde manier moet gebeuren. Overmatig gebruik van pop-ups kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en kan ervoor zorgen dat bezoekers je website verlaten. Het is daarom aanbevolen om pop-ups alleen te gebruiken wanneer ze relevant en nuttig zijn voor de bezoeker, en om ervoor te zorgen dat ze op een niet-storende manier worden getoond.

In het algemeen biedt het gebruik van Elementor pop-ups een krachtig middel om bezoekers te informeren, te engageren en te converteren op je website. Door deze voordelen in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je op een effectieve en verantwoorde manier gebruik maakt van deze tool om je website te verbeteren en je doelen te bereiken.

De beste Elementor pop-up sjablonen voor elke website

Elementor is een populaire plug-in voor WordPress die gebruikers in staat stelt om professioneel ogende websites te maken zonder veel codeervaardigheden te hebben. Een van de handige functies van Elementor is de mogelijkheid om pop-ups te maken voor je website. Pop-ups kunnen worden gebruikt om bezoekers te wijzen op specifieke aanbiedingen, formulieren of andere belangrijke informatie op je site. In dit artikel zullen we enkele van de beste Elementor pop-up sjablonen bespreken die beschikbaar zijn voor elke website.

 1. Pop-up sjabloon voor aanbiedingen: Dit sjabloon is ideaal voor het aanbieden van speciale aanbiedingen of kortingscodes aan je bezoekers. Het bevat een duidelijke call-to-action-knop die bezoekers aanmoedigt om de aanbieding te claimen.
 2. Pop-up sjabloon voor nieuwsbrieven: Als je een nieuwsbrief hebt voor je website, kun je dit sjabloon gebruiken om bezoekers te vragen zich aan te melden. Het bevat een formulier waar bezoekers hun e-mailadres kunnen invoeren om zich aan te melden voor de nieuwsbrief.
 3. Pop-up sjabloon voor sociale media: Dit sjabloon is ideaal voor het aanmoedigen van bezoekers om je te volgen op sociale media. Het bevat knoppen voor populaire sociale media-platforms, zoals Facebook en Instagram, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen volgen.
 4. Pop-up sjabloon voor contactformulieren: Als je wilt dat bezoekers contact met je opnemen, kun je dit sjabloon gebruiken om een contactformulier weer te geven. Het bevat velden voor naam, e-mailadres en bericht, zodat bezoekers je gemakkelijk kunnen bereiken.
 5. Pop-up sjabloon voor video’s: Als je wilt dat bezoekers een specifieke video op je site bekijken, kun je dit sjabloon gebruiken om de video weer te geven in een pop-up. Dit is een effectieve manier om de aandacht van bezoekers te vestigen op belangrijke video-inhoud op je site.

Bij het kiezen van een pop-up sjabloon voor je website is het belangrijk om te overwegen wat je wilt bereiken met de pop-up. Als je bijvoorbeeld bezoekers wilt aanmoedigen om zich voor je nieuwsbrief aan te melden, is een sjabloon voor nieuwsbrieven wellicht de beste keuze. 

Als je echter wilt dat bezoekers je volgen op sociale media, is een sjabloon voor sociale media misschien beter geschikt. 

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de pop-up niet te storend is voor de bezoekers van je site. Zorg ervoor dat de pop-up op het juiste moment verschijnt en dat deze gemakkelijk te sluiten is als de bezoeker dat wenst.

Met de juiste Elementor pop-up sjabloon kun je je bezoekers aanmoedigen om specifieke acties te ondernemen op je website. Of het nu gaat om het claimen van een aanbieding, het aanmelden voor een nieuwsbrief of het volgen op sociale media, de juiste pop-up kan helpen om je doelen te bereiken en je website naar het volgende niveau te tillen. Experimenteer met verschillende sjablonen en zie welke het beste werkt voor je specifieke behoeften.

Geavanceerde pop-up opties met Elementor

Geavanceerde pop-up opties met Elementor: A/B testing en trigger instellingen

Pop-ups zijn een effectief middel om bezoekers van een website te converteren tot klanten of leads. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een nieuwsbrief te promoten, een aanbieding te tonen of om bezoekers te verleiden tot het invullen van een contactformulier. Met Elementor, een populaire pagina bouwer voor WordPress, kun je gemakkelijk pop-ups maken en personaliseren met behulp van geavanceerde opties zoals A/B testing en trigger instellingen.

A/B testing met pop-ups in Elementor

Met A/B testing kun je twee verschillende versies van een pop-up creëren en deze testen om te zien welke het beste werkt. Dit is vooral handig als je twijfelt tussen twee verschillende ontwerpen of teksten voor je pop-up. Je kunt bijvoorbeeld testen welke kleur het beste werkt, of het beter is om een afbeelding te gebruiken of niet, of welke call-to-action het meest effectief is.

Om A/B testing te gebruiken in Elementor, maak je eerst twee pop-ups met verschillende ontwerpen of teksten. Vervolgens klik je op de knop ‘A/B testing’ in de editor en kies je voor ‘Nieuwe test’. Je geeft de test een naam en kiest vervolgens welke pop-up de A-variant is en welke de B-variant. Je kunt ook instellen hoe vaak de pop-ups getoond worden en hoe lang de test duurt. Als de test is voltooid, kun je de resultaten bekijken en beslissen welke pop-up het beste werkt.

Trigger instellingen voor pop-ups in Elementor

Met trigger instellingen kun je bepalen wanneer een pop-up getoond moet worden aan bezoekers van je website. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, zoals:

 • Na het laden van de pagina: de pop-up wordt getoond zodra de pagina is geladen.
 • Na een bepaalde tijd: de pop-up wordt getoond na een bepaalde tijd dat een bezoeker op de pagina is.
 • Bij het verlaten van de pagina: de pop-up wordt getoond als een bezoeker de muis beweegt naar de tab-balk of de terug-knop van de browser.
 • Bij het scrolen naar een bepaald punt: de pop-up wordt getoond als een bezoeker naar een bepaald punt op de pagina scrolt

5 manieren om pop-ups te integreren in je Elementor website

Pop-ups kunnen een effectief middel zijn om bezoekers te informeren, te converteren of te retargeten op een website. Als je Elementor gebruikt om je website te bouwen, zijn er verschillende manieren om pop-ups te integreren:

 1. Gebruik een Elementor-widget: Elementor heeft een aantal widgets die je kunt gebruiken om pop-ups toe te voegen aan je website. Zoek naar de “Pop-up” -widget in de lijst met beschikbare widgets en sleep deze naar het gewenste gebied op je website. Hiermee kun je een eenvoudige pop-up maken die wordt getriggerd door een knop of een ander interactief element op je website.
 2. Gebruik een pop-up-plug-in: Er zijn tal van pop-up plug-ins beschikbaar voor WordPress, waaronder Pop-up Maker en Pop-up Builder. Deze plug-ins bieden meer mogelijkheden voor het maken en personaliseren van pop-ups, zoals het toevoegen van afbeeldingen, video’s en vormen. Om een pop-up toe te voegen aan je Elementor website, kun je de plug-in installeren en vervolgens de pop-up toevoegen als een widget via de Elementor editor.
 3. Gebruik een opt-in-formulier: Als je pop-ups wilt gebruiken om bezoekers te converteren, bijvoorbeeld om ze te laten inschrijven voor een nieuwsbrief of om ze te laten aanmelden voor een webinar, kun je een opt-in-formulier gebruiken. Elementor heeft een aantal widgets die je kunt gebruiken om opt-in-formulieren toe te voegen aan je website, zoals de “Form” widget of de “Mailchimp” widget. Je kunt deze widgets gebruiken om een formulier te maken dat wordt weergegeven als een pop-up wanneer bezoekers op een bepaalde knop klikken.
 4. Gebruik een trigger-event: Er zijn verschillende manieren om te bepalen wanneer een pop-up wordt weergegeven op je website. Bijvoorbeeld, je kunt ervoor kiezen om een pop-up weer te geven wanneer een bezoeker een bepaald gedeelte van je website bereikt, wanneer ze op een bepaalde knop klikken of wanneer ze een bepaalde tijd op je website blijven. Al deze trigger-events kunnen worden ingesteld met behulp van de Elementor-editor of met behulp van een pop-up-plug-in.
 5. Gebruik een exit-intent-pop-up: Een exit-intent-pop-up wordt weergegeven wanneer een bezoeker op het punt staat om je website te verlaten. Dit kan een effectief middel zijn om bezoekers te behouden of te converteren, bijvoorbeeld door hen een aanbieding te doen of hen te vragen om zich aan te melden voor een nieuwsbrief. Er zijn verschillende manieren om exit-intent-pop-ups toe te voegen aan een Elementor website, zoals met behulp van een pop-up plug-in of door middel van de Elementor editor. Je kunt ook een trigger event instellen, zoals het bewegen van de muis naar het sluitknop van de browser, om de pop-up te laten verschijnen.

Het is belangrijk om te onthouden dat pop-ups niet altijd gewaardeerd worden door bezoekers, dus het is verstandig om ze met mate te gebruiken en ervoor te zorgen dat ze relevant zijn voor de doelgroep van je website. Het is ook aan te raden om A/B-tests uit te voeren om te bepalen welke pop-ups het meest effectief zijn voor het behalen van je doelen.

Fouten om te vermijden bij het maken van Elementor pop-ups

Pop-ups zijn een krachtig hulpmiddel om bezoekers van je website te converteren, of het nu gaat om het verzamelen van e-mails, het aanbieden van kortingen of het weergeven van aanvullende informatie. Elementor is een populaire plug-in voor WordPress die gebruikers in staat stelt om pop-ups te maken en te beheren zonder enige codering te hoeven schrijven. Hoewel Elementor gemakkelijk te gebruiken is, zijn er enkele fouten die je moet vermijden om ervoor te zorgen dat je pop-ups effectief zijn.

Te veel pop-ups gebruiken

Hoewel pop-ups een krachtig hulpmiddel zijn, kunnen te veel pop-ups irritant zijn voor bezoekers en ervoor zorgen dat ze je website verlaten. Probeer de hoeveelheid pop-ups op je website beperkt te houden en gebruik ze alleen wanneer het echt nodig is om bezoekers te converteren.

Pop-ups gebruiken op ongepaste momenten

Het is belangrijk om te overwegen wanneer je pop-ups gebruikt. Als je bijvoorbeeld een pop-up gebruikt zodra een bezoeker je website bezoekt, is de kans groot dat ze de pop-up sluiten voordat ze de kans hebben gehad om de inhoud ervan te lezen. Probeer pop-ups te gebruiken op momenten waarop bezoekers langer op je website blijven, zoals na het lezen van een artikel of het bekijken van een video.

Onvoldoende aandacht voor de ontwerp- en gebruiksvriendelijkheid

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je pop-ups er goed uitzien en gemakkelijk te gebruiken zijn. Zorg ervoor dat de pop-up gemakkelijk te lezen is en dat de knoppen duidelijk zichtbaar zijn. Probeer ook de pop-up zo kort en bondig mogelijk te houden om ervoor te zorgen dat bezoekers de tijd nemen om de inhoud te lezen.

Pop-ups gebruiken die niet aansluiten bij je doelgroep

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pop-ups die je gebruikt aansluiten bij je doelgroep. Als je bijvoorbeeld een pop-up gebruikt die gericht is op jongeren, terwijl de meeste van je bezoekers ouder zijn, zal de pop-up waarschijnlijk niet effectief zijn. Houd rekening met de leeftijd, interesses en behoeften van je doelgroep wanneer je pop-ups maakt.

Pop-ups gebruiken die te afleidend zijn

Hoewel pop-ups effectief kunnen zijn om bezoekers te converteren, kunnen ze ook afleidend zijn als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Probeer ervoor te zorgen dat de pop-up de aandacht van de bezoeker trekt zonder te afleidend te zijn. Dit kan worden bereikt door het gebruik van subtiele animaties en het vermijden van te veel afbeeldingen of kleuren.

Pop-ups gebruiken die te lang duren om te laden

Bezoekers hebben vaak geen geduld voor pop-ups die te lang duren om te laden. Zorg ervoor dat je pop-ups snel laden om ervoor te zorgen dat bezoekers de tijd nemen om de inhoud ervan te lezen.

Pop-ups gebruiken die niet op mobiele apparaten werken

Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om websites te bezoeken, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je pop-ups op alle apparaten goed werken. Zorg ervoor dat je pop-ups maakt die goed werken op zowel desktop als mobiele apparaten.

Als je deze fouten vermijdt, kunt je ervoor zorgen dat je pop-ups effectief zijn en bezoekers helpen te converteren op je website. Gebruik Elementor om gemakkelijk professioneel ogende pop-ups te maken zonder enige codering te hoeven schrijven.

Expert tips voor pop-ups

Pop-ups zijn een krachtig middel om je bezoekers te converteren op je website. Ze kunnen worden gebruikt om aanmeldingen voor nieuwsbrieven op te halen, producten te verkopen of gewoon bezoekers te informeren over belangrijke updates of aanbiedingen. Als je pop-ups gebruikt in je Elementor website, zijn er een aantal expert tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat ze zo effectief mogelijk zijn.

 1. Zorg ervoor dat je pop-up relevant is voor je doelgroep. Het is belangrijk om te begrijpen wat je doelgroep wil en wat hen zal aanspreken. Als je bijvoorbeeld een pop-up gebruikt om aanmeldingen voor een nieuwsbrief op te halen, zorg dan dat de pop-up relevant is voor de bezoekers van je website.
 2. Maak gebruik van aanbiedingen of kortingen. Mensen zijn vaak geneigd om op pop-ups te klikken als ze denken dat ze iets gratis krijgen of als ze een korting krijgen. Probeer dus aanbiedingen of kortingen te gebruiken om bezoekers te overtuigen om op je pop-up te klikken.
 3. Zorg ervoor dat je pop-up opvalt. Je wilt dat je pop-up opvalt zodat mensen erop klikken. Zorg ervoor dat de pop-up een opvallende kleur heeft en dat de tekst duidelijk leesbaar is.
 4. Maak het gemakkelijk om op de pop-up te klikken. Zorg ervoor dat de knop of link die mensen moeten klikken om op de pop-up te reageren, duidelijk zichtbaar is en gemakkelijk te gebruiken is.
 5. Gebruik afbeeldingen of video’s om de aandacht te trekken. Afbeeldingen of video’s kunnen helpen om de aandacht te trekken van je bezoekers en ervoor te zorgen dat ze op je pop-up klikken.
 6. Maak gebruik van A/B-testen om te zien wat het beste werkt. Door A/B-testen te gebruiken kun je twee verschillende pop-ups tegen elkaar afzetten en zien welke het beste werkt. Zo kun je je pop-ups continu verbeteren om ervoor te zorgen dat ze zo effectief mogelijk zijn.

In samenvatting zijn pop-ups een krachtig middel om bezoekers te converteren op je website. Door ze relevant te maken voor je doelgroep, gebruik te maken van aanbiedingen of kortingen, ervoor te zorgen dat ze opvallen, gem

te zorgen dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, afbeeldingen of video’s te gebruiken om de aandacht te trekken en A/B-testen te gebruiken om te zien wat het beste werkt, kun je ervoor zorgen dat je pop-ups zo effectief mogelijk zijn voor conversie op je Elementor website. Het is belangrijk om te blijven testen en aanpassen om ervoor te zorgen dat je pop-ups aansluiten bij de behoeften van je doelgroep en je doelen behaalt.

Wat is Elementor Pro en wat kan ik ermee doen?

Elementor Pro is een WordPress-plug-in waarmee je gemakkelijk professioneel ogende websites kunt maken. Met Elementor Pro kun je allerlei soorten pagina’s en content maken, zoals landingspagina’s, formulieren, pop-ups en meer.

 
Hoe installeer ik Elementor Pro op mijn WordPress-website?

Om Elementor Pro te installeren, moet je eerst de plug-in downloaden en uploaden naar je WordPress website. Ga hiervoor naar het tabblad “Plug-ins” in je WordPress beheerderspaneel en klik vervolgens op “Nieuwe plug-in toevoegen”. Upload de “Elementor Pro” en klik op “Installeren”. Nadat de installatie is voltooid, moet je de plug-in activeren door op “Activeren” te klikken.

 
Hoe maak ik een pop-up met Elementor Pro?

Om een pop-up te maken met Elementor Pro, moet je eerst naar het tabblad “Elementen” gaan in je WordPress beheerderspaneel en vervolgens op “Elementen bewerken” klikken. Klik vervolgens op het “+” icoontje om een nieuwe pagina te maken en kies “Pop-up” uit het menu aan de linkerkant. Voeg vervolgens de gewenste elementen toe aan de pop-up door op de “+” knop te klikken en vervolgens op een van de elementen in het menu aan de linkerkant te klikken. Pas de lay-out en stijl van de pop-up aan naar wens en maak de pop-up actief door naar het tabblad “Trigger” te gaan en de opties voor het activeren van de pop-up in te stellen. Sla de pop-up op en test hem op je website.

 
Wat voor soorten pop-ups kan ik maken met Elementor Pro?

Met Elementor Pro kun je allerlei soorten pop-ups maken, zoals nieuwsbriefinschrijvingen, aanmeldformulieren, aanbiedingen, advertenties en meer. Je kunt ook verschillende stijlen en lay-outs gebruiken om de pop-up naar wens aan te passen.

Kan ik de pop-up instellen om op specifieke pagina's of voor specifieke gebruikers te verschijnen?

Ja, met Elementor Pro kun je de pop-up instellen om op specifieke pagina’s of voor specifieke gebruikers te verschijnen. Ga hiervoor naar het tabblad “Trigger” en gebruik de opties om de pop-up te laten verschijnen op bepaalde pagina’s of voor bepaalde gebruikersgroepen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *