Affiliate marketing beginnen

Affiliate marketing beginnen? Wij vertellen in jou artikel alles wat je nodig hebt om te beginnen met affiliate marketing. Wij geven een stappenplan om te beginnen en daarna nog een aantal waardevolle tips. 

affiliate marketing beginnen

Affiliate marketing beginnen

Beginnen met affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing waarbij een bedrijf een of meer bedrijven beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van het bedrijf wordt aangebracht. 

Met affiliate marketing plaatsen bedrijven links naar een andere website. Als er vervolgens een aankoop wordt gedaan via die link krijgt het bedrijf hier een commissie voor.

Een affiliate marketing commissie kan heel erg verschillen in hoeveel het precies is. Een commissie kan variëren tussen de 1 en de 100% van het aankoopbedrag of de commissie kan een vast bedrag zijn. 

Aangezien de wereld van online marketing blijft groeien, zijn meer en meer bedrijven die beginnen met affiliate marketing. Hoewel het een geweldige manier kan zijn om wat extra geld te verdienen, is het belangrijk om te begrijpen hoe het systeem werkt voordat je begint.

Hier zijn drie dingen die je moet weten over affiliate marketing:

 1. Bij affiliate marketing draait alles om prestaties. Bedrijven betalen affiliates alleen voor resultaten, dus het is belangrijk om je te richten op het genereren van kwaliteitsverkeer dat waarschijnlijk zal converteren in verkopen of leads. Het spammen van je affiliate link in Facebookgroepen of affiliate links gebruiken bij onrelevante onderwerpen zal waarschijnlijk weinig resultaat opleveren. 
 2. Er zijn twee belangrijke soorten affiliate programma’s: pay-per-sale en pay-per-lead. Pay-per-sale programma’s bieden commissies op verkopen door de affiliates, terwijl pay-per-lead programma’s commissie bieden op leads gegenereerd door de affiliates. Bij de pay-per-lead affiliateprogramma’s gaat het vaak om een vast percentage wat de affiliate krijgt per lead. Bij pay-per-sale gaat het vaak om een percentage van de omzet wat een affiliate krijgt. 
 3. Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn wat extra geld te verdienen, maar het is belangrijk te onthouden dat het geen get-rich-quick methode is. Het kost tijd en moeite om een succesvolle affiliate marketing campagne op te bouwen.

Stappen om te beginnen met affiliate marketing

Beginnen met affiliate marketing lijkt een hele grote stap, maar het zijn eigenlijk maar een paar simpele stappen die je moet volgen. De stappen om te beginnen met affiliate marketing zijn:

 1. Kies een specifieke niche
 2. Registreer een goede domeinnaam
 3. Bouw een website
 4. Publiceer goede content
 5. Meld je aan bij een affiliate netwerk
 6. Begin met het promoten
 7. Zorg dat je SEO goed is

Stap 1: Kies een specifieke niche

Kies de juiste niche

Affiliate marketing beginnen? Dan moet je beginnen met het kiezen van een niche. Wat is een niche precies?

Een niche is een kleine en gespecialiseerde markt binnen een grotere markt. Het bestaat uit een groep mensen met specifieke behoeften of interesses waaraan niet wordt voldaan door de reguliere markt. Om succesvol te zijn in een nichemarkt, moeten bedrijven de behoeften en wensen van hun niche begrijpen en producten of diensten creëren die aan die behoeften voldoen.

Er zijn veel voordelen aan het opereren in een nichemarkt. Nichemarkten zijn vaak minder concurrerend dan de reguliere markt, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om op te vallen. Ze zijn ook loyaler aan de bedrijven die hen bedienen, wat kan leiden tot terugkerende klanten en mond-tot-mondreclame. En omdat nichemarkten klein zijn, is het vaak gemakkelijker en goedkoper om al de doelklanten te bereiken via reclame- en marketinginspanningen. 

Een voorbeeld van een markt is bijvoorbeeld de elektronica markt. Een voorbeeld van een niche binnen de elektronicamarkt zijn bijvoorbeeld condensdrogers. 

Als je je als nieuwe affiliate marketeer gaat focussen op de hele elektronicamarkt zul je het moeten opnemen tegen websites die jarenlange autoriteit al hebben opgebouwd op Google en waar tientallen mensen dagelijks aan de marketing zitten. Dit is als beginnende affiliate marketeer zonder team simpelweg niet te doen. 

Daarnaast ranked Google websites op basis van dat ze de expert ergens in zijn. Als jouw website alleen maar gaat over condensdrogers dan kan Google jou als de condensdrogerspecialist gaat zien. Als dit het geval is, is de kans groter dat je boven de grote spelers zoals Coolblue komt. 

Door in een nichemarkt te opereren, kan je bedrijf groeien en een succes worden.

Het kiezen van een goede niche is een hele belangrijke stap waar je echt de tijd voor moet nemen. Je moet een niche kiezen over iets waar je passie voor hebt. Als je passie ergens voor hebt, kun je er makkelijker over schrijven en is lang doorgaan met affiliate marketing ook een stuk makkelijker.

Daarnaast moeten er wel voldoende mensen zijn die jouw artikelen en blogs willen lezen binnen jouw niche. Als niemand jouw blogs of artikelen leest dan zul je waarschijnlijk ook weinig inkomsten verdienen met affiliate marketing. 

Bekijk ook of in de niche waar je wilt beginnen er andere affiliate marketing concurrenten aanwezig zijn en/of er wel affiliate marketing netwerken zijn voor jouw producten die je wilt promoten. 

Persoonlijk vind ik het een goed teken als er een paar affiliate marketing concurrenten aanwezig zijn. Je kunt bij de concurrent kijken welke dingen wel en niet goed werken en inspiratie op doen. 

Let wel goed op: Het letterlijk kopiëren of overschrijven van de teksten van jouw concurrent heeft weinig zin. Google is slim genoeg om te zien of iets waarde toevoegt aan de zoekresultaten of niet. Als je geen waarde toevoegt aan de zoekresultaten zul je waarschijnlijk ook niet hoog in Google komen. 

Als je inspiratie wilt opdoen voor affiliate marketing websites kun je het beste op Google zoeken: Beste + een product. Bijvoorbeeld beste wasmachine of beste airfryer. Als je deze zoekwoorden intoetst, zul je veel affiliate websites tegenkomen. Voorbeelden van affiliate niches zijn:

 • Wasmachines
 • Drogers
 • Vaatwassers
 • Koelkasten 
 • Camera’s
 • Vakanties
 • Reizen
 • Koffie
 • Huisdieren
 • Webhosting
 • VPN’s

Stap 2: Registreer een goede domeinnaam

Kies de juiste domeinnaam

Stap 2 van het beginnen van je eigen affiliate marketing bedrijf is het bedenken van een domeinnaam. Een domeinnaam is ook heel belangrijk omdat dit één van de eerste indrukken van jouw website van de bezoeker is. 

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor jouw bedrijf is het registreren van een goede domeinnaam. Een domeinnaam is jouw webadres en kan worden gebruikt om jouw merk, product of dienst te promoten. Het is belangrijk om een domeinnaam te kiezen die kort, gemakkelijk te onthouden en relevant is voor jouw bedrijf. Je kunt een domeinnaam registreren bij een webhostingbedrijf of een domeinregister. Zodra je jouw domeinnaam hebt geregistreerd, kun je een website voor jouw bedrijf maken.

Persoonlijk zou ik aanraden om een domeinnaam te kiezen waar de woorden van jouw niche in voorkomen. Mensen zijn eerder geneigd om een website te vertrouwen die laptopexpert.nl heet als ze een laptop willen kopen dan een website die algemeneelektronicakopen.nl heet. 

Zorg aan de andere kant wel dat je genoeg mogelijkheden ophoudt als je een affiliate marketing website gaat beginnen. Als je je domeinnaam een beetje algemeen houdt, kun je je affiliate bedrijf blijven opschalen op hetzelfde domein. 

Stap 3: Bouw een WordPress website

Bouw een WordPress website

Affiliate marketing beginnen? Dan is stap 3 een belangrijke stap en dat is daadwerkelijk aan de slag gaan met jouw website. 

WordPress is een content management systeem (CMS) op basis van PHP en MySQL dat meestal wordt gebruikt om websites of blogs te maken. WordPress is een van de meest populaire CMS’en die tegenwoordig worden gebruikt en ondersteunt miljoenen websites.

WordPress is oorspronkelijk gemaakt als een blogplatform, maar is sindsdien uitgegroeid tot een krachtig CMS dat kan worden gebruikt om elk type website te maken. WordPress is open source software, wat betekent dat het gratis te gebruiken en aan te passen is.

Eén van de redenen waarom WordPress zo populair is, is omdat het erg gebruiksvriendelijk en duidelijk is. Ook als je nog nooit een website hebt gemaakt, kun je eenvoudig een mooie website maken met WordPress. Er zijn ook duizenden thema’s en plug-ins beschikbaar voor WordPress, waarmee je jouw website eenvoudig kunt aanpassen aan jouw behoeften.

Als je op zoek bent naar een WordPress website, zijn er een paar dingen die je moet doen om te beginnen. Ten eerste moet je een domeinnaam en een hostingpakket kopen. Zodra je die twee dingen hebt, kun je WordPress installeren op jouw server en beginnen met het bouwen van jouw website.

Naast WordPress zou je er ook voor kunnen kiezen om een Shopify. Shopify is een websitebouwer die is bedoeld voor e-commerce. WordPress is een websitebouwer die geschikt is voor bloggers.

Er zijn een paar verschillende manieren om een WordPress website te bouwen. Je kunt een thema gebruiken of een eigen ontwerp maken. Als je niet vertrouwd bent met codering, dan is het gebruik van een thema waarschijnlijk de beste optie voor jou. Er zijn duizenden thema’s gratis beschikbaar en nog veel meer die voor een redelijke prijs kunnen worden gekocht.

Zodra je jouw thema hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met het toevoegen van content aan jouw website. Pagina’s, berichten, afbeeldingen en andere media kunnen allemaal worden toegevoegd via de admin interface van WordPress. Als je meer functionaliteit aan jouw website wilt toevoegen, zijn er ook duizenden plug-ins beschikbaar.

Het bouwen van een WordPress website is relatief eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden of kennis. Met een beetje tijd en moeite hebt je in een mum van tijd een professioneel uitziende website.

Er bestaan ook veel video’s op YouTube waarin mensen gratis uitleggen hoe je een WordPress website kunt maken. Ook hebben deze Youtubers ook affiliate marketing als verdienmodel. 

Stap 4: Publiceer goede content op je website

Publiceer de beste content

Als je bezoekers naar jouw website wilt trekken, moet je goede content publiceren. Deze content kan bestaan uit artikelen, blogberichten, video’s of iets anders dat interessant en informatief is. De sleutel is ervoor te zorgen dat jouw content van hoge kwaliteit en boeiend is. Als dat lukt, ben je goed op weg om een trouw publiek aan te trekken.

Content is belangrijk voor jouw website omdat het je helpt bezoekers aan te trekken en ze betrokken te houden. Goede content helpt jouw site hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines, wat leidt tot meer verkeer en dus meer affiliate inkomsten. Bovendien stimuleert boeiende content bezoekers om meer tijd op jouw site door te brengen, wat kan leiden tot meer conversies.

Als je slechte content publiceert op jouw website zullen mensen jouw website snel als onbetrouwbaar zien en niet nog een keer klikken. 

Stap 5: Meld je aan bij een affiliate marketing netwerk

Affiliate marketing beginnen aanmelden

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing waarbij een bedrijf één of meer bedrijven beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van het bedrijf worden gedaan.

Er zijn drie kerntypes van affiliate marketing:

 1. Betalen per verkoop
 2. Betalen per lead
 3. Betalen per klik

Een affiliate samenwerking loopt in vrijwel alle gevallen via een affiliate marketing netwerk. Voorbeelden van affiliate netwerken in Nederland zijn bijvoorbeeld Tradetracker, Daisycon of Awin.

Als je website klaar is en als je er een beetje content op hebt staan kun je je aanmelden voor een affiliate marketing netwerk. Op deze netwerken staan vaak honderden bedrijven waar je je kunt aanmelden. Al deze bedrijven hebben hun eigen toelatingseisen en hun eigen commissiepercentage. 

Als je je wilt aanmelden bij affiliate marketing bedrijven is het aan te raden om eerst content te publiceren zodat ze kunnen zien wat voor website jij precies bent. Als je al wat goede content hebt, is de kans groter dat je bij goede affiliate bedrijven wordt aangenomen en dat je hun links mag promoten. 

Stap 6: Begin met het promoten van je artikelen

Affiliate marketing beginnen

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je artikelen te gaan promoten. Ten eerste, zorg ervoor dat jouw artikelen goed geschreven en informatief zijn. Als ze dat niet zijn, zal niemand ze willen lezen. Ten tweede, deel jouw artikelen op social media sites zoals Twitter en Facebook. Ten derde, plaats je artikelen op artikelgidsen zoals EzineArticles. Ten vierde, promoot je artikelen via e-mail marketing. Ten vijfde, link naar je artikelen vanaf andere websites.

Stap 7: Zorg voor een goede SEO

Zorg voor een goede SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid en ranking van een website of webpagina op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). SEO kan on-page (op de website zelf) en off-page (linkbuilding en social media) worden gedaan.

Enkele veelvoorkomende SEO technieken op de pagina zijn het optimaliseren van titels, metatags en beschrijvingen; evenals het verhogen van het aantal relevante zoekwoorden op de pagina. Off-page SEO-technieken omvatten linkbuilding en sociale media-betrokkenheid.

SEO is belangrijk voor affiliate marketing websites omdat het kan helpen om hun zichtbaarheid en positie in SERP’s te verbeteren, wat kan leiden tot meer verkeer en hogere conversies.

SEO is een afkorting voor “Zoekmachineoptimalisatie”. Het is een langetermijnmarketingstrategie die wordt gebruikt om de zichtbaarheid van een website en de organische zoekresultaten in Google en andere wereldwijde zoekmachines te verbeteren.

Het doel van SEO is om je website als topresultaat voor relevante zoekwoorden te laten verschijnen wanneer mensen naar die termen zoeken. Dit is belangrijk omdat uit onderzoek is gebleken dat mensen eerder op het eerste resultaat in een zoekmachine klikken en minder snel door pagina’s en pagina’s met resultaten scrollen.

Om dit te bereiken, gebruiken SEO experts verschillende tactieken, waaronder zoekwoordonderzoek, linkbuilding en on-page optimalisatie. Deze tactieken zorgen ervoor dat wanneer mensen naar jouw zoekwoorden zoeken, jouw website het eerste is dat ze zien. De kans dat ze dan vervolgens op jouw website klikken is dan groot. 

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen voor een goede SEO voor jouw website. Ten eerste, zorg ervoor dat de content van jouw website rijk is aan zoekwoorden (keywords) en relevant is voor jouw bedrijf. Ten tweede, zorg ervoor dat jouw website goed gelinkt is aan andere relevante websites. Ten derde, zorg ervoor dat jouw website gemakkelijk te navigeren en gebruiksvriendelijk is. Tenslotte, dien jouw website in bij alle belangrijke zoekmachines. Dit indienen kan via Google Search Console

Het optimaliseren van je SEO lijkt heel moeilijk, maar er bestaan veel plug-ins die je kunnen helpen om je SEO op orde te krijgen. Persoonlijk zou ik Rankmath of YOAST aanraden om te downloaden op je WordPress website. 

SEO is de praktijk van het optimaliseren van een website voor Google Zoeken met als doel meer webverkeer te genereren en de zichtbaarheid van de site te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van SEO?

De voordelen van SEO zijn talrijk en gevarieerd, maar kunnen grofweg worden onderverdeeld in vier hoofdcategorieën:

 1. Meer verkeer: het belangrijkste voordeel van SEO is dat het kan leiden tot een toename van het organische webverkeer. Dit komt omdat een hogere positie in de zoekresultaten van Google meestal gelijk staat aan meer klikken en meer bezoekers.
 2. Verbeterde zichtbaarheid: Een tweede belangrijk voordeel van SEO is de verbeterde zichtbaarheid van jouw website of blog. Dit betekent dat potentiële klanten of lezers jouw site eerder zullen vinden wanneer ze online naar relevante termen of onderwerpen zoeken.
 3. Verkeer van hogere kwaliteit: een ander voordeel van SEO is dat het je kan helpen verkeer van hogere kwaliteit naar jouw site te trekken.

Wat zijn de nadelen van SEO?

De nadelen van SEO zijn talrijk en gevarieerd, maar kunnen grofweg in twee categorieën worden verdeeld: die met betrekking tot de technologie zelf en die met betrekking tot de mensen die het gebruiken.

Aan de technische kant kan SEO extreem complex en tijdrovend zijn, met een steile leercurve. Het verandert ook voortdurend, omdat zoekmachines hun algoritmen regelmatig bijwerken in een poging de manipulatieve tactieken van sommige SEO specialisten voor te blijven. Dit betekent dat wat vorige maand werkte, deze maand misschien niet werkt, enzovoort. Als gevolg hiervan moeten bedrijven veel tijd en geld investeren om op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen.

Aan de menselijke kant circuleert er veel verkeerde informatie over SEO op internet. Dit varieert van verouderde “tips” tot regelrechte mythes en oplichting.

Ook kan het resultaat van SEO soms wel 4 tot 9 maanden duren. Doordat er niet direct resultaat is van je harde werken kan dit zeer demotiverend werken. 

Tips om te beginnen met affiliate marketing

Tip 1: Maak websites in meerdere niches

Affiliate marketing beginnen? Dan is het ook zeker aan te raden om direct meerdere affiliate marketing websites te beginnen. Meerdere affiliate websites beginnen in verschillende niches zorgt ervoor dat je het risico spreidt. Sommige websites kunnen van de één op andere dag helemaal geen bezoekers meer krijgen waardoor je geen inkomsten meer hebt. Als je meerdere affiliate marketing websites hebt, heb je altijd nog een aantal websites waar je wel inkomsten uit krijgt. 

Als je websites wilt maken in meerdere niches, zijn er een paar dingen die je moet doen. Ten eerste moet je een niche vinden waar je gepassioneerd over bent. Zodra je een niche hebt gevonden, moet je een beschikbare domeinnaam vinden en deze kopen. Nadat je de domeinnaam hebt gekocht, moet je een web hosting service die meerdere domeinen biedt vinden. Zodra je een web hosting service gevonden, moet je het opzetten van jouw website en beginnen met het bevorderen van het.

Tip 2: Maak de beste content van jouw niche

Als je de beste content in jouw niche wilt maken, moet je een expert zijn op het gebied van jouw onderwerp. Schrijf over wat je weet en zorg voor veel nuttige tips, advies en informatie. Je lezers zullen je kennis en expertise waarderen, en ze zullen blijven terugkomen voor meer. Niet alleen is goede content voor je lezers belangrijk, maar ook voor je Google positie. Als je goede en originele content publiceert dan zal Google je op den duur belonen met een hoge positie. 

Tip 3: Zorg voor een snelle website

Een snelle website is belangrijk omdat het voorkomt dat gebruikers gefrustreerd raken door een lange wachttijd en vertrekken voordat ze hebben gevonden wat ze zoeken. Een trage website kan je bezoekers en klanten kosten, evenals de ranking in de zoekmachines. Als bezoekers je website snel wegklikken dan gaat je bouncepercentage omhoog. Als je bouncepercentage hoog is, geeft dit een teken aan Google dat de pagina niet goed is. Dit kan ervoor zorgen dat je Google positie omlaag gaat. Google heeft gezegd dat de snelheid van de site een factor is in hun ranking algoritme.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om jouw website te versnellen, zoals het optimaliseren van afbeeldingen, het gebruik van een netwerk voor het leveren van content en het verkleinen van bronnen zoals CSS en JavaScript.

Sitesnelheid is een belangrijke factor om te overwegen bij het ontwikkelen of herontwerpen van jouw website. Een snelle website houdt gebruikers tevreden en betrokken, wat kan leiden tot meer conversies en verkopen.

Er zijn veel verschillende plug-ins die kunnen helpen jouw website te versnellen. Sommige van deze plug-ins zijn ontworpen om jouw pagina’s te cachen zodat ze sneller laden voor bezoekers, terwijl andere jouw code minen om de grootte van jouw pagina’s te verminderen. Kies de juiste plug-ins voor jouw behoeften en zorg ervoor dat je ze up-to-date houdt, zodat ze goed blijven werken.

Tip 4: Doe een affiliate marketing cursus

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf zijn affiliates beloont voor elke klant die door de eigen marketinginspanningen van het filiaal naar het bedrijf wordt gebracht. Als affiliate verdien je meestal een commissie op de verkoop of verdien je op andere acties van de mensen die je naar het bedrijf verwijst.

Affiliate marketing is een populaire manier om online geld te verdienen, en het kan relatief eenvoudig zijn om te beginnen. Er is echter nog veel te leren als je er succes mee wilt hebben. Gelukkig zijn er veel bronnen beschikbaar die je kunnen helpen meer te leren over affiliate marketing en hoe je het voor je kunt laten werken.

Een geweldige manier om meer te leren over affiliate marketing is het volgen van een online affiliate marketing cursus. Er zijn veel verschillende cursussen beschikbaar, zodat je kunt kiezen voor één die bij jouw leerstijl en behoeften past. Zorg ervoor dat je een cursus kiest van een bekende aanbieder, zodat je zeker weet dat je de juiste informatie krijgt.

Het grote voordeel van het doen van een affiliate marketing cursus is dat je veel beginnersfouten niet maakt omdat een ervaringsdeskundige je leert hoe het wel moet. Doordat je sommige fouten niet maakt kan dit je veel geld besparen. 

Een ander groot voordeel is dat affiliate marketing cursussen in verhouding met andere cursussen helemaal niet duur zijn over het algemeen. Daarnaast heb je om te beginnen met affiliate marketing alleen een domeinnaam en een website nodig wat je minder dan € 10 per maand kost. Een goede affiliate marketing cursus is dus vrijwel de enige investering die je hoeft te doen. 

Wat heb je nodig om te starten met affiliate marketing?

Er zijn een paar dingen die je nodig hebt om te beginnen met affiliate marketing. Ten eerste moet je een product of dienst vinden die je wilt promoten. Ten tweede moet je je aanmelden voor een affiliate marketing programma bij een bedrijf dat het product of de dienst aanbiedt. Ten derde moet je een website of blog maken om het product of de dienst te promoten. Ten slotte moet je verkeer naar je website of blog sturen, zodat mensen je promotie kunnen zien en op de affiliate link kunnen klikken om het product of de dienst te kopen. 

Affiliate marketing beginnen met mijn stappenplan? Dan kom je vanzelf tegen wat je allemaal nodig hebt om te beginnen met affiliate marketing. Als je mijn stappenplan niet volgt en het zonder affiliate marketing beginnen stappenplan wilt doen is hier een lijst van dingen die je nodig hebt om te beginnen met affiliate marketing:

 • Domeinnaam
 • Hosting
 • Website
 • Social media accounts
 • Affiliate netwerk

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Je kunt veel geld verdienen met affiliate marketing als je een groot publiek hebt en hen kunt overtuigen om producten te kopen die je promoot. Je kunt met affiliate marketing meer dan € 10.000 per maand verdienen als je het goed doet.

Hoeveel je geld je verdiend met affiliate marketing is afhankelijk van de volgende dingen:

 • De niche
 • Het product dat je promoot
 • Het aantal bezoekers
 • Het soort content dat je maakt

Waarom beginnen met affiliate marketing?

Er zijn veel redenen om met affiliate marketing te beginnen. Ten eerste is het een geweldige manier om extra inkomen te verdienen. Daarnaast kan affiliate marketing helpen jouw merk op te bouwen en jouw online zichtbaarheid te vergroten. Tot slot kan affiliate marketing leiden tot meer verkopen en conversies voor jouw bedrijf.

Voor mensen die affiliate bedrijven willen promoten zijn er ook vele voordelen. Het grootste voordeel (Waarom veel mensen beginnen) is dat je van affiliate marketing een geheel passief inkomen kunt maken. 

Nadelen beginnen met affiliate marketing

Er zijn een paar potentiële nadelen aan het beginnen van een affiliate marketing bedrijf. Ten eerste kan het moeilijk zijn om goede partners te vinden om mee samen te werken. Ten tweede, als je niet beschikt over een goed product of dienst om te verkopen, zal jouw bedrijf niet succesvol zijn. Ten slotte kan het een uitdaging zijn om bij te blijven met de laatste trends in affiliate marketing.

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om online geld te verdienen, maar er zijn enkele potentiële nadelen waarvan je je bewust moet zijn voordat je aan de slag gaat.

Eerst moet je een goed partnerprogramma vinden om je voor aan te melden. Er zijn veel partnerprogramma’s beschikbaar, maar ze zijn niet allemaal even goed. Sommige programma’s hebben mogelijk lage uitbetalingen, terwijl andere mogelijk beperkende voorwaarden hebben die het moeilijk maken om een reëel inkomen te genereren.

Ten tweede moet je verkeer naar jouw gelieerde link leiden om verkopen te kunnen maken. Dit kan een uitdaging zijn als je helemaal vanaf 0 begint, en het kan veel tijd en moeite kosten om een aanzienlijke hoeveelheid verkeer op te bouwen.

Daarnaast is het geen garantie dat je altijd affiliate van een bedrijf mag blijven. Bedrijven kunnen je van de één op andere dag uit hun programma zetten.

Voordelen beginnen met affiliate marketing

Voordelen van affiliate marketing beginnen zijn:

 • Affiliate marketing kun je geheel passief maken
 • Het is schaalbaar
 • Je kan over leuke onderwerpen schrijven

Starten met affiliate marketing video

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij affiliates (partners) producten of diensten promoot voor een bedrijf of merk. Als iemand via jouw unieke affiliate link een aankoop doet, ontvang je een commissie.

Hoe kan ik beginnen met affiliate marketing?

Om te beginnen met affiliate marketing, moet je eerst een affiliate programma vinden waarbij je je kunt aanmelden. Veel bedrijven bieden affiliate programma’s aan via hun eigen website, maar je kunt ook gebruik maken van affiliate netwerken die contact leggen tussen affiliates en bedrijven. Zodra je bent aangemeld voor een affiliate programma, kun je unieke affiliate links maken en deze gebruiken om producten of diensten te promoot.

Wat heb ik nodig om te starten met affiliate marketing?

Om te starten met affiliate marketing heb je een paar dingen nodig:

 • Een website of blog: Dit is waar je je affiliate links zult plaatsen en waar mensen naartoe zullen gaan om meer te weten te komen over de producten of diensten die je promoot.

 • Traffic: Je moet bezoekers naar je website of blog trekken om je affiliate links te kunnen laten zien. Dit kun je doen door middel van SEO, social media marketing, e-mailmarketing, of door betaalde advertenties te plaatsen.

 • Een affiliate programma: Zoals eerder vermeld, moet je een affiliate programma vinden waarbij je je kunt aanmelden en unieke affiliate links kunt genereren.