Affiliate marketing Pinterest

Wil je beginnen met affiliate marketing op Pinterest? Lees dan zeker verder en leer geld verdienen met Pinterest. 

Affiliate marketing Pinterest

Wat is affiliate marketing Pinterest?

Wat is Pinterest

Beginnen met affiliate marketing op Pinterest? Affiliate marketing is een manier voor bedrijven om geld te verdienen door hun producten op Pinterest te promoten. Wanneer een bedrijf zich aanmeldt voor een affiliate programma, geven ze de partner een link naar hun product, dit wordt ook wel een affiliate marketing link genoemd. De affiliate plaatst vervolgens foto’s van het product op Pinterest, als iemand op de link klikt en het product koopt, geeft het bedrijf de affiliate een percentage van de verkoop, zo’n percentage van de verkoop wordt ook wel een commissie genoemd.

Affiliate marketing is een geweldige manier voor affiliate marketeers om hun producten op Pinterest te promoten, omdat het een zeer visueel platform is. Bedrijven kunnen een breed publiek bereiken met hun producten via affiliates die veel volgers hebben op Pinterest.

Op Pinterest gaat het voornamelijk om zo mooi mogelijke foto’s publiceren. Door mooie content te maken van een bepaald product kun je zeker een succes worden op Pinterest met Pinterest affiliate marketing. 

Geld verdienen met Pinterest

Pinterest is snel een van de meest populaire sociale netwerksites geworden en biedt een unieke kans voor affiliate marketeers om geld te verdienen. Door producten en diensten op Pinterest te promoten, kunnen affiliates commissie verdienen op verkopen die via hun links worden gedaan.

Om succesvol te zijn met affiliate marketing op Pinterest, is het belangrijk om producten te kiezen die visueel aantrekkelijk zijn en die goed passen bij de algehele esthetiek van Pinterest. Het is ook belangrijk om boeiende beschrijvingen en pins te maken die gebruikers aanmoedigen om door te klikken om meer te weten te komen over het product of de service.

Met een beetje moeite kan affiliate marketing op Pinterest een geweldige manier zijn om wat extra inkomsten te verdienen. Zorg ervoor dat je de juiste producten kiest, aantrekkelijke pins maakt en boeiende beschrijvingen schrijft.

Voordelen van Pinterest

Voordelen Pinterest

Pinterest is een relatief nieuw platform voor sociale media dat steeds populairder wordt voor bedrijven, vooral op het gebied van e-commerce. En dat is geen wonder! Pinterest is een zeer visueel platform waarmee bedrijven hun producten en diensten op een creatieve manier kunnen presenteren. Daarnaast is Pinterest een geweldig platform om verkeer naar je website of blog te leiden.

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van Pinterest voor jouw bedrijf:

 1. Verhoogde naamsbekendheid: met meer dan 250 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is Pinterest een geweldige manier om de naamsbekendheid te vergroten en een groter publiek te bereiken.
 2. Genereer leads en verkopen: In tegenstelling tot andere sociale mediaplatforms komen mensen naar Pinterest met de bedoeling om producten of diensten te kopen. Volgens een onderzoek van Ahalogy zegt 87% van de Pinners zelfs nieuwe merken of producten op Pinterest te hebben ontdekt.
 3. Eenvoudige interface en is gemakkelijk te gebruiken: Je hoeft geen technische kennis te hebben om te begrijpen hoe Pinterest werkt. 

Nadelen Pinterest

Nadelen Pinterest

Een nadeel van het gebruik van Pinterest voor affiliate marketing is dat je een sterke visuele aanwezigheid moet hebben om succesvol te zijn. Dit betekent het maken van afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit die opvallen in de feed van een gebruiker. Zonder dit zullen jouw pinnen waarschijnlijk verdwalen in de zee van andere content op Pinterest.

Een ander nadeel om te overwegen is dat je erg actief moet zijn op Pinterest om verkeer naar je website of blog te leiden. Dit kan tijdrovend zijn en als je niet consistent bent, zie je geen resultaten. Het goede nieuws is dat er tal van handige bronnen en tutorials beschikbaar zijn om je op weg te helpen met affiliate marketing op Pinterest. Kijk bijvoorbeeld eens op YouTube, hier staan talloze video’s over hoe het algoritme van Pinterest werkt. 

Houd er ten slotte rekening mee dat affiliate marketing op Pinterest, net als elke andere vorm van marketing, tijd en moeite kost om resultaten te zien. Als je niet bereid bent om het werk te doen, zul je niet succesvol zijn.

Een ander groot nadeel is dat je afhankelijk bent van een extern platform. Pinterest kan van de een op andere dag besluiten om jouw Pinterest account te verbannen of te shadow bannen. Dan ben je ineens al je inkomsten kwijt. Dit is anders met een eigen website omdat niemand een website van jou kan afpakken (Behalve hackers natuurlijk, maar laten we daar niet van uitgaan). 

Beginnen met Pinterest

Als je geld wilt gaan verdienen met affiliate marketing, is Pinterest een geweldig platform om dit te doen. Met meer dan 250 miljoen maandelijkse gebruikers is er een enorm potentieel publiek voor jouw producten en diensten door middel van een affiliate link. En het beste van alles, het is gratis om je aan te melden voor een account.

Om met Pinterest aan de slag te gaan, maak je eenvoudig een account aan en vul je jouw profiel in. Zorg ervoor dat je een link naar jouw website of blog opneemt, zodat mensen meer over je te weten kunnen komen en wat je te bieden heeft. Zodra jouw profiel is ingesteld, begin je met het maken van borden en het vastzetten van content die relevant is voor jouw niche. Als je bijvoorbeeld in de mode industrie werkt, kun je borden maken voor verschillende kledingstijlen of accessoires.

Zorg er bij het maken van pinnen voor dat je aantrekkelijke afbeeldingen en uitgebreide beschrijvingen maakt, zodat mensen willen doorklikken naar jouw website.

Als je wilt beginnen met Pinterest affiliate marketing is het wel heel belangrijk om goede content te maken. Als je begint met Pinterest en consistent goede content upload dan is de kans groot dat je affiliate marketing account een succes wordt. 

Hoe werkt affiliate marketing op Pinterest?

Affiliate marketing op Pinterest kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden voor een account bij een affiliate marketing programma, een account aan te maken op Pinterest en vervolgens pinnen te delen die jouw affiliate links bevatten. Wanneer iemand op een van je pins klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie.

De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met affiliate marketing op Pinterest hangt af van een aantal factoren, zoals het aantal volgers dat je hebt en het aantal klikken dat je pins ontvangen. Sommige mensen zeggen dat ze meer dan € 10.000 per maand verdienen met affiliate marketing op Pinterest.

Als je affiliate marketing op Pinterest eens wilt proberen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg er eerst voor dat je pinnen van hoge kwaliteit zijn en in het oog springen.

Wat is een affiliate pin?

Als je wilt beginnen met Pinterest affiliate marketing is een affiliate pin een belangrijk begrip. In een affiliate pin kun je een affiliate link zetten. Als mensen op deze affiliate link klikken komen ze uit op de aankooppagina van een product. Als je een link plaatst op Pinterest denk dan goed na waar je deze link heen verwijst. Sommige mensen willen eerst wat meer informatie over een onderwerp of product voordat ze een aankoop gaan doen. Kies hierom ervoor om mensen eerst door te verwijzen naar jouw blog en daarna pas een affiliate link te plaatsen of verwijs door naar een informatieve pagina van jouw affiliate marketing partner. Het meest ideale is als je affiliate marketing partner een marketing funnel heeft waar je heen kunt verwijzen.  

Pinterest affiliate marketing tips

 1. Als het gaat om affiliate marketing op Pinterest, is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen ervoor te zorgen dat je pinnen van hoge kwaliteit zijn en in het oog springen. Dit zal ervoor zorgen dat mensen er eerder op affiliate marketing links klikken en je ook helpen om meer volgers te krijgen.
 2. Een andere goede tip is om de juiste zoekwoorden te gebruiken in jouw pin beschrijvingen. Dit helpt potentiële klanten om je pins gemakkelijker te vinden wanneer ze op Pinterest naar specifieke producten of diensten zoeken.
 3. Ten slotte is het ook belangrijk om te onthouden dat het promoten van te veel affiliate producten op je Pinterest pagina onaangenaam kan zijn voor potentiële klanten. Daarom is het belangrijk om je te concentreren op het promoten van een paar geselecteerde producten of diensten waar je gepassioneerd over bent en waarin je echt gelooft. 
 4. Ga nooit een affiliate marketing link ergens spammen. Dit is ten eerste erg irritant, ten tweede onprofessioneel en ten derde (waarschijnlijk) tegen de regels van jouw affiliate marketing partner. 

Andere Pinterest affiliate marketing tips zijn:

 • Gebruik hashtags
 • Maak goede content
 • Bekijk trends
 • Hou je aan de regels van Pinterest
 • Hou je aan de regels van het affiliate netwerk

1. Gebruik hashtags

Gebruik hashtags

Als het gaat om het promoten van affiliate links op Pinterest, kunnen hashtags een handig hulpmiddel zijn. Door jouw pinnen te taggen met relevante zoekwoorden, kun je ze beter vindbaar maken voor mensen die naar dat onderwerp zoeken. Als je bijvoorbeeld een product promoot dat gericht is op mensen die graag koken, is het een goed idee om hashtags zoals #cooking of #recipes te gebruiken.

Naast het beter doorzoekbaar maken van je pins, kan het gebruik van hashtags je ook helpen de prestaties van je affiliate marketingcampagne op Pinterest te volgen. Door te kijken naar het aantal keren dat een bepaalde hashtag is gebruikt, kun je een idee krijgen van hoe populair je pins zijn en hoeveel bereik ze hebben.

Wil je je affiliate marketing campagne op Pinterest een boost geven, begin dan met het gebruik van relevante hashtags. Let wel op dat je op Pinterest geen hashtags hoeft te gebruiken, maar als je je content op meerdere platforms wilt publiceren dat hashtags wel belangrijk zijn. 

Ook dien je als je een gesponsorde post doet dit aan te geven met hashtags. 

2. Maak goede unieke content

Affiliate marketing op Pinterest kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. Maar om succesvol te zijn, moet je goede, unieke content creëren.

Hier zijn een paar tips voor het maken van goede, unieke inhoud voor je affiliate marketinginspanningen op Pinterest:

 1. Schrijf informatieve en zoekwoordrijke beschrijvingen van de producten die je promoot. Onthoud dat mensen op Pinterest naar informatie zoeken, dus zorg ervoor dat je beschrijvingen nuttig en informatief zijn
 2. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit in je pinnen. Mensen zijn visueel georiënteerd op Pinterest, dus zorg ervoor dat je pins opvallen met mooie afbeeldingen.
 3. Maak handige handleidingen en tutorials met betrekking tot de producten die je promoot. Nogmaals, mensen zijn op zoek naar informatie op Pinterest, dus geef ze wat ze willen!
 4. Wees actief en communiceer met andere gebruikers op het platform.

3. Bekijk trends

Trends bekijken: Volgens gegevens zijn de weergaven van aangesloten pins sinds vorig jaar met 80 procent toegenomen. Dat aantal zal alleen maar blijven groeien naarmate meer en meer mensen lid worden van Pinterest en vertrouwd raken met het platform. De trend op dit moment is absoluut in de richting van het gebruik van affiliate links op Pinterest, dus als je dat nog niet doet, is dit het moment om te beginnen!

Op Pinterest kun je met een zakelijk account ook bekijken wat veel wordt opgezocht op Pinterest. Door in te spelen op trends kun je veel weergaves krijgen op wat je publiceert op Pinterest. Hou trends dus goed in de gaten. 

4. Hou je aan de regels van Pinterest

Als je geld wilt verdienen met affiliate marketing op Pinterest, zijn er een paar regels die je moet volgen. Eerst en vooral draait het bij Pinterest allemaal om afbeeldingen van hoge kwaliteit. Dat betekent dat jouw pinnen in het oog springend en visueel aantrekkelijk moeten zijn. Wat de inhoud betreft, moeten jouw pinnen informatief en nuttig zijn. Probeer niet te veel in één speld te verkopen – focus in de eerste plaats op het bieden van waarde.

Als het gaat om het kiezen van de affiliate producten die je wilt promoten, zorg er dan voor dat ze relevant zijn voor jouw niche en publiek. Het promoten van producten die niemand wil of nodig heeft, is een trefzekere manier om te falen in affiliate marketing. Als je eenmaal de producten hebt gekozen die je wilt promoten, zorg er dan voor dat je ze goed op de markt brengt op je Pinterest borden. Maak opvallende pinnen met relevante trefwoorden en beschrijvingen, en zorg ervoor dat je linkt naar jouw website of bestemmingspagina.

Als je een succesvol Pinterest account wilt aanmaken dien je je uiteraard ook aan de regels te houden van Pinterest. Op Pinterest zijn bepaalde regels van content die je niet mag uploaden. Zo mag je content bijvoorbeeld niet haatdragend zijn of mag je geen wapens of drugs promoten. Als je dit wel doet, kun je verbannen worden en is als je harde werk voor niks geweest. 

5. Hou je aan de regels van het affiliate netwerk

Als affiliate marketeer is het belangrijk om de regels te volgen van het affiliate netwerk waarmee je werkt. Elk netwerk heeft zijn eigen set richtlijnen en beperkingen, dus het is belangrijk om deze te lezen en te begrijpen voordat je met jouw werk begint.

Als je zich niet aan de regels van het affiliate marketing netwerk houdt, loop je het risico dat jouw account wordt verbannen of opgeschort. Dit zou betekenen dat je commissies misloopt die je heeft verdiend en dat je niet door kunt gaan met het op de markt brengen van producten via dat netwerk.

Om dit te voorkomen, moet je de tijd nemen om de regels door te lezen en ervoor te zorgen dat je ze begrijpt voordat je met jouw werk begint. Als je vragen hebt, kun je de klantenservice om opheldering vragen. Door de regels te volgen, kun je doorgaan met het verkopen van producten en het verdienen van commissies op Pinterest.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

WordPress downloaden

WordPress downloaden

WordPress downloaden, hoe moet dat en welke opties zijn er?  WordPress downloaden? Er zijn verschillende manieren om WordPress te downloaden en om een website te

Lees verder »
URL betekenis

URL betekenis

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Lees dan deze uitleg! Wat is een URL? Benieuwd naar een URL betekenis? Een URL (Uniform Resource Locator) is

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *