Wat is WordPress?

Wat is WordPress? Lees het allemaal op deze pagina!
Wat is WordPress

Wat is WordPress?

WordPress is een van de meest populaire contentmanagementsystemen die momenteel in gebruik zijn. Het is een gratis, open-source platform waarmee gebruikers gemakkelijk websites en blogs kunnen maken. Met WordPress kan iedereen een aantrekkelijke blog of website maken zonder kennis van coderen of technische vaardigheden.

WordPress wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld die zichzelf willen onderscheiden door middel van hun eigen unieke content en websiteontwerp. Dit CMS bevat een reeks functies zoals thema’s, plug-ins, widgets en meer waarmee gebruikers hun site gemakkelijk kunnen aanpassen naar hun voorkeuren. 

WordPress biedt ook eenvoudige tools waarmee zelfs niet-technische gebruikers hun websites met minimale inspanning kunnen beheren. Door WordPress te gebruiken, kun je eenvoudig complexe ontwerpen maken, afbeeldingen en video’s uploaden, pagina’s en berichten maken met tekstopmaaktools en als je wilt zelfs je eigen online winkel hosten met de plug-in Woocommerce.

Daarnaast is WordPress makkelijk te gebruiken door de plug-ins die een oppakken en neerzetten (drag and drop) pagina makers hebben. Hierbij kun je elementen zoals foto’s, video’s of tekstblokken makkelijk slepen en neerzetten op de plek waar jij dit wilt. Een populaire drag and drop plug-in is Elementor. Elementor is gratis te gebruiken, maar in deze gratis versie ben je wel erg beperkt in wat je kunt doen. Daarom kiezen veel mensen voor Elementor Pro.

Wil je meer over Elementor weten? Neem dan een kijkje op de Elementor website.

Functies van WordPress

Wat is WordPress wordt nu steeds duidelijker, maar welke functies heeft WordPress allemaal? WordPress is een van de meest populaire contentmanagementsystemen die tegenwoordig beschikbaar zijn. Het is gemakkelijk te gebruiken, zeer aanpasbaar en biedt een verscheidenheid aan functies die het een ideaal platform maken voor elke website of blog. In dit artikel bekijken we enkele functies die WordPress zo populair maken.

Allereerst is WordPress volledig gratis te gebruiken en open source software. Hierdoor kunt je de code aanpassen aan je behoeften of zelfs plug-ins of thema’s voor je site maken

Daarnaast kan WordPress eenvoudig in slechts enkele minuten worden geïnstalleerd met minimale technische kennis. Met meer dan 55.000 plug-ins die kunnen worden gedownload van de officiële WordPress website, kunnen gebruikers de functionaliteit van hun site op bijna elke denkbare manier uitbreiden. 

Bovendien worden alle updates automatisch uitgebracht, zodat gebruikers up-to-date blijven met de nieuwste beveiligingspatches en functies zonder dat handmatige tussenkomst vereist is.

De populairste functie van WordPress is natuurlijk dat je een website kunt maken. Je kunt gemakkelijk pagina’s aanmaken en een blog beginnen. Als je een stapje verder wilt gaan kun je ook de Woocommerce plug-in downloaden. Met de Woocommerce kun je gratis je eigen WordPress webshop beginnen

WordPress plug-ins

WordPress is een open source content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt om websites en blogs te maken. De veelzijdigheid van WordPress maakt het een populaire keuze voor veel bedrijven, bloggers en webontwikkelaars. Een ding dat WordPress zo krachtig maakt, zijn de verschillende beschikbare plug-ins – deze kunnen gebruikers toegang geven tot extra functies en functionaliteit.

Plug-ins zijn stukjes code die door ontwikkelaars zijn geschreven en die extra functies bieden aan een website of blog die op WordPress is gemaakt. Er zijn duizenden gratis en premium plug-ins beschikbaar, variërend van eenvoudige knoppen voor het delen van sociale media tot complexere e-commerce oplossingen zoals Woocommerce. 

Enkele voorbeelden zijn SEO tools, contactformulieren, afbeeldingengalerijen, forums, analyseprogramma’s en meer – allemaal ontworpen om je website gebruiksvriendelijker en eenvoudiger te onderhouden te maken. Met de juiste combinatie van plug-ins voor je site kunt je eenvoudig nieuwe functies toevoegen of bestaande aanpassen zonder enige codeer- of ontwerpvaardigheden vereist te hebben.

De populairste WordPress plug-ins zijn:

  • Yoast (SEO optimaliseren)
  • Elementor (Pagina bouwer)
  • WooCommerce (Webshop maken)
  • Classic editor (Oude WordPress pagina bouwer)
  • Akismet (Antispam plug-in)
  • Wordfence security (Beveiligingsplug-in)

WordPress thema’s

Wat is een WordPress thema? WordPress thema’s zijn sjablonen die zijn gemaakt met vooraf bepaalde ontwerpen, lay-outs en functies die kunnen worden gebruikt om het uiterlijk en de functie van een WordPress website aan te passen. Ze worden gebruikt door bloggers, ontwerpers, bedrijven en vrijwel iedereen die snel en gemakkelijk een aantrekkelijke website wil maken.

WordPress thema’s geven gebruikers toegang tot een breed scala aan opties, waaronder verschillende paginalay-outs, kleurenschema’s, lettertypekeuzes en meer. Bovendien zijn veel functies voor slepen en neerzetten (drag and drop) die het zelfs voor beginnende webontwikkelaars gemakkelijk maken om aangepaste websites te bouwen zonder enige codeerkennis. Met zoveel beschikbare opties in de WordPress themabibliotheek – zowel gratis als premium – is er iets voor iedereen die zijn eigen unieke website wil maken.

Het meest gebruikte thema op WordPress is het Astra thema. Het Astra thema is gratis, maar heeft ook een premiumversie. Ondanks dat het thema een premiumversie heeft, kun je vrijwel alles al met het gratis Astra thema. 

wordpress themas

WordPress webwinkel maken

WordPress is een krachtig contentmanagementsysteem (CMS) dat wordt gebruikt om websites en blogs te maken. Het is een van de meest populaire webontwikkelingsplatforms geworden en biedt een intuïtieve ontwerpinterface en een uitgebreid scala aan functies waarmee gebruikers gemakkelijk prachtige, functionele websites kunnen maken. Met WordPress is het nu mogelijk om snel en eenvoudig een professioneel ogende webshop te bouwen met Woocommerce.

Het bouwen van een eenvoudige WordPress webshop omvat het kiezen van een geschikte plug-in of thema voor de klus. Plug-ins zoals WooCommerce zijn ideaal voor het creëren van volledig uitgeruste winkels met geavanceerde functies zoals productrecensies, betalingsgateways, verzendopties en meer. Met thema’s kun je het ontwerp van je winkel aanpassen zonder kennis van coderen, waardoor je volledige controle hebt over hoe je winkel eruitziet en werkt.

Dus WordPress is niet alleen maar een website bouwer waar je je eigen blog mee kunt beginnen, maar je kunt er ook een webshop op bouwen. 

WordPress webwinkel maken

Zo ziet Woocommerce eruit aan de achterkant van je website. Zoals je ziet, kun je op de achterkant van je website makkelijk bestellingen beheren en producten toevoegen.

Woocommerce downloaden

Wil je Woocommerce downloaden? Dan kun je dit doen door naar WordPress.org te gaan> Plug-ins > Woocommerce > Downloaden. Dit downloaden is helemaal gratis en Woocommerce zelf is ook voor een groot deel helemaal gratis. Wil je Woocommerce downloaden? Ga dan naar: Woocommerce downloaden

WordPress pagina bouwers

WordPress is een van de meest populaire tools voor het bouwen van websites die tegenwoordig beschikbaar zijn, en paginabouwers zoals Elementor worden een steeds populairdere manier om een WordPress site aan te passen. Met populaire plug-ins voor het maken van pagina’s, zoals Elementor, Divi Builder en Beaver Builder, kunnen gebruikers complexe websites maken met functionaliteit met de makkelijke slepen en neerzetten functionaliteit die deze paginabouwers hebben. Paginabouwers bieden gebruikers een geweldige manier om een unieke website te ontwerpen zonder kennis of ervaring met coderen.

Paginabouwers bieden vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om pagina’s eenvoudig aan te passen met meerdere kolommen en secties, afbeeldingen en andere media op te nemen, aangepaste menu’s toe te voegen en meer. Met deze plug-ins kunnen gebruikers snel verbluffende sites maken die er professioneel uitzien, zelfs als ze geen codeervaardigheden hebben. 

Daarnaast zijn paginabouwers zoals Elementor mobielvriendelijk, zodat bezoekers gemakkelijk toegang hebben tot je site op elk apparaat of elke browser. Al met al maken WordPress paginabuilders het voor iedereen gemakkelijk om in een mum van tijd prachtige websites te maken!

Elementor paginabouwer

Voordelen van het gebruik van WordPress

WordPress is een ongelooflijk krachtig en veelzijdig platform voor website-ontwikkeling en -beheer. Het biedt een breed scala aan voordelen voor gebruikers, van eenvoudige aanpassing tot efficiënte publicatie van inhoud. WordPress is een van de meest populaire tools voor het maken van websites, en het is geen vraag waarom – er zijn talloze voordelen die het de perfecte keuze maken voor elk project.

Het eerste voordeel van het gebruik van WordPress is het gebruiksgemak – zelfs complete beginners kunnen binnen enkele minuten aan de slag met WordPress. Met honderden beschikbare thema’s is het eenvoudig om een unieke look en feel voor je site te creëren zonder enige codeerkennis of -ervaring. 

Daarnaast kun je eenvoudig inhoud beheren met de intuïtieve editor voor slepen en neerzetten, waardoor het gemakkelijk wordt om berichten of pagina’s snel en efficiënt bij te werken.

Soorten websites met WordPress

WordPress is een open source content management systeem (CMS). Het is ontworpen om het mensen gemakkelijk te maken hun eigen websites te maken. WordPress is de meest populaire tool voor het bouwen van websites ter wereld en beheert tegenwoordig meer dan 35% van alle websites op internet.

In de kern is WordPress in de eerste plaats een platform voor het bouwen van blogs en nieuwswebsites. 

Door de flexibiliteit kunnen gebruikers echter ook een grote verscheidenheid aan andere soorten sites bouwen. je kunt eenvoudig e-commerce, winkels, lidmaatschapssites, sociale netwerken, portfolio’s en meer bouwen met WordPress. 

Ook zijn er duizenden gratis thema’s en plug-ins beschikbaar die kunnen worden gebruikt om je website aan te passen aan je specifieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar een simpele blog of een complexe webapplicatie, met WordPress vind je iets passends.

Door al deze functionaliteiten en omdat WordPress open source is kan elk soort website op een WordPress website draaien. Voorbeelden van soorten WordPress websites zijn:

  • Persoonlijjke websites
  • E-commerce websites
  • Bedrijfs websites
  • Nieuwswebsites
  • Blog websites
  • Forum websites
  • Video websites
  • Affiliate marketing websites

Voor- en nadelen

WordPress is een krachtig en veelzijdig contentmanagementsysteem (CMS) waarmee gebruikers vanaf de grond af websites kunnen bouwen. Het is het go-to-platform geworden voor veel bloggers, bedrijven, e-commerce winkels en organisaties om online aanwezig te zijn. Hoewel WordPress een ongelooflijk handige tool is, is het belangrijk om de voor- en nadelen van het gebruik ervan te overwegen voordat je besluit het voor je website te gebruiken.

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van WordPress is het gebruiksgemak. De gebruikersinterface is eenvoudig en intuïtief, waardoor het voor iedereen met technische basisvaardigheden eenvoudig is om zijn site te beheren zonder kennis van codering of programmeertaal. 

Daarnaast kan een WordPress website worden uitgebreid met duizenden beschikbare plug-ins waarmee gebruikers hun sites op vrijwel elke gewenste manier kunnen aanpassen zonder professionele hulp nodig te hebben.

Als laatste is een ander groot voordeel dat WordPress helemaal gratis is. 

Kosten

WordPress is ’s werelds populairste tool voor het maken en beheren van websites. Het heeft een scala aan functies, tools en functionaliteit waar gebruikers van kunnen profiteren. Maar hoe zit het met de kosten? Hoeveel kost WordPress?

Het goede nieuws is dat WordPress zelf gratis te downloaden en te gebruiken is. Om echter een volledig functionele website of blog te hosten, moet je hostingpakket aanschaffen bij een webhost zoals Bluehost of CLOUD86. Dit kost doorgaans ongeveer € 5-10 per maand, afhankelijk van je specifieke behoeften en gekozen abonnement. Mogelijk moet je ook een domeinnaam kopen die ergens tussen de € 2 en 15 per jaar kan kosten, afhankelijk van het type domein dat je kiest (bijv.: .com versus .org). Daarnaast zijn er betaalde thema’s beschikbaar die worden geleverd met extra functies, zoals paginabuilders voor verschillende prijsklassen, variërend van € 0- $ 100+ zoals Elementor.

Dus wat kost WordPress? WordPress zelf is gratis, maar de hosting en de domeinnaam niet. Deze webhosting en domeinnaam kosten rond de € 10,- per maand. 

Echter heb je bij CLOUD86 al webhosting vanaf € 1,95 per maand. Ben je benieuwd naar deze actie? Ga dan naar CLOUD86 webhosting

Conclusie: waarom kiezen voor WordPress?

WordPress is een populair contentmanagementsysteem waarmee gebruikers eenvoudig websites kunnen maken, beheren en publiceren. Met zijn gebruiksvriendelijke interface maakt WordPress het voor iedereen gemakkelijk om een website te maken zonder enige kennis van coderen. Het biedt ook een breed scala aan plug-ins en thema’s waarmee je je site eenvoudig kunt aanpassen. Maar waarom zou je WordPress verkiezen boven andere CMS-platforms?

Het antwoord ligt in de vele voordelen die het gebruik van WordPress met zich meebrengt. Om te beginnen is het een open source-platform, wat betekent dat iedereen de codebase naar wens kan openen en wijzigen. Dit maakt het voor ontwikkelaars veel gemakkelijker om aangepaste functies of plug-ins voor hun sites te maken zonder zich zorgen te hoeven maken over licentiekosten of beperkende gebruiksvoorwaarden. Bovendien heeft WordPress een uitgebreide bibliotheek met gratis en betaalde thema’s waarmee gebruikers snel en met minimale inspanning een professioneel ogende site kunnen bouwen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

WordPress downloaden

WordPress downloaden

WordPress downloaden, hoe moet dat en welke opties zijn er?  WordPress downloaden? Er zijn verschillende manieren om WordPress te downloaden en om een website te

Lees verder »
URL betekenis

URL betekenis

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Lees dan deze uitleg! Wat is een URL? Benieuwd naar een URL betekenis? Een URL (Uniform Resource Locator) is

Lees verder »

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *