Webwinkel beginnen zonder voorraad

Wil je een webwinkel beginnen zonder voorraad? Dat kan! Wij vertellen je de 4 beste manieren hoe je een webwinkel kunt starten zonder voorraad. 

Webwinkel beginnen zonder voorraad

Waarom een webwinkel beginnen zonder voorraad

Een online winkel zonder voorraad lijkt misschien een vreemd concept, maar er zijn eigenlijk een paar redenen waarom het voordelig kan zijn. Ten eerste kan het helpen om de overheadkosten laag te houden. Zonder de noodzaak om inventaris aan te schaffen en op te slaan, kun je besparen op zaken als huur en verzekering. Bovendien betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het opslaan van artikelen en dat je jouw productaanbod gemakkelijker kunt wijzigen als dat nodig is. Dit kan handig zijn als je nieuwe producten wilt testen of snel wilt reageren op veranderingen in de vraag van klanten.

Natuurlijk kent het runnen van een webwinkel zonder voorraad ook enkele uitdagingen. Eén van de grootste uitdagingen is dat je betrouwbare leveranciers moet vinden die je op aanvraag van producten kunnen voorzien. Dit kan lastig zijn, vooral als je te maken hebt met veelgevraagde artikelen die snel moeten worden verzonden. Een leverancier die de producten direct naar de klant verzendt wordt een dropshipping leverancier genoemd. 

Startkapitaal is soms moeilijk te krijgen

In de wereld van vandaag is het starten van een online winkel eenvoudiger dan ooit. Je kunt een winkel maken zonder voorraad, waardoor het een geweldige optie is voor mensen met een beperkt startkapitaal. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een online winkel zonder voorraad start, zoals jouw verzend- en retourbeleid en hoe je jouw producten gaat kopen. Met een beetje planning en wat creativiteit kun je in een mum van tijd een succesvolle online winkel opzetten.

Een webwinkel beginnen zonder voorraad bespaart dus heel wat startkapitaal. Je hebt ten eerste je inkoopkosten. Als je eenmaal voorraad hebt ingekocht krijg je te maken met de 3 R’s: Rente, ruimte en risicokosten.

De rentekosten zijn de rente die je misloopt doordat je je kapitaal hebt geïnvesteerd in voorraad. Als je bijvoorbeeld 1% rente zou krijgen op je spaarrekening en je investeert € 100.000 in voorraad dan heb je al € 1.000 aan rentekosten. Verder heb je je risicokosten. Als je voorraad inkoopt, is het geen garantie dat je het verkoopt of dat je heel de voorraad kan verkopen voor bijvoorbeeld derving. Deze kosten worden de risicokosten genoemd. De laatste R zijn de ruimtekosten. Deze ruimtekosten gaan over de opslag waar je de voorraad in opslaat. Als je fysieke voorraad inkoopt moet je ook een ruimte hebben waar je de voorraad kunt opslaan. 

Als je kiest voor een webwinkel zonder voorraad heb je al deze kosten dus niet. 

Opslaan van artikelen is soms een probleem

Als je een online winkel begint, heb je mogelijk niet veel opslagruimte voor je voorraad. Dit kan een probleem zijn als je een grote aanbod aan producten wilt aanbieden. Een oplossing is het gebruik van een dropshipping leverancier. Een dropshipper is een bedrijf dat namens jou producten rechtstreeks naar je klanten verzendt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het zelf opslaan of verzenden van de producten. Het enige wat je nodig hebt, is een lijst met producten die je wilt aanbieden en de dropshipper doet de rest.

Voordelen van een webwinkel beginnen zonder voorraad

Er zijn veel voordelen aan het starten van een webwinkel zonder voorraad. Ten eerste is het minder riskant dan traditionele fysieke voorraad bedrijven. Je hoeft je geen zorgen te maken over de voorraad, je kunt je concentreren op de marketing en promotie van jouw producten en het opbouwen van jouw klantenbestand.

Een ander voordeel is dat je klein kunt beginnen en kunt opschalen als dat nodig is. Als je een succesvol product hebt, kun je altijd meer voorraad bestellen om aan de vraag te voldoen. En aangezien er geen fysieke winkelpunten of voorraad zijn om je zorgen over te maken, is het runnen van een online bedrijf relatief goedkoop.

Ten slotte geeft het starten van een online winkel zonder voorraad je de flexibiliteit om jouw productaanbod snel en gemakkelijk te wijzigen. Als een bepaald product niet goed verkoopt, kun je gewoon stoppen met het verkopen en iets anders proberen. Dit vermogen om snel te kunnen handelen is essentieel in de snelle, steeds veranderende markt van vandaag.

Nadelen van een webwinkel beginnen zonder voorraad

Er zijn een paar nadelen aan het starten van een online winkel zonder voorraad, waaronder:

  1. Het kan moeilijk zijn om klanten naar jouw site te trekken als je geen product hebt om te verkopen. Klanten bezoeken en kopen eerder artikelen van een site die een brede selectie aan producten beschikbaar heeft.
  2. Geen voorraad hebben kan het ook moeilijk maken om concurrerende prijzen aan te bieden. Als je producten verkoopt die vergelijkbaar zijn met wat andere bedrijven verkopen, maar jouw prijzen hoger zijn omdat je niet de volumekortingen krijgt die zij bieden, zullen klanten waarschijnlijk ergens anders heen gaan.
  3. Ten slotte kan het niet hebben van een product het moeilijk maken om een goede klantenservice te bieden omdat je eigenlijk niets weet van je producten.
Ben je benieuwd naar nog meer voor- en nadelen van een webwinkel beginnen zonder voorraad? Lees dan zeker: Voor- en nadelen dropshipping.

Voor wie is een webwinkel zonder voorraad geschikt?

Een online winkel zonder voorraad is geschikt voor iedereen die producten wil verkopen zonder inventaris te hoeven hebben. Dit type bedrijf is ideaal voor ondernemers die de markt willen testen met een nieuw product of dienst, of voor gevestigde bedrijven die hun producten op een nieuwe manier willen verkopen. Online winkels zonder voorraad kunnen snel en eenvoudig worden opgezet en bieden een geweldige manier om een breed publiek van potentiële klanten te bereiken.

Het enige wat je als dropshipper hoeft te doen is het maken van een dropshipping website en de online marketing van de dropshipping producten. Deze skills zijn makkelijk aan te leren als je bijvoorbeeld een dropshipping cursus gaat doen. 

Manieren om een webwinkel te starten zonder voorraad

Er zijn een paar manieren om aan de slag te gaan met een online winkel zonder enige voorraad te hebben. Een optie is om een dropshipping service te gebruiken. Met dit type service kun je producten verkopen zonder dat je de artikelen zelf hoeft op te slaan of te verzenden. 

Een andere optie is om een digitaal product te maken, zoals een e-book of audioboek, dat rechtstreeks vanaf jouw website kan worden verkocht en gedownload. Als je fysieke goederen hebt die je wilt verkopen, maar geen voorraad wilt houden, kunt je een print-on-demand-service gebruiken. Dit type service zal artikelen afdrukken en verzenden zoals ze zijn besteld, dus je hoeft alleen voor de goederen te betalen wanneer ze zijn verkocht.

Een webshop beginnen hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Met een beetje onderzoek en wat creatief denken kun je aan de slag zonder vooraf in voorraad te hoeven investeren.

Als je een webwinkel zonder voorraad wilt beginnen dan zijn er eigenlijk 4 manieren. Deze 4 manieren zijn:

  • Affiliate marketing webshop
  • Dropshipping webshop
  • Fullfilment webshop
  • Digitale producten webshop
4 manieren om een webwinkel te beginnen zonder voorraad

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een geweldige manier om online geld te verdienen zonder te hoeven investeren in voorraad of andere overheadkosten. Door samen te werken met andere bedrijven, kun je hun producten promoten op jouw website of blog en een commissie verdienen op elke verkoop die je genereert.

Om aan de slag te gaan, moet je je aanmelden voor een affiliate marketing programma bij een bedrijf dat producten aanbiedt die relevant zijn voor jouw website of blog. Zodra je bent toegelaten tot het affilitate marketing programma, krijgt je een unieke affiliate link die je kunt gebruiken om de producten van het bedrijf te promoten.

Ook kun je heel de voorraad van een webwinkel naar jouw website importen. Zo heb je zeer gemakkelijk je webshop zonder voorraad. 

Wanneer iemand op jouw affiliate link klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie op de verkoop. De hoeveelheid geld die je kunt verdienen, is afhankelijk van de productprijs en de voorwaarden van het partnerprogramma, maar het kan een geweldige manier zijn om wat extra inkomsten te verdienen zonder enige investering vooraf.

Met affiliate marketing heb je helemaal niets te maken met de gehele productafhandeling. Je hoeft als affiliate marketing website geen klantenservice te hebben en je hoeft ook niets te doen aan productafhandeling. 

Wil je beginnen met affiliate marketing? Lees dan zeker op Gloriousmindset.nl het artikel: Beginnen met affiliate marketing

Voordelen affiliate marketing

2. Digitale producten verkopen

Het verkopen van digitale producten is een geweldige manier om een online winkel te starten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de voorraad. Je kunt artikelen zoals e-books, muziek en software rechtstreeks aan klanten verkopen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over productie- of verzendkosten.

Eén van de geweldige dingen van het verkopen van digitale producten is dat er geen productie- of verzendkosten zijn. Je kunt het product eenvoudig maken en vervolgens rechtstreeks aan klanten verkopen. Dit maakt het een zeer kosteneffectieve manier om een online winkel te runnen.

Een ander voordeel van het verkopen van digitale producten is dat je een wereldwijde markt kunt bereiken. Klanten van over de hele wereld kunnen jouw producten kopen zonder dat je iets fysiek hoeft te verzenden. Dit maakt het gemakkelijk om jouw bedrijf uit te breiden naar nieuwe markten.

Als je overweegt een online winkel te beginnen, is het verkopen van digitale producten een goede optie. Digitale producten verkopen is een zeer goede manier om een webwinkel te beginnen zonder voorraad. 

Voordelen digitale producten verkopen

3. Dropshipping

Dropshipping stelt bedrijven in staat om online te verkopen zonder te investeren in voorraad. Dit betekent dat bedrijven producten kunnen verkopen zonder ze ooit aan te raken. Dropshipping is een geweldige manier om een online winkel te starten met een kleine investering vooraf.

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij dropshipping. Eerst moet je een betrouwbare dropshipping leverancier vinden die jouw producten snel en tegen een redelijke prijs bij jouw klanten kan krijgen. 

Ten tweede moet je goede productbeschrijvingen en foto’s maken om jouw artikelen aantrekkelijk te maken voor kopers. Ten slotte moet je een systeem opzetten voor het verwerken van bestellingen en het volgen van de voorraad.

Dropshipping kan een geweldige manier zijn om met weinig risico of investering aan de slag te gaan in e-commerce. Door een goede leverancier te vinden en aansprekende marketing te maken, kun je snel omzet genereren.

Bij dropshipping heb je dus wel echt een webwinkel en stuur je niet alleen maar mensen door. Je stuurt de orders door naar de leverancier, maar jij wordt wel als verantwoordelijke gezien door de klant voor een goede productafhandeling.

Dropshipping is de bekendste en populairste manier om een webwinkel te beginnen zonder voorraad. 

Voordelen dropshipping

4. Fulfilment

De laatste manier om een webshop te runnen zonder voorraad is door middel van fullfilment. Bij fullfilment koop je voorraad zelf groot in en verstuur je dit vervolgens naar een extern magazijn die deze voorraad voor jou verstuurd. Het grote voordeel van fullfilment is dat je je verzending helemaal uit handen laat nemen door verzendexperts. Ook kun je producten veel goedkoper inkopen dan met bijvoorbeeld dropshipping. 

Voordelen fulltilment

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

WordPress downloaden

WordPress downloaden

WordPress downloaden, hoe moet dat en welke opties zijn er?  WordPress downloaden? Er zijn verschillende manieren om WordPress te downloaden en om een website te

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *