Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing? Hoe werkt affiliate marketing? Wij vertellen jou alles over affiliate marketing in dit artikel. 

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing en wat is de betekenis van affiliate marketing? Affiliate marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meer affiliate ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de affiliate onderneming wordt aangebracht. 

Als er een aankoop gedaan wordt via de link van de affiliate krijgt de affiliate hiervoor een commissie. Deze commissie kan een percentage zijn van het orderbedrag of een vast bedrag. 

Affiliate marketing is één van de oudste vormen van marketing en het internet heeft het voor affiliates gemakkelijker gemaakt om producten te vinden en te promoten. Er zijn vier manieren om geld te verdienen met affiliate marketing:

 1. Door producten te promoten op je blog of website: Je kunt tekstuele links, productafbeeldingen en banneradvertenties gebruiken om jouw lezers naar de site van de verkoper te leiden, waar ze meer over het product te weten kunnen komen en een aankoop kunnen doen.
 2. Door reviews te schrijven van producten die je hebt gebruikt. Deze kunnen op jouw blog, op beoordelingssites van derden of als onderdeel van een Amazon Associates-programma worden geplaatst.
 3. Door producten te promoten via social media: Leuke producten posten op je social media en een review achterlaten.
 4. Door producten te promoten via YouTube: Je zou ook video’s kunnen maken over een bepaald onderwerp en gerelateerde affiliate links plaatsen over dit onderwerp.

Bedenk wel dat dit natuurlijk niet de enige manieren zijn om geld te verdienen. Met affiliate marketing moet je ervoor zorgen dat mensen een aankoop doen via jouw link. Je kunt dit uiteraard op elke mogelijke manier doen als je maar verkopen maakt. 

Wat is affiliate marketing nou precies? Bij de affiliate marketing betekenis wordt er vaak gedacht aan dat een bedrijf een link plaatst en hier geld mee verdiend. Echter is deze partij niet de enige partij die te maken heeft met affiliate marketing. Een bedrijf die affiliate links promoot, word ook wel een publisher genoemd. Een bedrijf die links aanbiedt en hier commissie voor uitkeert aan de publishers wordt een affiliate marketing netwerk genoemd. Een bedrijf dat de commissies uitkeert en waarvoor je promoot, word de adverteerder genoemd. 

De tweede partij die betrokken is bij affiliate marketing is het affiliate netwerk. Hier melden die publishers en adverteerders zich aan om tot een samenwerkingsverband te kunnen komen. De laatste partij die betrokken is bij affiliate marketing is de consument die iets koopt. Het gedrag na het klikken op de affiliate links wordt in de gaten gehouden door het affiliate netwerk. Als de klant iets koopt dan krijgt die publisher commissie van het affiliate netwerk. Het affiliate netwerk stuurt vervolgens een factuur naar de adverteerder.  

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing

Hoe werkt affiliate marketing? Affiliate marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meer affiliate marketing ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de affiliate marketing onderneming wordt gebracht.

Hoe werkt affiliate marketing? Het antwoord is simpel: Affiliate marketing werkt door bedrijven in contact te brengen met potentiële klanten door middel van een affiliate link en de affiliates te belonen voor hun verwijzing.

Het proces begint met verkopers die zich aanmelden voor een affiliate marketing programma en ervoor kiezen om met één of meer partners samen te werken. Deze verkopers bieden links naar hun producten of diensten op hun websites, social media, YouTube kanaal of via e-mailcampagnes. Wanneer klanten op deze links klikken en een aankoop doen, verdient de affiliate een commissie van de handelaar.

Wat is affiliate marketing voor strategie? Affiliate marketing kan een effectieve manier zijn om leads en verkopen voor bedrijven te genereren, en tegelijkertijd inkomsten te genereren voor affiliates. Als het goed wordt gedaan, is het een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. 

Om nog duidelijker antwoord te geven op de vraag hoe werkt affiliate marketing hebben wij een aantal belangrijke vragen beantwoord. 

Hoe meld je je aan bij een affiliate netwerk?

Lid worden van een affiliate marketing netwerk is een geweldige manier om online geld te verdienen. Als affiliate marketing partner kun je producten en diensten voor andere bedrijven promoten en een commissie verdienen op elke verkoop die je genereert.

Er zijn veel verschillende aangesloten netwerken om uit te kiezen, dus het is belangrijk om er een te vinden die aan jouw behoeften voldoet. Er zijn netwerken die gespecialiseerd zijn in fysieke producten, digitale producten en zelfs diensten.

Om lid te worden van een affiliate marketing netwerk, hoef je alleen maar een account aan te maken en jouw website ter goedkeuring in te dienen. Zodra je bent goedgekeurd, kunt je beginnen met het promoten van producten en het verdienen van commissies.

Let wel op dat je binnen de meeste affiliate netwerken los moet aanmelden voor bedrijven. Deze bedrijven keuren je eerst voordat je mag beginnen met het promoten van hun producten. 

De meeste affiliate marketing netwerken vereisen dat je een website of blog hebt voordat je lid kunt worden. Dit komt omdat ze een plek nodig hebben om hun producten te promoten. Als je geen website hebt, kunt je er eenvoudig een maken met een platform zoals WordPress of Shopify. 

Ook eisen de meeste affiliate adverteerders een website zodat ze hun publishers in de gaten kunnen houden. Als het onbekend is hoe een publisher een affiliate link promoot kan dit vervelend zijn voor een adverteerder omdat ze niet weten op welke manier iets wordt verkocht. Een affiliate link kan bijvoorbeeld worden gepromoot door de link te spammen of door leugens te verkopen.

Affiliate netwerken waar je je kunt aanmelden zijn:

 • Tradetracker
 • Awin
 • PayPro
 • Daisycon

Hoe meld je je aan bij een affiliate bedrijf

Affiliate marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf één of meer affiliate ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de affiliate marketing onderneming wordt gebracht. De branche heeft vier kernspelers: De handelaar (ook bekend als ‘retailer’ of ‘merk’), het netwerk (dat aanbod bevat waaruit de affiliate kan kiezen en ook de betalingen verzorgt), de publisher (ook bekend als ‘de affiliate’), en de klant.

Als je je wilt aanmelden bij een affiliate bedrijf moet je je eerst aanmelden bij een affiliate marketing netwerk. Als je een account hebt gemaakt bij een affiliate marketing netwerk kun je je aanmelden bij affiliate marketing bedrijven van een affiliate netwerk. 

Hoe krijg je een affiliate link

Een affiliate link is een speciale URL waarmee een affiliate verwijzingen kan volgen en commissies kan verdienen. Wanneer een klant op een affiliate link klikt en een aankoop doet, verdient de affiliate een commissie.

Er zijn twee manieren om een affiliate link te krijgen. De eerste is om je aan te melden bij een affiliate marketing programma. Zodra je bent goedgekeurd, krijg je een unieke affiliate marketing link die je op jouw website of sociale mediakanalen kunt delen.

De tweede manier om een affiliate link te krijgen is door er zelf een te maken. Dit vereist meer werk, maar kan meer de moeite waard zijn, omdat je 100% van de commissies behoudt. Om dit te doen, zoek je producten of diensten die je leuk vindt en promoot je ze op je blog of sociale mediakanalen. Wanneer iemand op jouw link klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie.

Hoe werkt het krijgen van een affiliate marketing link? Om een affiliate link te krijgen, moet je je eerst aanmelden voor een affiliatieprogramma bij een handelaar of bedrijf. Zodra je bent goedgekeurd voor het programma, krijg je een unieke affiliate marketing link om de producten of diensten van de handelaar te promoten. Je kunt deze affiliate marketing link delen op jouw website, blog of sociale media-accounts. Wanneer iemand op jouw link klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie op de verkoop.

Dit voorbeeld is hoe je een link maakt bij het affiliate netwerk Awin. 

Hoe promoot je een affiliate link

Hoe promoot je een affiiliate link

Hoe werkt affiliate marketing is wellicht al duidelijk, maar hoe zorg je ervoor dat mensen daadwerkelijk iets gaan kopen via jouw affiliate link? Als je geïnteresseerd bent in affiliate marketing, vraag je je misschien af hoe je jouw affiliate link kunt promoten. Hier zijn een paar tips:

 1. Gebruik sociale media: Platforms zoals Twitter, Facebook en Instagram zijn geweldig om jouw affiliate marketing link met anderen te delen. Zorg ervoor dat je een overtuigende call-to-action toevoegt, zodat mensen daadwerkelijk op jouw link klikken.
 2. Schrijf blogposts over het product of de dienst die je promoot. Zorg ervoor dat je jouw affiliate marketing link in het bericht opneemt, zodat lezers gemakkelijk kunnen doorklikken om het product te kopen.
 3. Maak een YouTube-video over het product of de service die je promoot. Nogmaals, zorg ervoor dat je jouw affiliate marketing in de beschrijving opneemt, zodat kijkers kunnen doorklikken om het product te kopen.
 4. Deel jouw affiliate marketing link persoonlijk met vrienden, familie en andere potentiële klanten.

De meest voorkomende manier van het promoten van een affiliate link is door middel van SEO. SEO is een afkorting voor “Zoekmachineoptimalisatie“. Het is een langetermijnmarketingstrategie die wordt gebruikt om de zichtbaarheid van een website en de organische zoekresultaten in Google en andere wereldwijde zoekmachines te verbeteren.

SEO is de praktijk van het optimaliseren van een website om de positie op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines voor bepaalde zoekopdrachten te verhogen. Het belangrijkste doel van SEO is om meer verkeer te genereren uit organische of onbetaalde zoekresultaten, in plaats van uit betaalde advertenties.

SEO kan worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: on-page SEO en off-page SEO. On-page SEO verwijst naar activiteiten die plaatsvinden op de website zelf, zoals het optimaliseren van webpaginatitels, metabeschrijvingen en inhoud. Off-page SEO daarentegen verwijst naar activiteiten die buiten de website plaatsvinden, zoals linkbuilding en social media engagement.

Het belangrijkste met SEO, is dat je goede content maakt en consistent je site blijft bijwerken. 

SEO is zo populair omdat je ervoor zorgt dat Google je website hoger in de zoekresultaten zet. Als je hoog staat in Google door middel van SEO betaal je niet per klik. Al deze kliks die je krijgt door SEO zijn helemaal gratis. 

Hoe krijg ik mijn geld na de verkoop

Wat is affiliate marketing is nu wellicht duidelijker, maar hoe krijg je je geld als iets hebt verkocht? Het is gemakkelijk om aan de slag te gaan met affiliate marketing. Zodra je een product of dienst hebt gevonden die je wilt promoten, kun je je aanmelden voor een affiliate marketing programma. De meeste affiliate marketing programma’s geven je een unieke link om te delen met je publiek. Wanneer iemand op jouw link klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie.

De hoeveelheid geld die je verdient, is afhankelijk van het product of de service die je promoot, evenals de commissiestructuur van het affiliate marketing programma. Sommige programma’s betalen per verkoop, terwijl andere een percentage van de totale bestelwaarde betalen.

Zodra een verkoop is gedaan, duurt het normaal gesproken 1-2 weken voordat het affiliate marketing bedrijf de bestelling heeft verwerkt en jouw betaling heeft uitgevoerd. Je kunt jouw verkopen en inkomsten meestal volgen in het dashboard van jouw affiliate marketing netwerk account. Je krijgt je geld dus via het affiliate netwerk uitbetaald. 

Affiliate marketing is een geweldige manier om online geld te verdienen, en het is relatief eenvoudig om te beginnen.

In dit overzicht is de hoeveelheid kliks te zien en hoeveel euro’s je aan commissies deze maand hebt verdiend. Dit is een tabel afkomstig van Awin af. Let wel op dat deze inkomsten afkomstig zijn van een low ticket affiliate website. Hierdoor zijn de inkomsten per klik zeer laag. 

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

Affiliate marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meer affiliate ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de affiliate onderneming wordt aangebracht.

Nu de affiliate marketing betekenis goed duidelijk is zul je ook wel begrijpen voor wie affiliate marketing geschikt is. 

Affiliate marketing is geschikt voor bedrijven van elke omvang, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen. Het is ook geschikt voor zowel product- als servicegerichte bedrijven. Het is voor iedereen geschikt omdat je als affiliate marketeer zelf bepaalt wat je doet. Als adverteerder kun je mensen die slechte content hebben weigeren en alleen de beste partners aannemen en als affiliate publisher kun je hele slechte content schrijven of juist heel veel tijd nemen om kwaliteit te leveren. 

Affiliate marketing voor bloggers

Hoe werkt affiliate marketing voor bloggers? Als blogger kun je affiliate marketing gebruiken om geld te verdienen door producten en diensten te promoten die relevant zijn voor jouw niche. Als het correct wordt gedaan, kan affiliate marketing een geweldige manier zijn om een passief inkomen te verdienen en tegelijkertijd waardevolle inhoud aan jouw lezers te bieden.

Om aan de slag te gaan met affiliate marketing, moet je bedrijven vinden die producten of diensten aanbieden die relevant zijn voor de niche van je blog. Als je een paar goede potentiële partners hebt gevonden, neem dan contact op en informeer naar hun partnerprogramma’s. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden van elk programma zorgvuldig leest voordat je zich aanmeldt.

Zodra je bent goedgekeurd voor een affiliate marketing programma, begin je met het promoten van de producten of diensten op je blog. Je kunt dit doen door productrecensies te schrijven, nuttige blogposts te maken die laten zien hoe het product kan worden gebruikt, of door promotiecodes en kortingen met jouw lezers te delen. 

Affiliate marketing kan van grote betekenis zijn voor bloggers omdat ze ineens serieus geld kunnen gaan verdienen met hun blog. 

Affiliate marketing voor publishers

Wat is affiliate marketing voor publishers

Als publisher kan affiliate marketing een geweldige manier zijn om inkomsten te genereren met jouw website of blog door producten te promoten waarin jouw publiek geïnteresseerd is. Hoe werkt affiliate marketing voor publishers? Als je als publisher verkopen of leads voor een adverteerder kunt genereren, verdient je een commissie op elke verkoop of lood dat je binnenbrengt.

Om succesvol te zijn met affiliate marketing, is het belangrijk om kwaliteitsproducten te kiezen van goede adverteerders waarin jouw publiek geïnteresseerd zal zijn. Het is ook belangrijk om een goede relatie op te bouwen met de adverteerders, zodat je de best mogelijke deals voor jouw website of blog kunt krijgen.

Affiliate marketing voor adveteerders

Hoe werkt affiliate marketing voor adverteerders? 

Als adverteerder kan affiliate marketing een geweldige manier zijn om nieuwe klanten te bereiken en jouw bedrijf te laten groeien. Door samen te werken met partners die een bestaand publiek hebben, kunt je nieuwe markten aanboren en nieuwe klanten binnenhalen.

Om aan de slag te gaan met affiliate marketing, moet je potentiële partners identificeren die een publiek hebben dat geïnteresseerd zou zijn in jouw product of dienst. Neem vervolgens contact op met deze publishers en biedt aan om met hen samen te werken. Zodra je een partnerschap aangaat met een partner, promoot je jouw bedrijf op hun site of blog via banneradvertenties of affiliate marketing links. Wanneer iemand op een van deze links klikt en een aankoop doet bij jouw bedrijf, verdient degene een commissie. Deze commissie wordt gefactureerd door het affiliate marketing netwerk waar je bij aangesloten bent. 

Voor wie is affiliate marketing niet geschikt?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf zijn affiliate marketing partners beloont voor het genereren van verkeer of verkopen naar het bedrijf. Dit kan de vorm aannemen van op commissie gebaseerde marketing, waarbij de aangesloten partner een percentage van de gegenereerde omzet ontvangt, of pay-per-click marketing, waarbij de aangesloten partner een vast bedrag ontvangt voor elke persoon die op een advertentie klikt.

Affiliate marketing kan een effectieve manier zijn om extra inkomsten voor een bedrijf te genereren, en het kan ook helpen bij het opbouwen van relaties met andere bedrijven in jouw branche.

Nu duidelijk is hoe affiliate marketing werkt, is het ook duidelijker te zeggen voor wie affiliate marketing niet geschikt is. 

 • Affiliate marketing is niet geschikt voor mensen die geen bedrijf willen. 
 • Affiliate marketing is niet geschikt voor mensen die niet creatief zijn.
 • Affiliate marketing is niet geschikt voor mensen die het niet leuk vinden om content te maken. 
 • Affiliate marketing is niet geschikt voor mensen die geen geduld hebben. 

Welke affiliate netwerken zijn er in Nederland?

In Nederland zijn er een paar populaire affiliate netwerken, waaronder Daisycon, TradeTracker en Paypro. Elk van deze netwerken heeft een andere focus en biedt een andere reeks functies, dus het is belangrijk om degene te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Daisycon is een van de grootste affiliate netwerken van Nederland en heeft een grote diversiteit aan adverteerders in veel verschillende branches. Ze bieden een eenvoudige interface die het gemakkelijk maakt om aan de slag te gaan en ze hebben een toegewijd team dat je kan helpen met al je vragen.

 

TradeTracker is een andere populaire optie die zich richt op het helpen van uitgevers om hun inkomsten te maximaliseren. Ze hebben een breed scala aan tools om je hierbij te helpen, waaronder realtime rapportage, nauwkeurige tracking en snelle betalingen. TradeTracker heeft ook veel kleine webwinkels en bedrijven waarbij je je kunt aanmelden als affiliate. 

Paypro is oorspronkelijk een betalingsplatform, maar wordt ook veel gebruikt als affiliate marketing aanbieder. Bij Paypro kun je dingen zoals cursussen promoten. 

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing

Je kunt veel geld verdienen met affiliate marketing als je een groot publiek hebt en hen kunt overtuigen om producten te kopen die je promoot. Je kunt met affiliate marketing meer dan € 10.000 per maand verdienen als je het goed doet.

Hoeveel je geld je verdiend met affiliate marketing is afhankelijk van de volgende dingen:

 • De niche
 • Het product dat je promoot
 • Het aantal bezoekers
 • Het soort content dat je maakt

Verdienmodellen affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een handelaar (ook bekend als een detailhandelaar of adverteerder) een affiliate onderneming (een persoon die hun producten of diensten promoot) betaalt voor elke klant die bij hen is gebracht door de eigen marketinginspanningen van de affiliate onderneming.

Er zijn vier hoofdtypen affiliate marketing: Betalen per verkoop, betalen per lead, betalen per klik en betalen per vertoning.

Pay-per-sale affiliate marketing is de meest voorkomende vorm van affiliate marketing. Met dit model betaalt de handelaar de affiliate een commissie voor elke verkoop die ze genereren. Als een affiliate website bijvoorbeeld een product verkoopt voor € 100 en de klant het koopt, ontvangt de affiliate site een commissie van € 10.

Kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Affiliate marketing is een van de meest populaire manieren om online geld te verdienen. Maar kun je er echt geld mee verdienen?

Het korte antwoord is ja, je kunt zeker geld verdienen met affiliate marketing. Het is echter niet zo eenvoudig als sommige mensen het doen voorkomen. Om een aanzienlijk bedrag te verdienen met affiliate marketing, moet je een groot publiek en veel verkeer hebben.

Als je een blog of website hebt met een klein aantal volgers, zal het erg moeilijk zijn om aanzienlijke bedragen te verdienen met affiliate marketing. Als je echter een groot publiek en veel verkeer hebt, kunt je mogelijk veel geld verdienen met affiliate marketing.

Natuurlijk zijn er ook andere factoren die een rol spelen, zoals de kwaliteit van je content en de producten die je promoot.

Voordelen affiliate marketing publishers

Affiliate marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf één of meer affiliate ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de affiliate onderneming wordt gebracht. Publishers kunnen op verschillende manieren worden beloond, waaronder contant geld, coupons, kortingen en gratis producten.

Er zijn veel voordelen voor affiliate marketing publishers. Als het goed wordt gedaan, is het een geweldige manier om extra inkomsten te verdienen. Sommige mensen leven zelfs fulltime van hun affiliate inkomsten. Bovendien is het een geweldige manier om bekendheid te krijgen voor jouw merk of producten. Als je een grote aanhang kunt opbouwen, kun je je platform gebruiken om verkeer terug te leiden naar je website of online winkel.

Een ander voordeel van affiliate marketing is dat het een relatief laag risico heeft. Je investeert vooraf geen geld en je kunt eenvoudig jouw ROI (return on investment) volgen.

Voordelen affiliate marketing voor adverteerders

Adverteerders en affiliate publishers hebben veel voordelen bij het samenwerken. Adverteerders kunnen een groter publiek bereiken met affiliate marketing, terwijl affiliates commissie kunnen verdienen op de verkopen die ze genereren.

 

Affiliate marketing stelt adverteerders ook in staat om de prestaties van hun advertenties en affiliate marketing ondernemingen te volgen en hun campagnes dienovereenkomstig aan te passen. Deze datagedreven aanpak kan resulteren in een betere ROI voor beide betrokken partijen.

Ten slotte kan affiliate marketing helpen bij het opbouwen van naamsbekendheid en vertrouwen, aangezien potentiële klanten eerder geneigd zijn iets te kopen van een merk dat ze kennen en vertrouwen. Dit kan op zijn beurt leiden tot terugkerende klanten en loyale klanten voor de adverteerder.

Nadelen affiliate marketing voor publishers

Er zijn enkele nadelen aan het zijn van een affiliate marketingpublisher. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken dat je niet zoveel geld verdient als je had gehoopt. Bovendien kun je moeite hebben met het vinden van producten van goede kwaliteit om te promoten, en is jouw publiek misschien niet geïnteresseerd in de producten die je wel leuk vind.

Een ander potentieel nadeel van affiliate marketing is dat het tijdrovend kan zijn. Je zult tijd moeten besteden aan het maken van content en het promoten van producten en dit is mogelijk niet haalbaar als je andere verplichtingen hebt. Daarnaast moet je op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de branche om succesvol te zijn.

Ondanks deze nadelen kan affiliate marketing een geweldige manier zijn om inkomsten te genereren met je blog of website. Als je bereid bent er tijd en moeite in te steken, kunt je een succesvol affiliate marketingbedrijf opzetten.

Voordelen affiliate marketing adveteerders

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf een affiliate beloont voor elke bezoeker of klant die wordt veroorzaakt door de marketinginspanningen van de affiliate. Het is een op prestaties gebaseerd marketingmodel waarbij een bedrijf zijn affiliate ondernemingen alleen betaalt wanneer hun campagnes verkeer of verkopen genereren. Affiliate marketing kan worden gebruikt om leads, verkopen of klikken te genereren, en het kan worden gecombineerd met andere soorten online advertenties om een uitgebreide marketingcampagne te vormen.

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

Affiliate marketing is een op prestaties gebaseerde marketingtechniek waarbij een bedrijf één of meer affiliate ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die wordt veroorzaakt door de eigen marketinginspanningen van de gelieerde onderneming. De branche heeft vier kernspelers: de handelaar (ook bekend als ‘retailer’ of ‘merk’), het netwerk (dat aanbiedingen bevat waaruit de affiliate kan kiezen en ook de betalingen verzorgt), de uitgever (ook bekend als ‘ de affiliate’), en de klant.

In eenvoudige bewoordingen betekent affiliate marketing dat een website eigenaar ermee instemt een andere website toe te staan advertenties op hun site te plaatsen.

Affiliate marketing is voor mensen geschikt die houden van content maken en iets kunnen verkopen. 

Affiliate marketing betekenis

Affiliate marketing betekenis

Affiliate marketing betekenis weten? Affiliate marketing is een vorm van op prestatie gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meer affiliate ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de gelieerde onderneming wordt gebracht.

Affiliate marketing is een van de oudste vormen van marketing en het internet heeft het voor affiliate marketeers gemakkelijker gemaakt om geld te verdienen door producten en diensten online te promoten. Er zijn veel verschillende soorten partnerprogramma’s, maar de meeste hebben betrekking op een pay-per-sale-model, waarbij de aangeslotene een commissie krijgt elke keer dat iemand op zijn link klikt en iets koopt van de handelaar.

Er zijn ook veel verschillende manieren om affiliate links te promoten en hoe creatiever je bent, hoe groter de kans dat je slaagt. Het belangrijkste is dat je een product of dienst kiest waarin je gelooft en waarvan je denkt dat jouw publiek hierin geïnteresseerd zal zijn.

Wil je na dit artikel beginnen met affiliate marketing? Lees dan zeker: Beginnen met affiliate marketing. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *