Affiliate marketing Nederland: Alle netwerken

Affiliate marketing in Nederland; Wat zijn de voordelen welke affiliate marketing netwerken zijn er en nog veel meer bespreken wij in dit artikel. 

affiliate marketing netwerken

Affiliate marketing Nederland: Alle netwerken en meer

Affiliate marketing Nederland

Een affiliate marketing netwerk is een tussenpartij tussen de publisher en de adverteerder. Bij een affiliate marketing netwerk kun je je aanmelden voor bedrijven,  affiliate links aanmaken en je commissies inzien en opnemen. 

Affiliate marketing in Nederland zit de laatste jaren in een stijgende lijn, waarbij steeds meer bedrijven en ondernemers deze kosteneffectieve vorm van marketing gebruiken om een nieuw publiek te bereiken. Naast bedrijven die succesvol affiliate marketing gebruiken zijn er ook steeds meer publishers die gebruik maken van affiliate marketing in Nederland en die hier een mooi zakcentje mee weten te verdienen. 

Als één van de meest digitaal verbonden landen ter wereld is Nederland een ideale plek voor affiliate marketing. Er zijn een aantal succesvolle affiliate netwerken en programma’s actief in Nederland, en er verschijnen er steeds meer.

Als je in Nederland aan de slag wilt met affiliate marketing, zijn er een paar dingen die je moet weten. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen hoe de Nederlandse consument online opereert. Ten tweede moet je een vertrouwd en betrouwbaar affiliate netwerk of programma vinden dat past bij jouw affiliate marketing website. En ten derde moet je bereid zijn om tijd en moeite te investeren in het opbouwen van relaties met jouw affiliate partners.

In dit artikel kom je alles te weten over affiliate marketing in Nederland. We gaan het in dit artikel hebben over de voor- en nadelen van affiliate marketing, welke affiliate netwerken er in Nederland zijn en wat nou succesvolle Nederlandse affiliate marketing websites zijn. 

Affiliate marketing

Affiliate marketing bestaat in Nederland al een tijdje, maar begint pas sinds kort ingang te vinden bij bedrijven en consumenten. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij bedrijven de producten of diensten van andere bedrijven promoten in ruil voor een commissie op de verkoop. 

Dit type marketing is gunstig voor beide betrokken partijen, omdat het bedrijven in staat stelt een groter publiek te bereiken dan ze zouden kunnen zonder de hulp van affiliate publishers en het stelt affiliate ondernemingen in staat om commissie te verdienen op de verkopen die ze genereren.

Affiliate marketing is een manier om een passief inkomen te generen. Een passief inkomen wilt zeggen dat je geld kunt verdienen zonder er actief mee bezig te zijn. Omdat je affiliate marketing geheel passief kunt maken is het een zeer aantrekkelijk business model in Nederland. 

Hoe groot is affiliate marketing in Nederland?

In Nederland is affiliate marketing een relatief kleine branche. Er zijn een handvol bedrijven die zich op dit soort marketing richten, en de meeste zijn gevestigd in Amsterdam. Deze vorm van marketing staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar groeit wel. In Nederland gebruikt langzaam iedereen wel een mobiele telefoon en gebruikt iedereen internet als bron hierdoor zijn er veel kansen voor affiliate marketeers. 

De Nederlandse affiliate marketing industrie is naar schatting 20 miljoen euro waard. Dit lijkt misschien een klein aantal in vergelijking met andere landen, maar het is eigenlijk vrij groot als je kijkt naar de grootte van Nederland. Er zijn maar een paar honderd bedrijven die zich op dit soort marketing richten, dus de schatting van € 20 miljoen is best flink.

Affiliate marketing in Nederland is de afgelopen jaren flink gegroeid. Deze groei kan worden verklaard aan de toenemende populariteit van online winkelen en e-commerce in het land. Naarmate meer en meer mensen online winkelen, is er een grotere behoefte voor bedrijven om manieren te vinden om deze klanten te bereiken.

Kun je geld verdienen met affiliate marketing in Nederland?

Ja, je kunt in Nederland geld verdienen met affiliate marketing. Affiliate marketing is een populaire manier om online geld te verdienen en er zijn veel Nederlandse bedrijven die affiliate programma’s aanbieden. 

Om deel te nemen aan een affiliate marketing programma heb je meestal een website of blog nodig. Zodra je je hebt aangemeld voor een affiliate programma, krijg je een speciale link die je op jouw website of blog kunt gebruiken, dit heet een affiliate marketing link. Wanneer iemand op deze link klikt en een aankoop doet bij het bedrijf dat je promoot, verdien je een commissie.

De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met affiliate marketing hangt af van verschillende factoren, zoals het bedrijf dat je promoot, het product dat ze verkopen en hoeveel verkeer jouw website of blog krijgt.

Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde affiliate marketing producten die high ticket zijn. Op deze producten kun je meer dan € 100,- verdienen per verkoop. 

Welke affiliate netwerken zijn er in Nederland?

Er zijn tal van affiliate netwerken in Nederland, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. Enkele van de meer populaire aangesloten netwerken zijn:

 • TradeTracker
 • Daisycon
 • PayPro
 • Awin
 • Tradedoubler
 • Plug&Pay
 • Bol partnerprogramma
 • Amazon partnerprogramma

Tradetracker

Tradetracker affiliate netwerk Nederland

TradeTracker is een van de grootste en populairste affiliate netwerken van Nederland. Ze bieden een breed scala aan bedrijven, waaronder veel grote merken en hebben een zeer gebruiksvriendelijke interface. Ze hebben echter de reputatie vrij streng te zijn met hun aanmeldingen.

Daisycon

Daisycon logo

Daisycon is een ander groot affiliate netwerk en ze staan bekend als erg vriendelijk en behulpzaam voor hun affiliate partners. Ze bieden een goede selectie van bedrijven, hoewel niet zoveel als TradeTracker. Daarnaast heeft Daisycon een breed aanbod aan promotiemateriaal voor affiliate publishers. Zo heeft Daisycon vergelijkingwidgets die je kunt kopiëren naar je eigen website. Door deze widgets kun je veel waarde toevoegen voor je bezoeker. 

Paypro

Paypro logo

PayPro is een kleiner affiliate marketing netwerk, maar ze groeien snel en bieden een aantal zeer aantrekkelijke commissietarieven. Bij PayPro kun je voornamelijk terecht voor het promoten van cursussen. Voorbeelden van cursussen zijn: Affiliate marketing cursussen, dropshipping cursussen.

Tradedoubler

Tradedoubler affiliate netwerk logo

 

Tradedoubler is een affiliate marketing netwerk dat adverteerders verbindt met publishers die hun producten en diensten kunnen promoten. Het bedrijf biedt een breed scala aan tools en middelen om bedrijven te helpen hun online aanwezigheid te vergroten en de verkopen te vergroten.

Enkele van de functies die door Tradedoubler worden aangeboden, zijn onder meer:

 • Een breed scala aan advertentiemogelijkheden: Van banneradvertenties tot tekstlinks, er zijn tal van manieren om jouw boodschap over te brengen aan de bezoeker.
 • Realtime rapportage: Houd je campagnes in realtime bij, zodat je kunt zien wat werkt en het snel kunt aanpassen indien nodig.
 • Een toegewijde accountmanager: Iemand die je helpt het meeste uit het platform te halen en al jouw vragen te beantwoorden.

Awin

Awin logo affiliate marketing Nederland

AWIN is een wereldwijd affiliate netwerk. Ze hebben meer dan 13.000 actieve uitgevers in meer dan 180 landen. En ze werken samen met meer dan 2500 adverteerders.

AWIN is in 2000 opgericht in Duitsland en groeit sindsdien gestaag. In 2009 namen ze ShareASale over, wat hun eerste stap op de Amerikaanse markt was. En in 2013 openden ze een kantoor in Londen.

AWIN is een geweldige optie voor affiliate marketing marketeers omdat ze een breed scala aan producten en diensten van veel verschillende adverteerders aanbieden. Ze hebben ook een zeer gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om de juiste aanbiedingen te vinden en jouw resultaten bij te houden.

Ook heeft AWIN veel grote Nederlandse bedrijven die bij hen aangesloten zijn zoals Greetz en Bijenkorf. 

Plug&Pay Nederland affiliate marketing

Plug&Pay logo

Plug&Pay Nederland is een van de bekendste affiliate marketingnetwerken in Nederland. Ze bieden een breed scala aan affiliateprogramma’s en producten en hebben de reputatie betrouwbaar en gemakkelijk om mee te werken.

Als affiliate marketing netwerk biedt Plug&Pay Nederland adverteerders een manier om nieuwe klanten te bereiken en affiliates een manier om commissie te verdienen op de verkopen die ze genereren. Affiliates kunnen zich gratis aanmelden en vervolgens kiezen uit een verscheidenheid aan programma’s om te promoten. De commissietarieven variëren afhankelijk van het programma, maar liggen doorgaans rond de 20-30% van de verkoopprijs.

Plug&Pay Nederland heeft een breed scala aan programma’s beschikbaar, Plug&Pay heeft een vergelijkbaar aanbod als Paypro en biedt voornamelijk de promotie van ‘goeroe’ cursussen aan. 

Bol partnerprogramma

Bol logo

Bol.com is één van de bekendste online retailers van Nederland. Ze bieden een affiliate marketing programma waarmee website- en blogeigenaren een commissie kunnen verdienen op verkopen die worden gegenereerd door verwijzingen.

Om deel te nemen aan het Bol affiliate programma moet je je eerst aanmelden en goedgekeurd worden. Zodra je bent goedgekeurd, krijg je een unieke affiliate marketing link om op jouw website of blog te delen. Wanneer iemand op jouw link klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie.

Het Bol partnerprogramma is een geweldige manier om geld te verdienen door producten te promoten waar je publiek dol op is. Heb je een website of blog over de Nederlandse cultuur, reizen of lifestyle, dan is dit wellicht iets voor jou.

Het grote voordeel van Bol is dat ze honderdduizenden producten hebben. Hierdoor kun je met vrijwel elke website terecht bij Bol.com voor affiliate links. 

Amazon partnerprogramma

Amazon logo

Het Amazon Associates programma is een van de oudste en meest bekende affiliate marketing programma’s. Met het Amazon partnerprogramma kunnen website eigenaren en bloggers links op hun site plaatsen die verwijzen naar Amazon producten. Als een bezoeker op één van deze links klikt en vervolgens iets bij Amazon koopt, verdient de website-eigenaar een commissie.

Het Amazon Associates programma bestaat al sinds 1996 en staat open voor iedereen met een website of blog. Er zijn geen kosten of minimale verkoopvereisten, dus het is gemakkelijk om aan de slag te gaan. Je kunt commissie verdienen op alles wat jouw bezoekers bij Amazon kopen, niet alleen op producten die je promoot.

De commissietarieven variëren afhankelijk van de productcategorie, maar variëren van 4% tot 8%. Dus als je iemand doorverwijst die een tv van € 500 koopt, kun je tot € 40 aan commissie verdienen.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing

Voordelen affiliate marketing

De voordelen van affiliate marketing zijn gigantisch. Ten eerste is het een relatief gemakkelijke manier om online geld te verdienen. Het enige wat je nodig hebt, is een website en wat basis marketingvaardigheden. 

Door producten en diensten te promoten die relevant zijn voor jouw niche, kun je mensen aantrekken die geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt. Ten slotte kan affiliate marketing een zeer goede manier zijn om passief inkomen te verdienen. Zodra je een voldoende groot publiek hebt opgebouwd, kun je commissie gaan verdienen op de verkoop van producten en diensten die je aanbeveelt.

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

Affiliate marketing is een op prestaties gebaseerde marketingtechniek waarbij online bedrijven andere bedrijven promoten in ruil voor commissie op gegenereerde verkopen. Dit type marketing is geschikt voor online bedrijven van elke omvang, omdat het een manier biedt om extra inkomsten te verdienen zonder extra kosten te maken.

Affiliate marketing is vooral populair in Nederland, omdat het Nederlandse bedrijven een manier biedt om internationale markten aan te boren en een groter marktaandeel te krijgen in Nederland. Daarnaast is affiliate marketing een effectieve manier om Nederlandse consumenten te bereiken, die bekend staan om hun veelvuldig gebruik van internet.

Affiliate marketing is dus geschikt voor bedrijven die meer omzet willen behalen in ruil voor een commissie. Daarnaast is affiliate marketing ook geschikt voor content creators. Voorbeelden van content creators zijn:

 • Bloggers
 • Vergelijkingswebsites
 • Couponwebsites
 • Youtubers
 • Social media influencers

Affiliate marketing cursussen in Nederland

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf samenwerkt met een website eigenaar of blogger om hun producten of diensten te promoten. In ruil voor deze promotie ontvangt de affiliate publisher een commissie op alle verkopen die ze genereren via hun unieke affiliate link.

Hoewel het mogelijk is om cursussen voor affiliate marketing in het Engels te vinden in Nederland, zijn er ook verschillende cursussen beschikbaar in het Nederlands die gaan over affiliate marketing. Wij van Affiliateplaza hebben een overzicht gemaakt van alle affiliate marketing cursussen in Nederland. 

Alle cursussen bieden studenten een inleiding tot affiliate marketing, evenals praktische vaardigheden die kunnen worden gebruikt om verkopen te genereren. Als je op zoek bent naar een carrière in online marketing, dan zijn deze cursussen een geweldige plek om te beginnen.

Voordelen van affiliate marketing in Nederland

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij adverteerders hun producten of diensten promoten via een netwerk van affiliate websites. Deze vorm van marketing is populair in Nederland, omdat het veel voordelen biedt voor zowel adverteerders als affiliates.

Adverteerders profiteren van affiliate marketing doordat ze een groter publiek kunnen bereiken dan met andere vormen van online marketing. Affiliates profiteren ook, omdat ze commissie kunnen verdienen op de verkopen die ze voor de adverteerder genereren.

Eén van de belangrijkste voordelen van affiliate marketing is dat het een kosteneffectieve manier is voor adverteerders om hun doelgroep te bereiken. Daarnaast kan affiliate marketing worden gebruikt als aanvulling op andere vormen van online marketing, zoals pay-per-click advertising.

Een ander voordeel van affiliate marketing is dat affiliates inkomsten kunnen verdienen met hun website zonder zelf producten of diensten te hoeven verkopen.

Het grote voordeel van Affiliate marketing in Nederland is:

 • Nederland heeft minder sterke concurrentie dan de meeste andere landen. 
 • Nederland is een heel digitaal land, veel mensen zijn actief op het internet. 
 • Nederland veel goede affiliate bedrijven om te promoten. 

Voordelen van affiliate marketing internationaal

Affiliate marketing bestaat al een tijdje, maar begint pas sinds kort ingang te vinden in Nederland. Affiliate marketing heeft veel voordelen, zowel voor bedrijven als voor consumenten.

Voor bedrijven is affiliate marketing een kosteneffectieve manier om nieuwe klanten te bereiken. Het is ook een geweldige manier om naamsbekendheid op te bouwen en de SEO te verbeteren. En omdat het prestatie-gebaseerd is, betaalt een bedrijf alleen wanneer er resultaten zijn behaald.

Als je overweegt om te beginnen met affiliate marketing moet je de afweging maken om je te focussen op Nederland of om internationaal bereik te zoeken. Om deze afweging makkelijker te maken zijn hier de voordelen van internationale affiliate marketing:

 • Veel grotere markt
 • Meer affiliate netwerken beschikbaar

Nadelen van affiliate marketing in Nederland

Er zijn verschillende nadelen aan affiliate marketing in Nederland. Een daarvan is dat de Nederlandse markt niet zo groot is als andere Europese markten, waardoor er voor affiliates minder mogelijkheden zijn om commissie te verdienen. Daarnaast kost affiliate marketing veel tijd en moeite om succesvol te zijn en veel Nederlandse affiliates geven het op voordat ze resultaat zien. Ten slotte, omdat Nederland een klein land is, is er een beperkte pool van potentiële klanten, wat het moeilijk kan maken om genoeg mensen te bereiken en aanzienlijke inkomsten te genereren uit affiliate marketing.

Nadelen van affiliate marketing internationaal

Hoewel affiliate marketing veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waarmee je rekening moet houden wanneer je internationaal wilt uitbreiden. Een nadeel is dat grensoverschrijdende betalingsverwerking een uitdaging kan zijn. Verschillende landen hebben verschillende banksystemen en regelgeving, waardoor het moeilijk kan zijn om betrouwbare betalingsverwerkers te vinden. Dit kan met name een probleem zijn in ontwikkelingslanden, waar de bank infrastructuur mogelijk minder ontwikkeld is.

Een ander potentieel probleem zijn taalbarrières. Als affiliates en verkopers niet dezelfde taal spreken, kan er gemakkelijk miscommunicatie ontstaan. Dit kan leiden tot vertragingen in betalingen of andere problemen met de affiliate marketing relatie. Het is belangrijk om zorgvuldig af te wegen of uitbreiding naar nieuwe markten de extra inspanning waard is om deze obstakels te overwinnen.

Daarnaast is de internationale concurrentie vele malen hoger dan de Nederlandse concurrentie op het gebied van SEO. 

Ben je een beginner met affiliate marketing? Dan zal ik zeker de Nederlandse markt aanraden. In de Nederlandse markt kun je eerst leren hoe affiliate marketing precies werkt en of dit een geschikt verdienmodel voor jou is. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *