Affiliate marketing cursus

Op zoek naar de beste affiliate marketing cursus? Wij hebben een gratis overzicht gemaakt van de beste affiliate marketing curussen. 

beste affiliate marketing cursus

De beste affiliate marketing cursus

Affiliate marketing wordt steeds populairder omdat het steeds bekender wordt dat affiliate marketing een goed businessmodel is waar je veel (passief) geld mee kunt verdienen. Hierdoor kiezen veel mensen ervoor om te beginnen met affiliate marketing. 

Als je begint met affiliate marketing kun je ervoor kiezen om als zelf uit te vinden of je kunt ervoor kiezen om een affiliate marketing cursus te doen. Zelf ben ik ook bezig met affiliate marketing en ben ik zo eigenwijs geweest om geen affiliate marketing cursus te doen. 

Doordat ik geen affiliate marketing cursus heb gedaan kan ik wel zeggen dat ik jaren heb, verspilt omdat ik hard werkte, maar aan de verkeerde dingen. Door een affiliate marketing cursus te doen leer je waar je aan moet werken en wat werkt. Ik zal iedereen zeker aanraden om een affiliate marketing cursus te doen. 

Een affiliate marketing cursus is zeker aan te raden omdat deze cursussen zeer betaalbaar zijn. Affiliate marketing cursussen kosten over het algemeen niet € 1.000 zoals vele andere cursussen, maar beginnen al vanaf € 47,-. In dit artikel ga ik alle affiliate marketing cursussen bespreken en bekijken welke de beste is. 

Zelf heb ik al deze cursussen gedaan voordat ik deze review heb geschreven. Ik heb deze cursussen gedaan met al wat affiliate marketing ervaring, dus ik weet wat wel en wat niet werkt. 

De beste affiliate marketing cursussen zijn:

 1. Affiliate marketing revolutie
 2. Succes met affiliate marketing
 3. The affiliate roadmap

1. Affiliate cursus voor beginners: Affiliate marketing revolutie

Affiliate marketing revolutie affiliate marketing cursus

De affiliate marketing revolutie is de meest verkochte affiliate marketing cursus van Nederland. De affiliate marketing revolutie is een cursus die van A tot Z uitlegt hoe je een succesvolle affiliate marketing business kunt opzetten. 

Je zult bij een A tot Z stappenplan al snel denken aan een dure cursus van duizenden euro’s, maar niets is minder waar. De cursus affiliate marketing revolutie is te koop voor 47,- eenmalig. 

De cursus affiliate marketing revolutie wordt gegeven door Jacko. Jacko is een succesvolle affiliate marketeer die naast zijn cursus meerdere succesvolle affiliate marketing websites heeft. Hierdoor is de gever van deze affiliate marketing cursus een ware expert wat hem zeer betrouwbaar maakt. Ook de prijs van de cursus is zeer aantrekkelijk voor wat je krijgt. Het bedrag van deze cursus is voor vrijwel iedereen betaalbaar.

Je krijgt een online cursus en daarnaast krijg je toegang tot een community. In deze community wordt veel gepraat over affiliate marketing. Doordat je een community krijgt met allemaal andere affiliate marketing ondernemers kun je makkelijk grote stappen maken als je net bent begonnen met affiliate marketing. 

Wat leer je in de modules?

 • Starten met affiliate marketing
 • Je website goed inrichten
 • Hoog scoren in Google (SEO)
 • Website online zetten
 • Je resultaten leren meten
 • De puntjes op de i zetten

Wat leer je in de instructies?

 • WordPress website maken en instellen
 • Meer over Google en SEO
 • Hoe je geld kunt verdienen met je website
 • Hoe je leads kunt scoren

Affiliate marketing revolutie voor gevorderden

Naast de reguliere affiliate marketing revolutie kun je ook nog een stapje verder gaan met je affiliate marketing cursus door te gaan voor de affiliate marketing revolutie masterclass. In de affiliate marketing revolutie masterclass wordt nog meer informatie gegeven over affiliate marketing en ga je nog dieper in op de stof. Als je affiliate marketing revolutie koopt, kun je later altijd nog de masterclass doen. De masterclass is de ideale affiliate marketing cursus voor gevorderde. 

2. Succes met affiliate marketing

Succes met affiliate marketing logo

Een andere populaire affiliate marketing cursus is de affiliate marketing cursus Succes met affiliate marketing. Deze cursus gaat over hoe je een succesvolle affiliate marketing website bouwt waarmee je structureel geld kunt verdienen. 

De cursus wordt gegeven door Nicole. Nicole is een vrouw die 3 jaar geleden is begonnen met affiliate marketing en ze heeft in deze korte tijd 5 succesvolle affiliate marketing websites opgebouwd. Nicole deelt graag haar affiliate marketing ervaring in haar eigen cursus. 

Deze cursus is meer voor gevorderden affiliate marketeers. In deze cursus wordt dieper ingegaan op zaken zoals copywriting en hoe je goede blogs schrijft en iets minder over de basis van affiliate marketing (Bijvoorbeeld hoe je een WordPress website bouwt). 

Voor wie is de cursus geschikt?

 • Online marketeers
 • Copywriters
 • Bloggers
 • Webdevelopers

Wat leer je?

 • Module 1: Wat is affiliate marketing?
 • Module 2: Aanmelden bij affiliate marketing netwerken
 • Module 3: Affiliate marketing website bouwen
 • Module 4: Website optimaliseren

Je krijgt dus bij deze cursus ook een korte inleiding over affiliate marketing, maar er wordt dieper ingegaan op Affiliate marketing. De affiliate marketing cursus van Nicole is wel duurder dan Internetsuccesgids, maar is nog steeds zeer betaalbaar als je kijkt wat voor waardevolle informatie je krijgt.

Succes met affiliate marketing in het kort

 • Niveau: Beginners
 • Duur: 4 tot 5 uur
 • Lessen: 30 
 • Taal: Nederlands
 • Aantal modules: 4
 • Prijs: 149,-

Introductie cursus Succes met affiliate marketing

3. The affiliate roadmap

The Affiliate Roadmap

De derde en ook laatste affiliate marketing cursus uit de lijst beste affiliate marketing cursussen is The Affiliate Roadmap. De cursus The Affiliate Roadmap wordt gegeven door Danique Bras. Danique Bras heeft weer een andere insteek met haar affiliate marketing cursus dan de andere cursussen. 

De eerste module van de Affiliate Roadmap gaat over wat affiliate marketing precies is. De tweede module gaat over het bouwen van een affiliate website. De derde gaat over psychologie toepassen op je teksten. Dit gaat dus over hoe je je conversie optimaal kunt krijgen en hoe je bezoekers kunt omtoveren naar klanten. 

Het leuke van deze cursus is dat er dus dieper in wordt gegaan over wat je precies met die bezoeker moet doen als die op je website is. Veelal gaan affiliate marketing cursussen enkel over bezoekers krijgen, maar niet over een zo goed mogelijk conversiepercentage krijgen. Bij The Affiliate Roadmap gaat het hier dus meer over wat deze cursus uniek maakt. 

Waarom een affiliate marketing cursus doen?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij bedrijven producten of diensten van andere bedrijven promoten in ruil voor een commissie. Dit kan door blogberichten of artikelen te schrijven, video’s te maken of elke andere vorm van online content.

Hoewel het mogelijk is om zelf affiliate marketing te leren, kan het volgen van een cursus je de structuur en begeleiding geven die je nodig hebt om succesvol te zijn. Een goede affiliate marketing cursus leert jou hoe je affiliates kunt vinden en ermee kunt werken, hoe je je resultaten kunt bijhouden en hoe je jouw bedrijf kunt schalen.

Door een cursus affiliate marketing te volgen, kun je tijd en geld besparen door veelvoorkomende fouten te voorkomen. Het kan je ook helpen waardevolle relaties op te bouwen met andere bedrijven in jouw niche. Als je serieus geld wilt verdienen met affiliate marketing, is investeren in een cursus een verstandige beslissing.

Ook zijn affiliate marketing cursussen in Nederland relatief goedkoop in vergelijking met andere geld verdienen cursussen. 

Wat zijn de voordelen van het doen van een affiliate marketing cursus?

Affiliate marketing cursussen kunnen mensen de vaardigheden bieden die ze nodig hebben om succesvol te zijn in dit soort marketing. Een cursus behandelt onderwerpen zoals het vinden van en werken met affiliate netwerken, het volgen en meten van de voortgang en het maken van effectieve affiliate campagnes.

De voordelen van het volgen van een affiliate marketing cursus zijn onder meer leren hoe je potentiële partners kunt identificeren, begrijpen hoe je voortgang en resultaten kunt meten en het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om succesvolle campagnes te maken. Met deze vaardigheden zijn mensen beter voorbereid om hun eigen affiliate marketingprogramma’s te lanceren en te beheren.

Het grootste voordeel van een affiliate marketing cursus, is dat je bepaalde fouten niet zult maken omdat veelvoorkomende fouten worden benoemd in een cursus. Door bepaalde fouten niet te maken kun je heel veel geld en tijd besparen. Deze tijd en dit geld kunt je weer investeren in dingen die wel bijdragen aan jouw affiliate marketing succes. 

Waar moet een affiliate marketing cursus aan voldoen?

Een cursus voor affiliate marketing moet de basisconcepten van online marketing behandelen, inclusief het identificeren en volgen van klanten, het beheren van campagnes en het optimaliseren van marketingstrategieën. Het moet ook een overzicht bieden van verschillende soorten affiliate marketing programma’s en netwerken, evenals hoe je met partners kunt selecteren en ermee kunt samenwerken.

Daarnaast moet de cursus praktisch advies bieden over het opzetten en beheren van een affiliate marketingprogramma, inclusief het werven van affiliates, het creëren van goede banners en landingspagina’s en het meten van de resultaten.

Daarnaast moet je ook de belangrijkste vaardigheid hebben: Bezoekers werven

Omdat ik zelf ook ervaring heb met affiliate marketing en ervaring heb met affiliate marketing cursussen heb ik een checklist gemaakt waaraan een affiliate cursus moet voldoen. Let op: De bovenstaande cursussen voldoen aan deze eisen. Eisen waar een affiliate marketing cursus aan moet voldoen zijn:

 1. Leren over affiliate marketing
 2. Leren hoe je een affiliate link aanmaakt
 3. Leren hoe je een affiliate marketing website maakt
 4. Leren hoe je een affiliate link support
 5. Ondersteuning als je vragen hebt

1. Leren over affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf samenwerkt met een affiliate onderneming om hun producten of diensten op de markt te brengen. Affiliates kunnen commissie verdienen op de verkopen die ze doorverwijzen door middel van hun eigen unieke affiliate link, hetzij via een website of een ander online platform.

Als je meer te weten komt over affiliate marketing, kun je beslissen of dit type online marketing geschikt is voor jouw bedrijf. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je je met affiliate marketing bezighoudt, zoals jouw zakelijke doelen en jouw doelgroep.

Als je geïnteresseerd bent in het vergroten van jouw online zichtbaarheid en het genereren van meer leads en verkopen, dan kan affiliate marketing goed bij jouw bedrijf passen. Het is echter belangrijk om de verschillende soorten affiliate programma’s die beschikbaar zijn te onderzoeken en er een te kiezen die aansluit bij jouw bedrijfsdoelen.

Veel affiliate marketing cursussen vertellen je precies wat affiliate marketing is, voor wie het geschikt is en wat de voordelen ervan zijn. 

Waarom is dit zo belangrijk? Het is belangrijk dat je ergens passie voor hebt als je eraan begint. Je moet weten wat affiliate marketing precies is om in te kunnen schatten of het wel iets voor jou is. Als je ergens passie voor hebt, kun je je gaan specialiseren in deze affiliate marketing niche

2. Leren over hoe je een affiliate link aanmaakt

Een affiliate link is een speciale URL die de ID of gebruikersnaam van de affiliate bevat. Hierdoor kan de affiliate worden gevolgd wanneer een klant op de link klikt en een aankoop doet.

Het maken van een affiliate link is eenvoudig en er zijn twee manieren om dit te doen. De eerste is om een online dienst zoals Clickbank of PayPro te gebruiken. Deze services bieden links die je op jouw website of in jouw e-mails kunt gebruiken.

De tweede manier om een affiliate link te maken is door deze toe te voegen aan je eigen website. Om dit te doen, moet je je aanmelden voor een account bij een affiliate marketing programma. Zodra je dit hebt gedaan, kun je inloggen op je account en je unieke partnercodes krijgen. Deze code heeft de vorm van een URL die je aan elke pagina op jouw site kunt toevoegen.

Een affiliate link krijgen lijkt misschien een simpel proces, maar het is heel belangrijk dat je goed weet hoe dit moet en hoe dit werkt. Als je verkeerde links op jouw website plaatst kan de doorverwijzing mis gaan waardoor je mogelijk veel geld kunt verliezen/mislopen. 

3. Leren over hoe je een affiliate website aanmaakt

In een affiliate marketing cursus leer je ook hoe je jouw eigen affiliate website vanaf het begin kunt maken. Je leert ook hoe je verkeer naar jouw website kunt leiden en hoe je geld kunt verdienen met jouw website. Een affiliate marketing cursus is perfect voor beginners die online geld willen verdienen.

Een website is uiteindelijk het platform waar je geld op gaat verdienen. Je moet dan natuurlijk wel weten hoe je een website maakt en hoe je deze website zo efficiënt mogelijk kan inrichten. 

4. Leren hoe je een affiliate link promoot

Als je hebt, geleerd hoe je een affiliate marketing website maakt, hoe je je kan aanmelden bij een affiliate programma en hoe je aan affiliate links komt, is het tijd voor een andere hele belangrijke stap. Deze stap is hoe je daadwerkelijk jouw affiliate links promoot. In de meeste cursussen wordt uitgelegd hoe je goede teksten schrijft en hoe je je affiliate marketing website promoot. 

 

5. Ondersteuning als je vragen hebt

Als laatste is ondersteuning heel erg belangrijk. Vaak zijn de affiliate marketing cursussen online en heb je in deze online sessies geen mogelijkheid om vragen te stellen. Hierom moet je ook goed kijken of er een community is waar je vragen kunt stellen voor het geval dat als je iets niet helemaal begrijpt over wat er verteld is in de cursus. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

WordPress downloaden

WordPress downloaden

WordPress downloaden, hoe moet dat en welke opties zijn er?  WordPress downloaden? Er zijn verschillende manieren om WordPress te downloaden en om een website te

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *