Inkopen op Alibaba

Inkopen op Alibaba Lees het allemaal op deze pagina!
inkopen op alibaba

Inkopen op Alibaba: alles wat je moet weten

Wil je inkopen op Alibaba? Let dan op de volgende dingen. 

Alibaba is een van de grootste online marktplaatsen ter wereld, waar zowel particulieren als bedrijven producten kunnen kopen en verkopen. Het platform is vooral populair bij inkopers en importeurs die op zoek zijn naar goedkope producten uit China en andere Aziatische landen. In dit artikel bespreken we hoe je op Alibaba kunt kopen, wat je moet weten voordat je begint en hoe je problemen kunt voorkomen.

 

 

Wat is Alibaba en hoe werkt het?

Alibaba is opgericht in 1999 door Jack Ma, een Chinese ondernemer. Het platform is begonnen als een online marktplaats voor Chinese exporteurs, maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationale handelsplaats voor zowel kopers als verkopers. Er zijn drie belangrijke platformen binnen Alibaba: Alibaba.com, AliExpress en Taobao.

 • Alibaba.com is bedoeld voor zakelijke kopers en verkopers en richt zich voornamelijk op grote partijen en bulkorders.
 • AliExpress is gericht op consumenten en biedt voornamelijk kleine partijen en een brede selectie aan producten, van kleding en accessoires tot elektronica en huishoudelijke artikelen.
 • Taobao is het Chinese equivalent van eBay en is voornamelijk gericht op de Chinese markt.

Op alle drie de platformen kun je producten zoeken en contact opnemen met de verkoper om de details van de aankoop te bespreken, zoals prijs, betaling, verzending en levering.

 

 

Hoe open je een account en zoek je producten op Alibaba?

Om te kunnen kopen op Alibaba, heb je een account nodig. Dit kun je gratis aanmaken door naar de website te gaan en op “Join Free” te klikken. Vervolgens vul je je persoonlijke gegevens in en bevestig je je e-mailadres.

Alibaba heeft een uitgebreid zoekfilter waarmee je specifieke producten kunt zoeken. Je kunt zoeken op categorie, prijs, merk, land van herkomst en andere specificaties. Je kunt ook zoeken naar leveranciers op basis van hun rating, certificeringen en andere criteria.

 

 

Hoe contacteer je de verkoper en sluit je een deal?

Als je een product hebt gevonden dat je wilt kopen, kun je contact opnemen met de verkoper via het contactformulier op de productpagina. Het is aanbevolen om een bericht te sturen voordat je een bestelling plaatst, zodat je alle details van de aankoop kunt bespreken. Zo komt er als je iets besteld op Alibaba vaak nog verzendkosten bij en andere importkosten.

Naast de andere kosten kun je ook vaak nog onderhandelen met de Chinese exporteur en een betere prijs krijgen dan bij de productomschrijving staat. 

 

 

Kopen op Alibaba stappenplan

Het kopen van iets op Alibaba is een simpele en gemakkelijke taak. Hier volgt een stappenplan met afbeeldingen om je te helpen iets te kopen op Alibaba:

 1. Ga naar de website van Alibaba.com en meld je aan met je Alibaba account of maak een account aan als je er nog geen hebt.
 2. Zoek naar het product dat je wilt kopen door het invoeren van relevante zoektermen in het zoekvak op de homepage van Alibaba.com. je kunt ook gebruikmaken van de filters aan de linkerkant van het scherm om je zoekresultaten te verfijnen.
 3. Bekijk de productlijst en selecteer een product om de details te bekijken. je kunt ook contact opnemen met de verkoper door op de knop “Contact nu” te klikken.
 4. Bekijk de productdetails en neem contact op met de verkoper als je vragen hebt of een bod wilt doen op het product.
 5. Als je het product wilt kopen, klik je op de knop “Voeg toe aan winkelwagen” en volgt je de verdere stappen om het product te betalen.
 6. Controleer je bestelling en betaal voor het product. je kunt kiezen uit verschillende betaalmethoden, zoals creditcard, bankoverschrijving of PayPal.
 7. Nadat je het product hebt betaald, zal de verkoper het product verzenden naar het door je opgegeven adres. Je kunt de verzendstatus van je bestelling volgen op je Alibaba account.
 

Onderhandelen met Alibaba verkoper

Alibaba is een B2B platform waar je dingen uit China kunt kopen. Via Alibaba kun je makkelijk in contact komen met Chinese exporteurs. Vaak staat er een prijs aangegeven bij de producten, maar in de meeste gevallen is deze prijs niet de vaste prijs en kun je nog onderhandelen over de prijs. Om zo succesvol mogelijk te onderhandelen met de Chinese exporteurs hebben wij een aantal tips om succesvol te onderhandelen en iets te kopen op Alibaba. Door te onderhandelen kun je (nog) goedkoper inkopen op Alibaba. 

Hier zijn enkele tips om in overweging te nemen als je wilt onderhandelen met een Alibaba verkoper:

 1. Zoek eerst uit wat je wilt kopen en wat de marktprijs is voor dat product. Dit kan je helpen om een redelijk bod te doen en om de verkoper duidelijk te maken dat je op de hoogte bent van de marktwaarde.
 2. Maak duidelijk wat je budget is en wat je bereid bent te betalen. Dit kan helpen om de verkoper gerichter te laten onderhandelen en om te voorkomen dat je te veel betaalt.
 3. Vraag om een korting. Verkopers op Alibaba verwachten vaak dat kopers om een korting vragen, dus durf hiernaar te vragen. Je kunt bijvoorbeeld vragen om een korting op de aanschafprijs, of om een beter aanbod op verzendkosten of andere bijkomende kosten.
 4. Vraag om een proefmonster. Dit kan helpen om de kwaliteit van het product te testen voordat je een grote hoeveelheid koopt.
 5. Zoek uit wat de verkoper kan bieden wat andere verkopers niet kunnen. Bijvoorbeeld, de verkoper kan bieden om het product te personaliseren of om een kortere levertijd te bieden. Dit kan je helpen om een betere prijs te krijgen.
 6. Wees vriendelijk en professioneel. Onderhandelen is een vorm van communicatie, dus wees vriendelijk en respectvol tegenover de verkoper. Dit kan helpen om een positieve relatie op te bouwen en om een betere deal te krijgen.

Hou er daarnaast rekening mee dat de Chinese cultuur een andere cultuur is dan de Nederlandse cultuur. Chinese exporteurs kunnen best schrikken van hoe direct Nederlanders zijn. Begin je gesprek dus niet direct met een prijs voorstel, maar zeg bijvoorbeeld eerst alleen gedag of vraag hoe het gaat. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Webshop beginnen

Webshop beginnen

Webshop beginnen Webshop beginnen? Wij hebben een stappenplan gemaakt hoe jij gemakkelijk een eigen webshop kunt beginnen. Lees heel dit artikel van A tot Z

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *