Affiliate marketing Amazon

Affiliate marketing Amazon website beginnen? Lees alles over het affiliate programma van Amazon. 

Affiliate marketing Amaozn

Affiliate marketing Amazon

Amazon is een hele bekende online winkel en je kunt er veel producten kopen. Je kunt daar heel slim gebruik van maken door affiliate marketing op Amazon toe te passen. je kunt dan dus producten verkopen en er ook nog eens winst op maken. Je hebt alleen een goed werkende website nodig en een Amazon account.

Heb je nog geen Amazon affiliate marketing account? Deze kun je gratis aanmaken: Amazon affiliate programma

Hoe gaat het in zijn werk?

Zoals beschreven heb je dus enkel maar een werkende website nodig en een account op Amazon, daarmee ga je al een heel eind komen. Op Amazon zelf kun je een affiliate account aanmaken, daardoor kun je producten verkopen aan mensen die in Nederland wonen en zelfs buiten Europa. Des te meer websites je op zet des te meer je zult verkopen (Als de websites een succes worden natuurlijk), je kunt dus ook websites in het buitenland opzetten. Als je daar dan iets op verkoopt dan heb je toch weer winst gemaakt, hoeveel dat is, hangt af van wat je verkocht hebt.

wat-is-high-ticket-affiliate-marketing-4.jpg

Hoeveel winst ga je maken?

Hoeveel winst je gaat maken dat is van veel dingen afhankelijk, vaak is het zo dat des te duurder de prijs is des te meer je ook aan winst zult krijgen. Het is natuurlijk wel zo dat als je meer verkoopt dat je ook meer winst hebt, maar dat gaat niet vanzelf, je moet daar wel hard voor werken. je kunt op meerdere manieren jouw producten promoten, welke manier voor jou handig en makkelijk is, hangt af van jouw product.

Bij Amazon krijg je in de meeste gevallen rond de 5% commissie. 

Hoe ontvang je een affiliate marketing uitbetaling?

Eigenlijk verkoop je een soort van de producten van Amazon, het is alleen zo dat als je een product verkoopt dat je dan een percentage van de winst krijgt. Doordat Amazon het percentage vaak wijzigt, kun je niet van tevoren zeggen hoeveel je daarvan zult krijgt, de actuele winst die je krijgt, kun je het beste bekijken op het moment dat je iets verkoopt. Doordat je voor Amazon producten verkoopt moet je ook via hen uitbetaald worden, je moet dus bij Amazon een uitbetaling aanvragen.

wat-is-high-ticket-affiliate-marketing-5.jpg

Hoe ga je zorgen voor verkoop?

Het is belangrijk dat je jouw producten gaat promoten, je kunt dat op verschillende manieren aanpakken. Zo zou je ervoor kunnen kiezen dat je jouw product op internet gaat promoten, als je daar de website link bij plaatst naar het product dan zullen mensen daarop klikken. Als ze dan op jouw website terecht zijn gekomen dan is het de hoop dat ze iets kopen, over dat gekochte product krijg je dan een winst. Dit is niet iets wat vanzelf zal gaan, je moet zelf die link plaatsen en zorgen dat de mensen naar jouw website komen.

Wat heb je nodig voor affiliate marketing Amazon?

Naast een affiliate account bij Amazon heb je natuurlijk ook een website nodig waar je de producten kunt plaatsen. je hebt dan dus wel een website nodig met een affiliate programma, er zijn meerdere programma’s waar je uit kunt kiezen. Ieder programma heeft zijn eigen werkstijl en het is goed om daarnaar te kijken, als je een affiliate marketing programma hebt waarmee je niet goed mee overweg kunt kan dat lastig zijn. Daarom doe je er goed aan om dat van tevoren uit te zoeken, zo voorkom je dat je later toch nog voor een ander programma moet kiezen.

Hoe word je affiliate partner van Amazon?

Welke stappen moet je ondernemen om affiliatepartner te worden van Amazon? Je moet een aanmelding doen als affiliate partner, daar wil Amazon al jouw gegevens weten zoals waar je woont en wie je bent. Ook willen ze van jou weten wat jouw website is en welke producten jouw interesse heeft. Zo weet Amazon wat ze van jou kunnen verwachten, je krijgt jouw eigen unieke partner ID waarmee je producten kunt verkopen.

Hoe trek je bezoekers naar jouw site?

Als je wilt beginnen met affiliate marketing op Amazon dan zijn bezoekers natuurlijk erg belangrijk. Om bezoekers op je site te krijgen is het de bedoeling dat je gaat promoten, door overal een link achter te laten kun je bezoekers laten klikken naar jouw website. De bedoeling is natuurlijk dat die bezoeker iets bij jou gaat kopen waardoor je dus het percentage aan winst krijgt. Des te meer je verkoopt des te meer je aan winst hebt. Hard werken is dus nodig om ervoor te zorgen dat je genoeg verdiend.

Welke producten kun je verkopen?

In principe kun je alles verkopen wat je op Amazon ziet, nu is het wel zo dat iets waar jouw interesse in ligt een stuk makkelijker voor jou te verkopen is dan iets waarvan je niet weet wat het is. Zorg er dus voor dat je weet wat je verkoopt en dat als er vragen over zijn dat je die ook weet te beantwoorden. Op die manier kun je een band krijgen met jouw klanten en zullen ze jou gaan vertrouwen, ze zullen dan sneller terugkomen om nog meer te kopen.

Voordelen van affiliate marketing Amazon

Een heel groot voordeel van affiliate marketing Amazon is wel dat je zelf alleen maar hoeft te promoten, des te drukker je daarmee bent des te meer je zult verkopen. Het is natuurlijk zo dat als je op veel sites te vinden bent met de juiste link dat je ook makkelijker te vinden bent. Je hoeft maar net de juiste doelgroep te vinden en dan kan het wel eens goed gaan lopen, om die te vinden moet je kijken waar die doelgroep zich bevindt. Meestal als het begint te lopen dan stopt het ook niet meer en is jouw harde werken heel hard beloont.

Is affiliate marketing Amazon iets voor jou?

Nadat je alles hebt gelezen heb je misschien wel besloten om ook affiliate marketing via Amazon te gaan doen, het is heel erg makkelijk en je hebt er niet veel voor nodig. Als je hard werkt kun je er een leuk bedrag mee verdienen en dat is natuurlijk altijd meegenomen. Als je ervoor zorgt dat je precies weet wat je moet doen dan wordt het voor jou een eitje en kun je je eigen tijd indelen en helemaal zelf bepalen hoeveel tijd je besteed aan het promoten van de producten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Affiliate marketing voorbeelden

Affiliate marketing voorbeelden

Wil je affiliate marketing voorbeelden hebben? In dit artikel bespreken wij voorbeelden van verschillende affiliate marketing bedrijfsmodellen.  Affiliate marketing voorbeelden Wil je beginnen met affiliate

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *