Dropshipping Shopify

Dropshipping Shopify, wat is het? En hoe werkt het?

Dropshipping Shopify

Dropshipping Shopify

Wat is Shopify

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hoeven hebben. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij gewoon contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar het adres van de klant verzendt. Met dropshipping kan iedereen een online winkel beginnen zonder enige investering of risico vooraf.

Maar wat is Shopify? Shopify is het beste e-commerceplatform en biedt alles wat je nodig hebt om een succesvolle dropshipping winkel te maken en te runnen. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft tal van functies en is extreem schaalbaar.

Shopify is een e-commerce systeem dat gemaakt is voor e-commerce. Hierdoor hoef je als je een webwinkel begint met Shopify vrijwel geen plug-ins te downloaden. 

Ook heeft Shopify nog eens een mooie beginactie. Je kunt Shopify via de onderstaande link 14 dagen helemaal gratis uitproberen. Je hoeft hierbij geen betaalgegevens op te geven dus je kunt direct zonder problemen aan de slag en proberen je eigen Shopify dropshipping webshop te bouwen.

Wat is Shopify

Hoe maak je een Shopify dropshipping winkel

Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij webwinkels geen producten op voorraad hebben. In plaats daarvan, wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, nemen ze gewoon contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar het adres van de klant verzendt. Dropshipping software zoals Shopify maken het gemakkelijk om je eigen dropshipping bedrijf te beginnen en te runnen. In dit artikel geven we je een overzicht van hoe dropshipping werkt en hoe je een dropshipping bedrijf start op Shopify.

Met Shopify kun je dus makkelijk je eigen dropshipping website maken. Je maakt een account aan en je kunt direct aan de slag met het maken van je website. Hoe dit precies moet wordt in de onderstaande YouTube video uitgebreid uitgelegd. 

Om het nog duidelijker te maken zijn hier de stappen voor het maken van je Shopify dropshipping webwinkel:

 1. Registreer eerst een domeinnaam. (Registreer hier voor maar € 10,95 per jaar)
 2. Maak een Shopify account aan.
 3. Voeg je merkelementen toe aan je winkel (logo, bedrijfsnaam, beschrijving)
 4. Kies een goed dropshipping Shopify thema.
 5. Maak je homepagina naar wens.
 6. Voeg je producten toe handmatig of door een dropshipping leverancier te koppelen aan je webshop. 
 7. Maak je juridische pagina’s
 8. Maak een header en footer
 9. Voeg je domeinnaam toe aan je Shopify winkel. 
 10. Voeg betaalmethodes toe

Wat zijn de nadelen van Shopify

Hoewel Shopify misschien wel één van de meer populaire e-commerceplatforms is die er zijn, is het niet zonder nadelen. Om te beginnen kan het een beetje prijzig zijn als je het vergelijkt met een CMS als WordPress. Het basisplan van Shopify begint bij $ 29 per maand, wat meer is dan sommige andere platforms. Bovendien, als je bepaalde features of plug-ins aan je shop wilt toevoegen, kan dat ook extra geld kosten. 

Bedenk hierbij wel dat Shopify een vrijwel kant-en-klare e-commerce webwinkel aanbiedt waar je alleen nog wat gegevens hoeft in te vullen. Veel mensen vinden hierom het geld dubbel en dwars waard. 

Een ander nadeel van het gebruik van Shopify is dat als je ooit besluit over te stappen naar een ander platform, het moeilijk en tijdrovend kan zijn om jouw gegevens over te zetten. Dit komt omdat Shopify zijn eigen eigen formaat gebruikt voor zaken als productvermeldingen en afbeeldingen. Dus als je veel producten of complexe gegevens hebt, kan het een hele klus zijn om alles naar een ander platform te verplaatsen. Besef je wel: Elk e-commerce platform maakt het moeilijk om over te stappen naar een ander platform omdat ze uiteraard niet willen dat je dit doet. 

Wat zijn de voordelen van Shopify

Dropshipping is een populair e-commerce bedrijfsmodel waarbij bedrijven producten verkopen zonder inventaris te hoeven hebben. Shopify is een populair e-commerce platform waarmee bedrijven online winkels kunnen maken. Dropshipping Shopify bedrijven zijn bedrijven die Shopify gebruiken om hun online winkels te runnen.

Dropshipping is om vele redenen een populair bedrijfsmodel. Het is een goedkope manier om een online winkel te starten en is eenvoudig in te stellen en te beheren. Dropshipping stelt je ook in staat om snel en zonder inventaris te beginnen met het verkopen van producten.

Shopify biedt vele voordelen voor e-commerce dropshippers. Shopify is vrijwel een kant-en-klare e-commerce webshop waar je vrijwel alleen nog je gegevens hoeft in te vullen. Shopify denkt mee met een e-commerce ondernemer en heeft veel dingen al standaard geïntegreerd in hun systeem. 

Shopify is naar mijn mening het beste webwinkel systeem om te gebruiken als je wilt beginnen met dropshipping. 

Wie moet Shopify niet gebruiken

Als je een e-commercebedrijf wilt starten, is Shopify één van de gemakkelijkste platforms om te gebruiken. En als je op zoek bent naar een goedkope manier om aan de slag te gaan, is dropshipping de juiste keuze. Shopify is voor mensen geschikt die:

 • Een webwinkel willen opzetten.
 • Op zoek zijn naar een makkelijk e-commerce platform. 
 • Een platform met veel integraties over dropshipping. 

Wie moet Shopify wel gebruiken

Shopify is een geweldig platform voor iedereen die een online bedrijf wil starten. Het is vooral geschikt voor diegenen die een dropshipping bedrijf willen starten of een andere e-commerce website. Dropshipping is een type e-commercebedrijf waarbij de verkoper geen voorraad fysiek heeft. In plaats daarvan neemt de verkoper, wanneer een klant een bestelling plaatst, contact op met de leverancier, die het product vervolgens rechtstreeks naar de klant verzendt. Dropshipping bedrijven zijn eenvoudig op te zetten en te beheren, en ze kunnen worden gerund met heel weinig startkapitaal.

Shopify is een eenvoudig maar krachtig platform dat ondernemers alles geeft wat ze nodig hebben om een online winkel te maken en producten te verkopen aan klanten over de hele wereld. Of je nu een klein bedrijf wilt starten of een volwaardig e-commercebedrijf wilt opbouwen, Shopify heeft het voor je.

Wat betaal je voor dropshipping Shopify

Dropshipping Shopify is een geweldige manier om een online bedrijf te starten met weinig investeringen vooraf. Je kunt het platform en de tools van Shopify gebruiken om jouw winkel te maken en te beheren, en vervolgens producten zoeken om te verkopen via de uitgebreide catalogus van Shopify.

De enige echte kosten voor het starten van een dropshipping bedrijf op Shopify zijn de maandelijkse abonnementskosten voor het gebruik van het platform. Dit varieert van $ 29 tot $ 299 per maand, afhankelijk van de functies en ondersteuning die je nodig hebt. Je moet ook transactiekosten betalen voor elke verkoop die je doet, die doorgaans ongeveer 0,2% van de totale bestelwaarde bedragen.

Dus al met al kun je verwachten dat je ongeveer $ 30- $ 300 per maand betaalt om Dropshipping op Shopify te starten. 

Met welke plug-in kun je dropshippen met Shopify

Oberlo is een plug-in waarmee je kunt dropshippen met Shopify. Je kunt producten van Oberlo’s marktplaats toevoegen aan jouw Shopify-winkel en deze rechtstreeks naar jouw klanten laten verzenden. Dit is een geweldige manier om een online winkel te beginnen met een kleine investering vooraf.

Een andere optie voor dropshipping met Shopify is de Dropified app. Met deze app kun je je Shopify winkel verbinden met verschillende dropshipping leveranciers. Je kunt vervolgens producten van deze leveranciers toevoegen aan jouw Shopify winkel en deze rechtstreeks naar jouw klanten laten verzenden. Dropified biedt ook enkele automatiseringsfuncties om jouw dropshipping activiteiten te stroomlijnen.

Dropshippen uit China met Shopify

Dropshippen vanuit China is gemakkelijk met Shopify omdat AliExpress dropshipping wordt, ondersteunt door Shopify. 

Dropshipping uit Nederland met Shopify

Als het gaat om dropshipping, is Nederland een geweldige optie voor Shopify gebruikers. Er zijn een aantal redenen waarom dit het geval is, maar één van de grootste voordelen is de lage toetredingsdrempel. Je hoeft geen fysieke ruimte in te richten of je zorgen te maken over voorraadbeheer – je kunt eenvoudig jouw winkel maken en beginnen met verkopen.

Een ander voordeel van dropshipping vanuit Nederland is dat er geen beperkingen zijn aan wat je kunt verkopen. Dit betekent dat je artikelen kunt verkopen waarvoor in andere landen beperkingen gelden, zoals alcohol of tabaksproducten. En omdat Nederland zo’n populaire toeristische bestemming is, is de kans groot dat je doelgroep mensen van over de hele wereld zal bevatten.

Tot slot is verzending vanuit Nederland zeer efficiënt en betrouwbaar. Dit betekent dat je klanten hun bestellingen snel en probleemloos ontvangen.

Er zijn veel dropshipping leveranciers die leveren in Nederland. Deze leveranciers kun je vinden door ze te zoeken in bedrijfsgidsen of via het internet te zoeken. 

Waarom zou je Shopify gebruiken voor dropshipping?

Beginnen met dropshipping op Shopify? Waarom zou je voor dit platform kiezen en niet voor bijvoorbeeld Woocommerce? Als je op zoek bent naar een platform om jouw dropshipping bedrijf op te bouwen, is Shopify een geweldige optie. Hier zijn een paar redenen waarom:

 • Shopify is gemakkelijk te gebruiken. Je hebt geen codeervaardigheden of ervaring met webdesign nodig om een professioneel ogende winkel te creëren. Het platform is intuïtief en gebruiksvriendelijk, zodat je jouw winkel snel aan de gang kunt krijgen.
 • Shopify heeft ingebouwde tools voor het beheren van je voorraad, het verwerken van bestellingen en het volgen van verzending. Dit maakt het gemakkelijk om georganiseerd en op de hoogte te blijven van jouw activiteiten, zodat je je kunt concentreren op de groei van jouw bedrijf.
 • Shopify biedt een breed scala aan thema’s en apps om je winkel aan te passen. Of je nu extra functies wilt toevoegen of het uiterlijk van je site wilt veranderen, daar is een app of thema voor.

Hoe winstgevend is Shopify Dropshipping?

Dropshipping Shopify is een geweldige manier om een online bedrijf te starten met weinig tot geen investering vooraf. Het enige dat je nodig hebt, is een Shopify account en je kunt beginnen met het verkopen van producten van leveranciers die ze rechtstreeks naar jouw klanten zullen verzenden. Dropshipping is een geweldig bedrijfsmodel voor diegenen die op zoek zijn naar e-commerce bedrijf, maar zich niet willen bezighouden met voorraad of fulfilment.

Wat is Shopify dropshipping?

Dropshipping is een geweldige manier om een online bedrijf te starten met weinig investeringen vooraf en het is ook perfect voor ondernemers die op zoek zijn naar een manier met een laag risico nieuwe productideeën uit te proberen.

Als je overweegt een Shopify dropshipping bedrijf te starten, zijn er een paar dingen die je moet weten. Eerst moet je betrouwbare dropshipping leveranciers vinden die producten van hoge kwaliteit kunnen leveren tegen concurrerende prijzen. Je moet ook aantrekkelijke productvermeldingen maken en jouw winkel effectief op de markt brengen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

WordPress downloaden

WordPress downloaden

WordPress downloaden, hoe moet dat en welke opties zijn er?  WordPress downloaden? Er zijn verschillende manieren om WordPress te downloaden en om een website te

Lees verder »
URL betekenis

URL betekenis

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Lees dan deze uitleg! Wat is een URL? Benieuwd naar een URL betekenis? Een URL (Uniform Resource Locator) is

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *