Affiliate marketing websites

In dit artikel hebben wij een top 10 gemaakt van succesvolle affiliate marketing websites. 

affiliate marketing websites

Affiliate marketing websites: De top 10

Wanneer is een affiliate marketing website succesvol?

Een affiliate marketing website is succesvol wanneer het verkeer en conversies kan genereren. Verkeer kan op verschillende manieren worden gegenereerd, zoals zoekmachineoptimalisatie, socialmediamarketing en e-mailmarketing. Conversies worden gegenereerd wanneer de websitebezoekers de gewenste actie ondernemen, zoals het doen van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief.

Om succesvol te zijn, moet een affiliate marketingwebsite een goed ontworpen landingspagina hebben die de waardepropositie duidelijk verwoordt en een duidelijke call-to-action biedt. De website moet ook waardevolle content bieden die de lezer opleidt en informeert over een specifiek onderwerp, zodat ze eerder geneigd zijn de gewenste actie te ondernemen. Uiteindelijk is het belangrijk om zowel verkeers- als conversiestatistieken bij te houden, zodat er duidelijk kan worden bekeken of een website daadwerkelijk succesvol is. 

In dit artikel geven wij een overzicht van een aantal succesvolle affiliate marketing websites. Dit overzicht kan je wellicht helpen bij het opdoen van inspiratie voor jouw eigen affiliate marketing website of gewoon omdat je het leuk vindt om te lezen. 

Is affiliate marketing een goed verdienmodel?

Affiliate marketing websites zijn een geweldige manier om online geld te verdienen. Je kunt producten en diensten voor andere bedrijven promoten en een commissie ontvangen op elke verkoop die gedaan wordt via jouw affiliate marketing link

Affiliate marketing is een geweldige manier om vanuit huis een inkomen te verdienen en het is ook een geweldige manier om je eigen bedrijf op te bouwen. Er zijn veel verschillende affiliate netwerken beschikbaar, dus je kunt degene kiezen die het beste bij jouw wensen past. Als je op zoek bent naar een manier om online geld te verdienen, overweeg dan zeker affiliate marketing.

Naar mijn mening is affiliate marketing een goed verdienmodel voor een specifieke groep mensen. Affiliate marketing is een goed verdienmodel voor mensen die geduldig zijn en goed in het maken van content die verkoopt. Daarnaast is het geschikt voor mensen die veel vrijheid in hun leven willen hebben. 

Succesvolle affiliate marketing websites

Er zijn ook vele voorbeelden van succesvolle affiliate marketing websites. Wij hebben hieronder een top 10 gemaakt van succesvolle affiliate marketing websites:

 1. Nerdwallet
 2. Kleding.nl
 3. Sneakerbaron
 4. Stylight
 5. Bestecryptoreviews
 6. VPNgids.nl
 7. Cryptokopen
 8. ThePointsGuy
 9. PCPartPicker
 10. MoneySavingExpert

1. Nerdwallet

Nerdwallet is een website die consumenten financieel advies en hulpmiddelen biedt. De site biedt artikelen en bronnen over onderwerpen als creditcards, beleggen en geld besparen. Nerdwallet heeft ook een blog met tips voor zuinig leven.

De site is in 2009 opgericht door Tim Chen en Jacob Gibson, beiden voormalige medewerkers van de investeringsbank Lehman Brothers. Chen en Gibson zagen een kans om consumenten na de financiële crisis eenvoudig en onbevooroordeeld financieel advies te geven.

Nerdwallet is de afgelopen jaren snel gegroeid. De site heeft nu meer dan 60 miljoen bezoekers per maand en biedt werk aan meer dan 200 mensen. In 2018 werd het bedrijf gewaardeerd op $ 1 miljard.

Nerdwallet is een van de beste affiliate marketing website van de wereld. De site heeft partnerschappen met honderden merken en bedrijven, waaronder Credit Karma, Chase en American Express.

Nerd wallet zit in de high ticket affiliate marketing niche. Nerdwallet zit in de financiële niche wat bekend staat om de hoge commissies. Zo vergelijkt Nerdwallet creditcards waar je makkelijk € 150 per aanmelding mee kunt verdienen. Nerdwallet heeft dus niet alleen veel bezoekers, maar ook nog eens zeer waardevolle bezoekers. 

2. Kleding.nl

Kleding.nl is een Nederlandse affiliate marketing website dat ook een groot succes is. Op Kleding.nl kun je elk soort kleding gemakkelijk op één website vinden. Als je je een kledingstuk hebt gevonden dat je leuk vind, word de beste prijs weergegeven van verschillende bedrijven. Al deze links naar deze bedrijven zijn affiliate marketing links. 

Kleding is ook een geweldig affiliate marketing product omdat er hoge commissies op kleding zitten. Op de meeste kleding krijg je een commissie van rond de 10%. Kleding is ook vaak duur waardoor je gemakkelijk € 10+ per verkoop kunt verdienen. 

10 euro per commissie klinkt misschien niet veel, maar dat is het zeker wel als je kijkt dat Kleding.nl rond de 850.000 bezoekers per maand heeft op de website. Als je uitgaat dat 1% overgaat tot conversie en je gemiddeld € 10,- verdiend dan zit je al snel op € 85.000 per maand wat Kleding.nl verdiend aan commissies.

3. Sneakerbaron.nl

Sneakerbaron is een andere Nederlandse affiliate marketing website. Sneakerbaron heeft iets meer een nichemarkt, maar zit ook in de kledingbranche. Sneakerbaron heeft mooi ingespeeld op de sneaker hype door een website te maken over sneakers. Sneakerbaron is ook een soort vergelijkingswebsite waarin je een overzicht hebt van vrijwel alle verkrijgbare sneakers in Nederland.

Ondanks dat Sneakerbaron.nl in een niche zit heeft Sneakerbaron enorm veel maandelijks bezoekers. Sneakerbaron.nl heeft rond de 1.3 miljoen bezoekers per maand. Bij Sneakerbaron krijg je een overzicht van alle webwinkels die de schoenen aanbieden en ook met direct de maten erbij. Ook kun je de schoenen op de website liken of disliken. Hierdoor kun je gemakkelijk zien wat populaire schoenen zijn. 

Ook op schoenen verdien je een commissie van rond de 10%. Schoenen zijn vaak boven de € 100,- dus met schoenen verdien je ook zo € 10,- per verkoop. Als je hier ook uitgaat van een conversiepercentage van 1% en dat Sneakerbaron 1.3 miljoen bezoekers per maand heeft, kun je ook uitgaan van € 130.000 aan commissies per maand. 

4. Stylight.nl

Stylight is eigenlijk vrijwel hetzelfde concept als kleding.nl. Stylight heeft een breed assortiment aan kleding verzameld op haar website. Stylight heeft ongeveer de helft minder aan bezoekers, maar dit maakt het natuurlijk niet een niet succesvolle affiliate website. Stylight krijgt rond de 382.405 bezoekers per maand op haar website. 

5. Bestecryptoreviews.nl

Bestecryptoreviews.nl en is gericht op de crypto markt. De crypto markt is een hele competitieve markt. Dit heeft als reden dat er veel geld verdiend kan worden in deze branche ook met affiliate marketing. Bij crypto brokers kun je je aanmelden als affiliate en hoge commissies verdienen. Het nadeel van een crypto website beginnen is om nog tussen de concurrentie te komen erg lastig is. 

Bestecryptoreviews.nl vergelijkt crypto brokers en geeft beoordelingen over bepaalde cryptomunten. Op deze pagina’s zijn knoppen gemaakt naar crypto brokers waar mensen kunnen heengaan als ze deze crypto willen kopen of zich willen aanmelden bij een bepaalde crypto broker. 

6. VPNgids.nl

VPNgids is een grote Nederlandse website die gaat over VPN’s. Met VPN’s is ook veel geld te verdienen waardoor de concurrentie hoog is, maar VPNgids is erin geslaagd om ondanks de concurrentie toch nog een succesvolle VPN-website te maken. VPNgids heeft maar liefst 211.000 organische bezoekers per maand. 

Dit is enorm veel als je kijkt hoe veel concurrentie er is. VPNgids schrijft zeer uitgebreide beoordelingen over verschillende VPN’s zoals NordVPN. NordVPN geeft zeer royale commissies die kunnen oplopen tot soms wel 100% van het orderbedrag. 

7. Cryptokopen.nl

Cryptokopen.nl is de grootste crypto affiliate marketing website van Nederland. Cryptokopen.nl bespreekt op zijn website van alles over crypto. Zo maken ze voorspellingen voor bepaalde cryptomunten, geven ze reviews over brokers en hebben ze vele landingspagina’s op zoektermen zoals: ‘Bitcoin kopen’ op de zoekterm ‘Bitcoin kopen’ staat cryptokopen.nl ook op de eerste pagina van Google. 

Crypto kopen heeft 46.000 bezoekers per maand. Dit lijken weinig bezoekers per maand, maar deze bezoekers zijn waardevol omdat 1 bezoekers duizenden euro’s aan commissies kan opleveren. 

8. ThePointsGuy.com

Er zijn veel affiliate marketing websites, maar ThePointsGuy.com is één van de beste. De website geeft lezers tips over het verdienen en inwisselen van punten en mijlen van creditcards en reisprogramma’s. Ze bieden ook beoordelingen van reisproducten en diensten.

Wat ThePointsGuy.com onderscheidt van andere affiliate marketing websites is hun focus op het verstrekken van nuttige informatie aan hun lezers. Ze willen dat hun lezers de voordelen van creditcards en reisprogramma’s gaan inzien, dus bieden ze gedetailleerde artikelen met stapsgewijze instructies.

Een ander ding dat ThePointsGuy.com een geweldige affiliate marketing website maakt, is dat ze hun content altijd bijwerken. Ze blijven op de hoogte van de laatste veranderingen in de reisbranche, zodat hun lezers op de hoogte blijven. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat ThePointsGuy.com je nauwkeurige en actuele informatie geeft.

9. PCPartPicker.com

PCPartPicker.com is een website die mensen helpt bij het bouwen van pc’s. De site biedt links naar waar gebruikers componenten kunnen kopen en biedt ook nuttig advies over het kiezen van de juiste onderdelen voor een custom build.

De site is in populariteit gegroeid, deels dankzij het affiliate marketingprogramma. PCPartPicker.com verdient een commissie op elke aankoop die via een van zijn links wordt gedaan. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de site één van de meest populaire affiliate marketing websites is geworden voor het bouwen van pc’s.

Het succes van de site is een bewijs van de kracht van affiliate marketing. Door nuttig advies te geven en te linken naar producten, heeft PCPartPicker.com inkomsten kunnen genereren en tegelijkertijd mensen geholpen de perfecte pc voor hun behoeften te bouwen.

10. MoneySavingExpert.com

Affiliate marketing websites zijn een geweldige manier om online geld te verdienen. Je kunt producten en diensten voor andere bedrijven promoten en een commissie verdienen op elke verkoop. Deze websites zijn eenvoudig op te zetten en kunnen zeer winstgevend zijn.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het opzetten van een affiliate marketing website. Eerst moet je een niche of markt kiezen waarop je zich wilt concentreren. Er zijn veel verschillende niches waaruit je kunt kiezen, dus het is belangrijk om er een te kiezen waar je gepassioneerd over bent. 

MoneySavingExpert.com is een mooi voorbeeld van een goede affiliate marketing website. MoneySavingExpert.com gaat over manieren hoe je geld kunt besparen en geld kunt verdienen

Hoe krijg je een succesvolle affiliate marketing website

Een affiliate marketing website kan een geweldige manier zijn om online geld te verdienen. Er zijn echter een paar dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat jouw website succesvol is. Eerst moet je een niche kiezen waar je gepassioneerd over bent. Dit maakt het voor je gemakkelijker om content te schrijven en producten te promoten waarin jouw lezers geïnteresseerd zullen zijn.

Vervolgens moet je content van hoge kwaliteit maken die waarde biedt aan jouw lezers. Dit zal je helpen een loyale aanhang op te bouwen van lezers die eerder producten zullen kopen die je aanbeveelt.

Ten slotte moet je producten vinden en promoten die hoge commissies bieden. Door goede producten te kiezen zul je sneller voldoende verdienen met jouw websites. Door deze tips te volgen, kun je een succesvolle affiliate marketingwebsite maken.

 1. Kies een populaire, groeiende en blijvende niche met veel potentiële producten om te promoten. Dit zorgt ervoor dat er altijd vraag is naar de content van jouw site.
 2. Doe je onderzoek en kies betrouwbare, hoogwaardige affiliate programma’s om mee te werken. Dit zal je helpen oplichting te voorkomen en vertrouwen op te bouwen bij jouw publiek.
 3. Creëer waardevolle, originele content die jouw lezers goed informeert, terwijl je ook de door je gekozen producten promoot. Dit type content heeft meer kans om lezers om te zetten in klanten. Zoals veel affiliate marketeers zeggen: Content is king!
 4. Promoot jouw site via sociale media, gastblogs en andere online kanalen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hoe meer mensen je op jouw site kunt krijgen, hoe beter.
 5. Gebruik effectieve call-to-actions en aantrekkelijke visuals voor een optimaal conversiepercentage.

Wat moet je niet doen met affiliate marketing

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om online geld te verdienen. Je kunt affiliate programma’s vinden voor zowat elk product of elke dienst die je maar kunt bedenken. En er zijn veel manieren om affiliate links te promoten, van het schrijven van artikelen en recensies tot het maken van YouTube-video’s.

Als je overweegt een website voor affiliate marketing te starten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

 • Spam je affiliate link niet
 • Heb geduld
 • Maak geweldige content 
 • Gebruik meerdere kanalen om mensen te bereiken

Wat moet je niet doen als je een affiliate marketing website hebt?

 • Je content spammen
 • Black hat SEO 
 • Content kopiëren
 • Dingen doen zonder een plan

Waarom zou je een affiliate marketing website willen

Er zijn verschillende redenen waarom je een affiliate marketing website zou willen hebben. De eerste reden is dat het een zeer goede manier kan zijn om geld te verdienen. Met affiliate marketing kun je een commissie verdienen voor elke bezoeker die je doorverwijst, dus als je veel bezoekers kunt doorverwijzen, kun je mogelijk veel geld verdienen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

WordPress downloaden

WordPress downloaden

WordPress downloaden, hoe moet dat en welke opties zijn er?  WordPress downloaden? Er zijn verschillende manieren om WordPress te downloaden en om een website te

Lees verder »
URL betekenis

URL betekenis

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Lees dan deze uitleg! Wat is een URL? Benieuwd naar een URL betekenis? Een URL (Uniform Resource Locator) is

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *