Affiliate marketing voorbeelden

Wil je affiliate marketing voorbeelden hebben? In dit artikel bespreken wij voorbeelden van verschillende affiliate marketing bedrijfsmodellen. 

Affiliate marketing voorbeelden

Affiliate marketing voorbeelden

Wil je beginnen met affiliate marketing, maar heb je geen inspiratie? Dan is het handig om inspiratie op te doen door voorbeelden te bekijken van affiliate marketing websites. Op deze websites hebben wij affiliate marketing voorbeelden op een rijtje gezet. 

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf een affiliate beloont voor elke bezoeker of klant die wordt aangebracht door de eigen marketinginspanningen van de affiliate publisher. Je krijgt als je iemand doorverwijst en diegene iets koopt een commissie dan een percentage van de omzet of een vastbedrag kan zijn. 

Er zijn veel verschillende soorten affiliate marketing programma’s, maar ze hebben allemaal hetzelfde uitgangspunt en dat is dat affiliate marketing websites een commissie kunnen verdienen op verkopen of leads die via hun site worden gegenereerd. Het doel van affiliate marketing websites is dus het generen van leads of verkopen voor een ander bedrijf. 

Als je bijvoorbeeld een blog over bakken hebt, kun je je aanmelden voor een affiliate programma bij een bakkerijbedrijf en een commissie ontvangen, telkens wanneer iemand hun product koopt als iemand via jouw affiliate link is gekomen.

Affiliate marketing kan een effectieve manier zijn om extra inkomsten uit jouw website te halen, maar het is belangrijk om de juiste programma’s en producten te kiezen om te promoten. 

Als je een eigen website hebt of een eigen website wilt beginnen kan het moeilijk zijn om te bedenken wat het verdienmodel van jouw website zal worden. Om je op weg te helpen hebben wij op deze pagina een aantal affiliate marketing voorbeelden op een rijtje gezet.

Affiliate marketing niches

Er zijn veel verschillende niches voor affiliate marketing waaruit je kunt kiezen als je wilt beginnen met affiliate marketing. Een niche kiezen is heel belangrijk als beginner. Als je net begint met affiliate marketing is het verstandig om je te focussen op één niche en hier de expert in te worden. In deze affiliate marketing voorbeelden is ook duidelijk te zien dat elke website een duidelijke niche heeft gekozen. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Gezondheid en fitness: Dit is een populaire niche omdat er altijd mensen zijn die hun gezondheid willen verbeteren en in vorm willen komen. Er zijn veel verschillende producten en diensten die je kunt promoten, zoals trainingsprogramma’s, dieetplannen en supplementen.
 2. Persoonlijke financiën: Dit is een andere populaire niche omdat mensen altijd op zoek zijn naar manieren om geld te besparen en meer geld te verdienen. Je kunt producten en diensten promoten, zoals budgetteringssoftware, beleggingsadvies en kredietadvies.
 3. Ouderschap: Dit is een geweldige niche voor diegenen die kinderen hebben of die andere ouders willen helpen hun kinderen op te voeden. Je kunt producten en diensten promoten, zoals ouderschapsboeken, kinderverzorgingsproducten en gezinsvakantie aanbiedingen.
 4. Couponsites: Mensen houden van korting. Een veel gebruikt affiliate marketing concept zijn de couponcode websites. 

Vaak zijn affiliate marketing websites ook ingericht op een bepaalde waarde die een website toevoegt. Affiliate marketing voorbeelden van verschillende websites met verschillende waardes zijn:

 • Vergelijkingswebsite
 • Nieuwswebsite
 • Affiliate marketing webshop
 • YouTube kanaal
 • Review website
 • Coupon website
 • Blog
 • Instagram
 • Facebook
 • TikTok

Affiliate marketing vergelijkwebsite

Een vergelijkingswebsite voor affiliate marketing is een geweldige manier om geld te verdienen met affiliate marketing omdat je echt waarde toevoegt voor de bezoeker. Door de verschillende producten te vergelijken, kun je een bezoeker overtuigen welke de beste is en vervolgens een commissie verdienen op de verkoop.

Als je wilt beginnen moet met het maken van een vergelijkingswebsite heb je eerst een goed affiliate programma nodig. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een affiliate programma. 

Eerst moet je overwegen welk type producten of diensten je wilt promoten. Ten tweede moet je nadenken over hoeveel tijd en moeite je bereid bent te steken in het promoten van de producten of diensten. Ten slotte moet je overwegen hoeveel geld je bereid bent te besteden aan reclame en het promoten van de producten of diensten.

De beste affiliate programma’s bieden een hoge commissie, een breed scala aan producten of diensten en gunstige voorwaarden. Ze zullen ook gemakkelijk te promoten zijn en een goede reputatie hebben.

Als je een affiliate programma hebt gevonden kun je de producten van een affiliate programma gaan vergelijken. Je kunt de producten vergelijken op bijvoorbeeld:

 • Prijs
 • Functies
 • Levertijd
 • Garantie

Affiliate marketing voorbeelden van een vergelijkwebsite 

Een vergelijkingswebsite maken is één van de populairste affiliate marketing modellen. Er zijn dus veel affiliate marketing websites te vinden die dit doen. Affiliate marketing voorbeelden van deze websites zijn:

Dit soort affiliate marketing is heel populair omdat de zoekvolumes hoog zijn in deze branche. 

sneakerbaron affiliate marketing voorbeeld

Affiliate marketing webshop

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf affiliate ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die wordt veroorzaakt door de eigen marketinginspanningen van de affiliate onderneming. 

Het concept van affiliate marketing ontstond voor het eerst in 1997, toen Amazon.com zijn Associate Program lanceerde als een manier om geld te verdienen met je eigen website. Hoewel Amazon niet de eerste webshop was die een affiliate marketing programma aanbood, was het de eerste die het model ontwikkelde en populair maakte dat nu bekend staat als pay-per-sale marketing of affiliate marketing.

In een affiliate marketingprogramma bieden adverteerders affiliate marketing links naar hun producten en diensten. Deze links kunnen banners, tekstlinks, productafbeeldingen of zelfs productdatafeeds zijn. Wanneer een klant op één van deze links klikt en een aankoop doet op de website van de webshop, verdient de publisher een commissie van de handelaar.

Een voorbeeld van een ander soort affiliate marketing website is een affiliate marketing webshop. Bij een affiliate marketing webshop wordt simpelweg de voorraad geïmporteerd van een webwinkel en deze in deze op de affiliate website geplaatst. Dit kan een goed concept zijn, maar je voegt als affiliate marketing webshop vrijwel geen waarde toe voor de klant. Je verwijst enkel de bezoekers door.

 

YouTube kanaal

Er zijn veel verschillende manieren om affiliate marketing te gebruiken en er zijn ook veel verschillende soorten bedrijven die affiliate marketing programma’s gebruiken. Een populair voorbeeld zijn YouTube kanalen.

YouTube kanalen kunnen zeer effectief zijn in het promoten van producten of services. Dit komt omdat ze een boeiende en visuele manier bieden om producten op de markt te brengen. Bovendien hebben YouTube kanalen doorgaans een groot aantal volgers, wat kan helpen om verkopen te genereren.

Als je overweegt om affiliate marketing te gebruiken om je bedrijf te promoten, dan is het maken van een YouTube kanaal zeker het overwegen waard.

YouTube kanalen maken meestal video’s over producten waar ze iets uitpakken en vervolgens promoten met een affiliate link in de beschrijving van de video. 

Zoals in de beschrijving van deze video te zien is worden er verschillende links gebruikt die gaan naar brokers. Deze links zijn affiliate marketing links.

Review website

Een ander affiliate marketing voorbeeld is een review website. Op een review website wordt een review gegeven over een product of dienst. In de meeste gevallen zijn de reviews positief en word je doorverwezen naar het product door middel van een affiliate link. 

Zo maakt bijvoorbeeld Trustpilot in sommige gevallen gebruik van affiliate marketing links. 

Voorbeelden van review websites zijn:

 • Tweakers
 • Prijsvergelijken.nl
 • Reviews.nl

Couponwebsites

Het internet heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om geld te besparen op jouw aankopen. Een manier om dit te doen is door couponwebsites te gebruiken. Couponwebsites zijn een geweldige manier om deals te vinden over alles, van kleding tot boodschappen. Couponsites zijn mooie affiliate marketing voorbeelden omdat coupon werkelijk alles eraan doen om jou zo snel mogelijk op de affiliate link te laten klikken. 

Om een couponwebsite te gebruiken, zoek je gewoon naar de winkel of het product waarnaar je op zoek bent en de website geeft je een lijst met coupons en promotiecodes die je kunt gebruiken bij het afrekenen. Sommige couponwebsites hebben ook cashback programma’s waarmee je geld kunt terugverdienen op jouw aankoop.

Couponwebsites zijn een geweldige manier om geld te besparen op jouw aankopen. Bekijk ze zeker de volgende keer dat je op zoek bent naar een deal!

Vrijwel alle coupon websites zijn voorbeelden van affiliate marketing websites. Als je de kortingscode te zien wilt krijgen moet je drukken op een knop waarbij direct de externe website wordt geopend door middel van een affiliate link.

 

De kortingscode markt is een enorme markt. Hierboven is een voorbeeld te zien van Zalando kortingscodes. Bij dit zoekwoord zul je misschien denken aan een zoekvolume van 100 keer per maand, maar niets is minder waar. Het zoekwoord Zalando kortingscode wordt maar liefst 48.000 keer per maand opgezocht volgens Ahrefs

 

Zalando kortingscode zoekvolume

Instagram

Instagram is een ander affiliate marketing voorbeeld en dan gaat het niet over Instagram zelf, maar over de Instagram accounts. Instagram is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire social media platforms. Met meer dan een miljard actieve gebruikers biedt het een unieke kans voor bedrijven om een groot publiek te bereiken.

Een manier waarop bedrijven kunnen profiteren van Instagram is door middel van affiliate marketing. Dit houdt in dat je samenwerkt met andere bedrijven of influencers om jouw producten of diensten te promoten. Als het goed wordt gedaan, kan affiliate marketing een geweldige manier zijn om meer verkopen en meer leads te krijgen. Affiliate marketing op Instagram kan vrijwel voor van alles worden ingezet, maar meestal wordt het gebruikt voor productdemonstraties. Er worden leuke producten laten zien die te verkrijgen zijn via de affiliate marketing link in de beschrijving van het Instagram account. 

Facebook

Een ander affiliate marketing voorbeeld is Facebook. Als een van de grootste sociale-mediaplatforms ter wereld biedt Facebook een unieke kans voor affiliate marketeers. Met meer dan 2 miljard actieve gebruikers is er een enorm potentieel publiek voor allerlei soorten producten en diensten.

Affiliate marketing op Facebook kan vele vormen hebben. Een veelgebruikte strategie is om Facebook-advertenties te gebruiken om affiliate links te promoten. Dit kan worden gedaan door aantrekkelijke advertentieteksten te maken en een specifieke doelgroep te targeten. Een andere manier is om een Facebook pagina te maken voor jouw affiliate product of dienst en er verkeer naar toe te leiden via organische middelen zoals posts, opmerkingen en shares.

Welke manier je ook kiest, onthoud dat succes met affiliate marketing op Facebook afhangt van het creëren van content die je doelgroep aanspreekt. Door dit te doen, kun je een loyale aanhang opbouwen die eerder op jouw affiliate links zal klikken en aankopen zal doen.

Zo is een goede manier om veel mensen te bereiken een Facebookgroep maken. In sommige Facebook groepen zijn wel 100.000 mensen lid. Als jij de eigenaar bent kun jij als enige persoon van die 100.000 reclame maken. 

TikTok

Het laatste affiliate marketing voorbeeld is TikTok. Een nieuw social media platform verovert het internet. TikTok is een app voor het delen van video’s in korte vorm waarmee gebruikers video’s van 15 – 60 seconden kunnen maken en delen, over elk onderwerp. De app is in korte tijd de meest gedownloade app ter wereld geworden, met meer dan 1 miljard downloads.

Hoewel TikTok vooral wordt gebruikt voor amusementsdoeleinden, zijn er mogelijkheden voor affiliate marketeers om mee te doen. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe je TikTok kunt gebruiken voor affiliate marketing:

 1. Deel korte videoreviews van producten die je promoot.
 2. Geef een korte demonstratie van het gebruik van een product dat je promoot.
 3. Bied exclusieve kortingen en coupons aan je TikTok volgers.
 4. Gebruik het om exclusieve content achter de schermen van jouw merk of producten te delen.
 5. Nodig influencers uit om je product te gebruiken en maak een video over hun ervaring. 
 6. Gebruik het om aanbiedingen van partners te promoten die relevant zijn voor jouw publiek.

Conclusie: Affiliate marketing voorbeelden

Als je erover nadenkt om te beginnen met affiliate marketing zijn er gelukkig genoeg affiliate marketing voorbeelden waarmee je jezelf kunt inspireren. 

Doe nooit precies hetzelfde als andere affiliate marketing websites en probeer altijd een unieke draai en je eigen affiliate marketing website te geven.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *