Shopify Nederland

Meer weten over Shopify Nederland? In dit artikel vertellen we je alles hoe je Shopify in Nederland kunt gebruiken. 

Shopify Nederland

Wil je een Shopify webshop starten in Nederland en vraag je je af of dit een goede keuze is? Je bent niet alleen want Shopify wordt in Nederland steeds populairder. Zeker nu de Shopify webshop software het met Shopify Payments gemakkelijk maakt betalingen te doen als Nederlander.

? Shopify werkt samen met verschillende externe partijen. De Shopify BTW inrichting obv de tarieven in Nederland zijn hierdoor netjes op orde. Het webwinkel systeem van Shopify geeft je veel keuzes, van het minimale pakket ‘Shopify Lite’ tot ‘Shopify Point of Sale’ die hier uitgebreid worden besproken.

Met name Shopify dropshipping en het gemak van Shopify Ping maken het runnen van een webshop gemakkelijk. Wil je dropshippen met Shopify in Nederland? Dat kan, want Shopify begrijpt dat dit een veel gevraagde optie is een store van Shopify ondersteunt dit goed, of je nu vanuit China of Nederland shipped.

Sinds Shopify naar Nederland is gekomen zet je een webshopje op Shopify nu nog gemakkelijker op! Maar wat is Shopify nou eigenlijk en waarom zou je het moeten gebruiken? Dit bespreken we eerst en daarna het opzetten in 4 eenvoudige stappen.


Shopify is een SAAS-oplossing (Software as a Service) dat je kunt gebruiken om een webwinkel te bouwen. Hiermee kun je zowel online producten verkopen met je eigen website als met Shopify POS (Point of Sale) in een fysieke winkel/afhaalpunt.

Het webshop platform heeft functionaliteiten voor iedereen. Shopify is een Canadees bedrijf en inmiddels de grootste e-commerce SAAS-oplossing wereldwijd. Shopify is ideaal voor webwinkel starters, maar ook perfect voor e-commerce experts.

De voornaamste redenen om Shopify te testen zijn:

 • Geen technische kennis nodig
 • Geen webdesign ervaring nodig
 • Gebruik van gratis design thema’s
 • Reeds geoptimaliseerd voor conversie
 • Klaargemaakt voor toekomstige groei
 • Geschikt voor internationale verkopen

Shopify is een Engels pakket van oorsprong en heeft nu ook Nederland bereikt. Begin 2020 ging Shopify naar de webwinkelvakdagen. Speciaal voor Nederlandse ondernemers heeft Shopify aangekondigd zijn gehele platform geschikt te hebben voor de Nederlandse taal.

Ook typische Nederlandse wijze van betalen, zoals iDeal, is nu in te stellen op je webshop. De volgende implementaties heeft Shopify voor Nederlandse webshops gelanceerd:

 • Gehele webshop in het Nederlands publiceren
 • Betalingen via iDeal laten verlopen
 • Betaling in euro’s aanbieden
 • BTW instellen op Nederland

 1. Registreer je Shopify account op Shopify.nl
 2. Producten toevoegen aan webshop
 3. Thema (design) aanpassen
 4. Webshop live zetten!

1. Registreren

Je begint met Shopify door je aan te melden op Shopify.nl. Dit kan geheel gratis. De eerste 14 dagen proeftijd zit je sowieso nergens aan vast. Ben je niet tevreden, dan stop je er gewoon mee en heeft het je niets gekost. Ok, registreren gaat als volgt:

Vul eerst je naam en e-mailadres in en kies vervolgens een winkelnaam. Deze moet uniek zijn anders zal Shopify vragen om iets anders te kiezen.

Je krijgt nu een scherm met wat simpele vragen: “Verkoopt u al artikelen?” en “Wat is uw huidige omzet?“. Aan de hand hiervan kan Shopify goed inschatten hoe ze je verder kunnen ondersteunen in het opzetten van je webshop.

Er wordt ook gevraagd of je producten hebt en, zo ja, hoe je wilt verkopen. Als je Shopify alleen maar uitprobeert om te zien of het voor jou werkt, kun je ‘Ik probeer het gewoon even uit‘ kiezen. Kies daarna hoeveel omzet je momenteel maakt.

Na dit eerste scherm worden enkele gegevens gevraagd, waaronder uw naam, adres, land en telefoonnummer:

Klik op ‘Mijn winkel binnengaan‘ als u klaar bent. De basis van je webshop is nu aangemaakt en al te zien op webwinkelnaam.shopify.com waarbij ‘webwinkel‘ de naam is die je zelf gekozen hebt.

2. Producten toevoegen aan webshop

Nadat je op de vorige knop ‘Mijn winkel binnengaan‘ hebt geklikt, kom je in het dashboard van je Shopify webwinkel terecht. Hier kun je alles instellen zoals jij dat wilt. De volgorde die we hier volgen kan ook andersom, wat jij wilt. Voor het gemak beginnen we met het toevoegen van producten aan je Shopify shop.

Doorloop alle velden die hier per product gevraagd worden. Bij ieder veldt vind je extra informatie zodat je precies weet wat je moet doen.

3. Thema (design) aanpassen

Vervolgens kun je het uiterlijk van je webshop veranderen. Dit kan door te klikken op ‘Thema aanpassen’. Daarna heb je de keuze tussen gratis en betaalde thema’s.

Nadat je op Thema aanpassen hebt geklikt, scroll je een beetje naar beneden om de onderste twee buttons te vinden.

Scroll nu rustig door alle thema’s en kies vervolgens een design dat jou aanspreekt en goed past bij jouw webshop. Alle thema’s zijn geoptimaliseerd voor conversie, waardoor je gerust kunt zijn op een goed werkende webshop zodra bezoekers op jouw webshop actief zijn.

4. Webshop live zetten!

Als je wilt, kun je je website nu al live gaan zetten. Doe je dat niet dan zien je bezoekers nog een wachtwoord veld wanneer ze jouw webshop bezoeken. Deze kun je uitzetten door op de knop ‘wachtwoord uitschakelen‘ te klikken.

Wil je eerst nog alle producten toevoegen en een beetje rommelen met de kleuren en andere instellingen, dan is dat natuurlijk prima. Het live zetten kan wanneer jij er klaar voor bent.

Zoals gezegd is Shopify Payments beschikbaar voor ondernemers in Nederland. Via Shopify Payments kunnen Nederlandse webshops nu directe betalingen ontvangen met creditcard, PayPal én iDeal.

Het geïntegreerde systeem stroomlijnt de betalingservaring voor de klant, inclusief het beheer van bestellingen en terugboekingen. De betalingservaring kan nog verder worden vereenvoudigd door Shopify Pay, Apple Pay en interne betalingen toe te voegen. Dit maakt de winkelervaring in je Nederlandse Shopify webshop nog soepeler en beter.

Het mooie van alles is dat Shopify Payments geen enkele technische kennis vereist. Betalingsgegevens worden duidelijk gesynchroniseerd met de bestellingen, waardoor je continu een eenvoudig overzicht hebt van hoeveel men hebt betaald.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *