Affiliate marketing niche

Op zoek naar een affiliate marketing niche? Bekijk dan de top 10 van de beste affiliate marketing niches. 

Affiliate marketing niche

Wat is een affiliate marketing niche?

Een niche is een groep mensen met een gedeelde interesse of eigenschap. Mensen die bijvoorbeeld van mode, doe-het-zelfprojecten of make-up houden, maken allemaal deel uit van verschillende niches.

Als het gaat om affiliate marketing, kunnen niches ongelooflijk nuttig zijn. Door een kleine, specifieke groep mensen te vinden om op te focussen, kun je jouw advertenties en berichten beter targeten. Op deze manier is de kans groter dat je de juiste mensen bereikt met jouw affiliate producten en diensten. Door de juiste mensen aan te spreken met je content heb je hierdoor waarschijnlijk een grotere kans op een klik op je affiliate link en dus een grote kans op een commissie. Daar doe je het uiteindelijk natuurlijk voor. 

Omdat niches meestal gepassioneerd zijn over hun interesses, is de kans groter dat ze zich bezighouden met jouw content en kennis. Als je waarde kunt bieden aan jouw nichepubliek en vertrouwen kunt opbouwen, kun je ze mogelijk omzetten in vaste klanten. Als je goede informatie levert over een bepaald specifiek onderwerp zullen mensen jou ook zien als de expert en dus ook eerder iets van jou aannemen. Ook wanneer jij dus zegt dat ze iets moeten kopen via jouw affiliate marketing link.

Als laatste is een specifieke niche vinden ook goed voor je Google SEO. Google plaatst websites die ergens een specialist in zijn hoger in Google. Door een specifieke niche te targetten heb je een grotere kans om hoger in Google te komen en grote spelers als Wehkamp en Bol.com te verslaan in de zoekmachines. 

Waar kijk je naar bij het kiezen van een niche

Als het gaat om het kiezen van een niche voor affiliate marketing, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Eerst en vooral moet je een niche kiezen waar je gepassioneerd over bent. Het is belangrijk om een niche te kiezen waar je veel van af weet, omdat dit het veel gemakkelijker maakt om content te maken en producten te promoten. Ook door over iets te schrijven wat je leuk vindt, is het gemakkelijk vol te houden op de lange termijn. 

Naast een passie voor de door je gekozen niche, is het ook belangrijk om een winstgevende niche te kiezen. Er zijn veel affiliate marketeers, dus je moet ervoor zorgen dat de door jou gekozen niche er een is waar mensen geld aan willen uitgeven en waar nog niet teveel concurrentie in is. Doe wat onderzoek en ontdek waar mensen voor willen betalen in de door jou gekozen niche.

Ten slotte moet je ervoor zorgen dat er voldoende vraag is naar de door je gekozen niche. Dingen waar je op let bij kiezen van een affiliate marketing niche is:

 • Aantal affiliate marketing netwerken
 • Commissie van een niche
 • Zoekvolume van een niche
 • Concurrentie van een niche

Aantal affiliate netwerken

Affiliate marketing is de laatste jaren steeds populairder geworden en het aantal affiliate netwerken groeit gestaag. Deze toename in populariteit is deels te danken aan het feit dat affiliate marketing een effectieve manier is om online geld te verdienen en door iedereen met een website of blog kan worden gedaan.

Er is nu een groot aanbod aan affiliate marketing netwerken om uit te kiezen, elk met zijn eigen reeks functies en voordelen. Enkele van de meest populaire aangesloten netwerken zijn Daisycon, Awin en PayPro. Er zijn ook veel niche specifieke affiliate-netwerken die zich richten op specifieke industrieën of producten.

 

Met zoveel verschillende affiliate netwerken die beschikbaar zijn, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het beste is voor jouw niche. De beste manier om het juiste netwerk voor jouw behoeften te vinden, is door elk netwerk zorgvuldig te onderzoeken en hun functies te vergelijken. Wij hebben een overzicht gemaakt van de populairste affiliate marketing netwerken. Je kunt je gratis aanmelden en bekijken welke bedrijven deze affiliate marketing netwerken aanbieden. 

Daarnaast dien je als je een niche hebt gekozen goed te kijken of er wel affiliate programma’s beschikbaar zijn voor jouw niche en/of de affiliate netwerken waarmee je deze niche kan promoten voordelige voorwaarden aanbieden. 

Commissie van een niche

Een niche voor affiliate marketing is een specifiek onderwerp waarop je je kunt richten om commissie te verdienen door het promoten van producten en diensten.

Er zijn veel verschillende niches voor affiliate marketing om uit te kiezen, dus het is belangrijk om er een te kiezen waar je een passie voor hebt en die een groot potentieel heeft om (genoeg) commissie te verdienen.

Om een winstgevende niche voor affiliate marketing te vinden, begin je met het onderzoeken van populaire zoekwoorden en het vergelijken van de resultaten om een niche te vinden met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie. Je kunt ook zoeken naar affiliate programma’s in jouw gewenste niche om te zien of er mogelijkheden zijn om producten en diensten te promoten.

Zodra je een niche hebt gekozen, maak je content rond onderwerpen die jouw doelgroep zullen aanspreken. Dit kunnen blogposts, video’s of productrecensies zijn.

Om voordat je begint eerst te kijken naar de commissie is erg belangrijk. Je wilt wel dat er voldoende commissie wordt geboden zodat het jouw tijd en investering waard is. 

Zoekvolume van een niche

Als het gaat om affiliate marketing, is het zoekvolume van een niche ongelooflijk belangrijk. Dit komt omdat hoe meer mensen naar een bepaalde term zoeken, hoe groter de kans is dat ze op een affiliate link klikken.

Het zoekvolume kan worden gebruikt als een manier om de interesse in een bepaald onderwerp te meten. Als er een hoog zoekvolume is voor een bepaald zoekwoord, dan is het logisch dat er veel interesse is in dat onderwerp.

Affiliates moeten altijd op zoek zijn naar niches met een hoog zoekvolume. Dit zijn de niches die het potentieel hebben om veel verkeer te genereren en als gevolg daarvan veel commissie te verdienen.

Hoe weet je of er een hoog zoekvolume is? Een hoog zoekvolume vinden kun je doen door zoekwoord onderzoek te doen met bijvoorbeeld Ahrefs.

Concurrentie van een niche

In elke markt is er altijd concurrenti en de niche van affiliate marketing is niet anders. Er zijn een paar belangrijke manieren om jezelf te onderscheiden van de concurrentie en ervoor te zorgen dat je de go-to-affiliate bent voor potentiële klanten.

Richt je eerst op een specifieke niche binnen affiliate marketing. Zo word je een expert op dat gebied en kun je potentiële klanten waardevolle informatie geven. 

Ten tweede, maak content die origineel en informatief is. Dit zal je helpen om je te onderscheiden van de zee van andere affiliates die dezelfde producten promoten.

Ten slotte, wees actief op sociale media en bouw een sterke online aanwezigheid op. Op deze manier kunnen potentiële klanten je gemakkelijk vinden en meer te weten komen over jouw bedrijf.

Door deze tips te volgen, ben je goed op weg om de beste in jouw niche te worden!

Extra tip: Kijk voor je begint heel erg goed naar de concurrentie. Als er teveel concurrentie is, is de kans simpelweg klein dat je er tussen gaat komen als kleine affiliate marketing website. 

Wat zijn de beste affiliate marketing niches?

Er zijn een paar niches voor affiliate marketing die de neiging hebben om beter te presteren dan andere. Dit zijn niches zoals gezondheid, schoonheid en mode en zaken zoals financiën.

Gezondheid en fitness is een populaire niche voor affiliate marketing, omdat mensen altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun gezondheids- en fitnessniveau te verbeteren. Er is veel informatie beschikbaar over dit onderwerp, dus het is gemakkelijk om goede affiliate producten te vinden om te promoten.

Schoonheid en mode zijn ook vaak populaire niches voor affiliate marketing. Dit komt omdat mensen altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun uiterlijk te verbeteren. Er is veel informatie beschikbaar over dit onderwerp, dus het is gemakkelijk om goede informatie te vinden om goede content te maken.

Zakelijk en financieel is een andere populaire niche voor affiliate marketing. Dit komt omdat mensen altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om geld te verdienen en geld te besparen. Deze financiële en zakelijke niche is wel een hele moeilijke niche door de hoge concurrentie.

Zo bestaan er veel affiliate marketing websites die gaan over creditcards of zakelijke rekeningen. Op deze onderwerpen zit een enorm hoge commissie. 

De beste affiliate marketing niches zijn:

 1. Kleding
 2. Afvallen
 3. Yoga
 4. Diëten
 5. Huisdieren
 6. Kinderen
 7. Speelgoed
 8. Reizen
 9. Technologie
 10.  Dating

1. Kleding

Kleding affiliate marketing niches

Kleding is een populaire niche voor affiliate marketing omdat er altijd behoefte aan is. Mensen zijn constant op zoek naar nieuwe kleding om op de hoogte te blijven van de laatste trends of om iets specifieks te vinden voor een bepaald evenement zoals een gala of een feestje. Als affiliate marketing partner kun je kledingwinkels promoten en een commissie verdienen op elke verkoop die je genereert. Op kleding kun je vaak ook een hoge commissie verdienen van rond de 10%. 

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het promoten van kleding als affiliate. Ten eerste is het belangrijk om je publiek te kennen en in wat voor soort kleding ze geïnteresseerd zijn. Zijn ze op zoek naar vrijetijdskleding, formele kleding of iets daar tussenin? Als je eenmaal weet in wat voor soort kleding je publiek geïnteresseerd is, kun je beginnen met het promoten van specifieke items en merken die hen aanspreken.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat kledingmaten sterk kunnen verschillen van het ene merk tot het andere. Over dit soort zaken kun je ook blogs schrijven zodat mensen direct de beste keuze maken. 

2. Afvallen

Afvallen niche

Een andere populaire affiliate marketing niche is de afvallen niche. Heel veel mensen zijn bezig met manieren om af te vallen. Je kunt met afvallen veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde sportabonnementen aanraden, bepaalde voeding of supplementen promoten of een bepaald dieet aanraden. De zoekvolumes van afvallen zijn enorm, dus als je de juiste dingen promoot dan kun je veel geld verdienen in deze niche. 

3. Yoga

Yoga affiliate marketing niche

Als het gaat om het vinden van een niche voor affiliate marketing, is yoga een geweldige optie. Het is een populair onderwerp met een brede aantrekkingskracht en er zijn tal van producten en diensten om te promoten.

Er zijn veel verschillende soorten yoga, dus je kunt een focus kiezen die het beste bij je interesses en expertise past. Je kunt bijvoorbeeld yogamatten of kleding, boeken of dvd’s, online cursussen of retraites promoten.

De sleutel is om een niche binnen de yogamarkt te vinden die je kunt aanboren en waarde kunt bieden aan je publiek. Met zoveel beschikbare opties, is er zeker iets wat matcht met jouw doelmarkt.

4. Diëten

Dieet

Als het gaat om diëten, zijn er veel opties die er zijn. Je kunt koolhydraatarm, eiwitrijk, paleo, veganistisch, mediterraan en meer gaan. En hoewel sommige mensen succes hebben met het ene of het andere dieet, is de realiteit dat er geen pasklare oplossing is.

Wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander, en wat voor iemand van in de twintig of dertig werkt, werkt mogelijk niet voor hen in de veertig of vijftig. Dus als je overweegt op dieet te gaan, is het belangrijk om onderzoek te doen en er één te vinden die bij je past.

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een dieet, waaronder jouw gezondheidsdoelen, voedingsvoorkeuren en levensstijl.

5. Huisdieren

Huisdieren affiliate marketing niche

Huisdieren zijn een populair onderwerp op internet, met miljoenen zoekopdrachten per dag. En het is geen wonder waarom; ze zijn schattig, knuffelig en staan altijd voor ons klaar als we ze nodig hebben. Maar wist je dat huisdieren ook een goede bron van inkomsten kunnen zijn?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij bedrijven producten of diensten promoten namens andere bedrijven. En wat is een betere manier om producten voor huisdieren te promoten dan door ze op jouw eigen blog of website te plaatsen?

Als je overweegt een affiliate marketingbedrijf te starten, of als je er al een hebt, overweeg dan om producten voor huisdieren toe te voegen aan jouw lijst met producten. Er zijn veel bedrijven die op zoek zijn naar affiliates om hen te helpen hun spullen te verkopen, en met de juiste aanpak kun je serieus geld verdienen.

Dingen over huisdieren worden veel opgezocht en je kunt er als affiliate veel kanten mee op. Je kunt bepaalde producten voor huisdieren promoten, maar je kunt ook bijvoorbeeld puppycursussen promoten of handboeken over een bepaald soort hondenras. 

6. Kinderen

Kinderen affiliate marketing niche

Kinderen is ook een grote affiliate marketing niche. Je kunt je richten op hun ouders, of je kunt rechtstreeks kinderen zelf benaderen. Er zijn veel producten en diensten die zich richten op kinderen, dus je moet alleen kijken welke het beste bij jou past.

Wel moet je voorzichtig zijn met marketing naar kinderen, want je wilt niet te verkopend overkomen. Richt je in plaats daarvan op het maken van content die leuk en leerzaam is voor kinderen. Als je een manier kunt vinden om je product of dienst onderdeel te laten zijn van het dagelijks leven van een kind, dan zit je goed.

Onthoud dat kinderen voortdurend groeien en veranderen, dus jouw marketingstrategie zal met hen mee moeten groeien. Houd je vinger aan de pols van wat tegenwoordig populair is bij kinderen, en je kunt de concurrentie voorblijven.

7. Speelgoed

Speelgoed

Er zijn veel verschillende soorten speelgoed die online op de markt kunnen worden gebracht, van babyspeelgoed tot poppen tot actiefiguren. Een manier om in deze niche aan de slag te gaan, is door affiliate programma’s te vinden die goede commissies bieden voor de verkoop van speelgoed. Je kunt je met speelgoed ook op veel verschillende sub niches richten. 

Babyspeelgoed: Er zijn veel opties als het gaat om het online op de markt brengen van babyspeelgoed. Je kunt producten promoten die helpen bij ontwikkelingsmijlpalen, zoals stapelblokken of pop-upboeken. Je kunt je ook richten op nieuwe ouders die misschien op zoek zijn naar het perfecte cadeau voor hun kind.

Poppen: Poppen zijn een ander populair type speelgoed dat online op de markt kan worden gebracht. Je kunt zowel meisjes als jongens targeten met poppen producten, afhankelijk van het type pop dat je wilt promoten. Je kunt bijvoorbeeld Disney Princess-poppen promoten bij jonge meisjes of actiefiguren bij jonge jongens.

8. Reizen

Reizen

Het valt niet te ontkennen dat reizen een enorme industrie is. Volgens het Amerikaanse ministerie van Handel hebben Amerikanen in 2017 een recordaantal buitenlandse reizen gemaakt. En het zijn niet alleen Amerikanen die de weg opgaan of de lucht in gaan. Volgens de World Tourism Organization groeide het aantal internationale toeristen in 2017 met 7% tot een record van 1,32 miljard reizigers.

Met zoveel mensen die reizen, is het geen wonder dat affiliate marketingprogramma’s met betrekking tot reizen ook booming zijn. Als je op zoek bent naar een niche voor affiliate marketing met blijvende kracht en volop groeimogelijkheden, overweeg dan om producten en diensten met betrekking tot reizen te promoten.

Als reiswebsite kun je alles promoten, van vliegtickets en hotels tot autoverhuur en rondleidingen en activiteiten.

9. Technologie

Technologie affiliate marketing niche

Er zijn veel niches voor affiliate marketing, maar een van de meest populaire is technologie. Deze niche omvat een breed scala aan producten, van computers en software tot thuisbioscoopsystemen en gameconsoles.

Er zijn veel verschillende manieren om technologische producten op de markt te brengen als affiliate. Je kunt afzonderlijke producten promoten, beoordelingen van meerdere producten schrijven of zelfs jouw eigen website of blog maken die gewijd is aan technologie.

De sleutel tot succes in deze niche is het vinden van het juiste publiek. Je moet je richten op mensen die geïnteresseerd zijn in technologie en die waarschijnlijk de producten zullen kopen die je promoot. Zodra je jouw publiek hebt gevonden, moet je hen waardevolle content bieden waarmee ze weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.

10. Dating

Dating affiliate marketing niche

Daten is een geweldige niche voor affiliate marketing. Er zijn veel datingwebsites en apps die partnerprogramma’s aanbieden, dus er zijn genoeg mogelijkheden om producten en diensten te promoten bij mensen die op zoek zijn naar liefde.

Als affiliate marketeer kun je datingproducten en -diensten promoten via jouw blog, sociale media of e-maillijst. Je kunt artikelen en blogberichten schrijven over datingtips, datingadvies delen op sociale media of e-mails verzenden met datingcoupons en deals.

Als je succesvol wilt zijn met affiliate marketing in de dating niche, is het belangrijk om je publiek te kennen en te weten waar ze naar op zoek zijn. Zijn ze vrijgezel en op zoek naar meneer of mevrouw? Zijn ze gescheiden en terug in de datingscene? Zijn ze gewoon op zoek naar een aansluiting? Als je jouw publiek kent, kun je de juiste producten en diensten kiezen om te promoten.

Conclusie: De perfecte affiliate marketing niche

Als het gaat om het vinden van de perfecte niche voor affiliate marketing, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Eerst en vooral wil je een niche vinden waar je gepassioneerd over bent. Dit maakt het proces niet alleen leuker voor jou, maar het helpt je ook om betere content te creëren en een sterkere relatie met je publiek op te bouwen.

Een andere belangrijke factor om te overwegen is het potentieel voor winst. Hoewel het belangrijk is om een niche te kiezen waar je enthousiast over bent, moet je er ook voor zorgen dat er een markt voor is. Het heeft geen zin om producten of diensten te promoten die niemand wil kopen. Gelukkig zijn er tal van manieren om te onderzoeken of een bepaalde niche winstgevend is.

Ten slotte moet je overwegen hoe concurrerend de niche is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

WordPress downloaden

WordPress downloaden

WordPress downloaden, hoe moet dat en welke opties zijn er?  WordPress downloaden? Er zijn verschillende manieren om WordPress te downloaden en om een website te

Lees verder »
URL betekenis

URL betekenis

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Lees dan deze uitleg! Wat is een URL? Benieuwd naar een URL betekenis? Een URL (Uniform Resource Locator) is

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *