Dropshipping producten

Wat zijn goede dropshipping producten? En waar let je op bij producten die je wilt gaan dropshippen? Wij vertellen jou hier alles over in dit artikel. 

Dropshipping producten

Dropshipping producten

Dropshipping producten

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hoeven hebben. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar het adres van de klant verzendt. 

Dropshipping is het perfecte bedrijfsmodel voor nieuwe e-commerce ondernemers. Het is eenvoudig op te zetten en te beheren en vereist geen grote investering vooraf. 

Als je eraan denkt om te beginnen met dropshipping is het belangrijk om goede producten te hebben. Goede producten is de basis van je bedrijf dus je moet met veel dingen rekening houden als je dropshipping producten gaat zoeken. Zo wil je dat de producten goed verkopen, van hoge kwaliteit zijn en weinig retour gezonden worden. 

Daarnaast kijk je bij dropshipping niet alleen naar de producten, maar ook kijk je naar de leverancier. Je kan wel een goed product hebben, maar als de leverancier niet goed is dan zullen je verkopen waarschijnlijk nog steeds tegenvallen. Bij het uitzoeken van je leverancier kijk je naar dingen als: Levertijd, productcapaciteit, productkwaliteit, betrouwbaarheid en hoe de pakketten worden afgeleverd. Bij veel AliExpress dropshipping leveranciers worden de producten afgeleverd in een witte plastic zak. Hierdoor weten mensen die het product ontvangen vaak al waar het product oorspronkelijk vandaan komt. 

Bekijk ook waar de leverancier vandaag komt. Als de leverancier uit Nederland komt zijn de dropshipping producten waarschijnlijk van hogere kwaliteit en hebben ze vaak een snellere levertijd. Het nadeel van een Nederlandse dropshipping leverancier, is dat een Nederlandse dropshipping leverancier vaak duurder is. 

Het voordeel van dropshipping producten kopen van een Chinese leverancier, is dat de producten vaak unieker zijn en dat ze goedkoop zijn. De nadelen van Chinese dropshipping producten, is dat ze vaak van mindere kwaliteit zijn en dat de producten niet de juiste keurmerken hebben en dat de levertijd vaak langer is dan een Nederlandse dropshipping leverancier. 

Als je dropshipping producten gaat zoeken dan is het aanbod vaak groot, maar wees wel kritisch over de producten en de leverancier. 

Goede dropshipping producten

Er zijn een paar dingen om te overwegen bij het zoeken naar goede dropshipping producten. De eerste is om een niche te vinden waar je een passie voor hebt of waar je kennis van hebt. Dit maakt het gemakkelijker om producten te selecteren en er beschrijvingen voor te schrijven. 

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de marges die je op elk product kunt maken. Een goede vuistregel is om te streven naar een marge van 30%. Dit zorgt ervoor dat je winst maakt terwijl je toch concurrerende prijzen kunt bieden. 

Een ander ding om in gedachten te houden zijn verzendtijden en de verzendkosten. Het is belangrijk om leveranciers te vinden die jouw producten snel en tegen redelijke kosten bij jouw klanten te kunnen krijgen. Ten slotte is het handig om te zoeken naar producten die niet gemakkelijk te vinden zijn in fysieke winkels. Dit kan je een voorsprong geven op jouw concurrenten die mogelijk dezelfde producten verkopen.

Dropshipping producten vinden

Duur of goedkoop product dropshippen?

Je kunt als je dropshipping producten zoekt kiezen uit twee soorten producten: 

 • High ticket producten 
 • Low ticket producten

Low ticket dropshipping

Low ticket dropshipping houdt in dat je producten verkoopt die goedkoop zijn. Dit kan variëren van $ 1 tot $ 50 per item. Het belangrijkste voordeel van dropshipping met een low ticket is dat het gemakkelijker is om aan de slag te gaan en dat je snel kunt verkopen. Het nadeel is dat je waarschijnlijk lagere winstmarges zult hebben dan wanneer je duurdere artikelen zou verkopen.

Als je overweegt om dropshipping producten te kiezen die goedkoop zijn heb je als voordeel dat een dropshipping product dat low ticket is makkelijker verkoopt en je ook minder vragen over een product hoeft te beantwoorden voordat je het product verkoopt. Een nadeel van low ticket dropshipping producten is dat je veel producten moet verkopen om een goede winst te behalen. 

High ticket dropshipping

Het starten van een bedrijf is al moeilijk genoeg, maar het vinden van dropshipping producten om te verkopen kan nog moeilijker zijn. Je wilt zeker weten dat je een product hebt dat mensen willen en waar je winst op kunt maken. 

Maar waar vind je deze producten? Je zou uren kunnen besteden aan het doorzoeken van verschillende winkels en websites, of je zou een dropshipping leverancier kunnen vinden die veel verschillende producten op voorraad heeft. Dropshippers zijn bedrijven die producten voor jou rechtstreeks naar jouw klanten verzenden. Het enige wat je hoeft te doen is de bestellingen opnemen en naar de dropshipper sturen. Dit kan je op de lange termijn veel tijd en geld besparen.

Als je een dropshipping product zoekt, kun je kiezen low ticket en high ticket producten. High ticket zijn producten die duur zijn en waar een hoge winstmarge op zit. High ticket producten zijn moeilijker te verkopen en je verkoopt in de meeste gevallen hier minder van dan low ticket producten. Het voordeel van high ticket producten, is dat je minder producten hoeft te verkopen.

Het perfecte dropshipping product kiezen

Als je het perfecte dropshipping product wilt kiezen moet je letten op een aantal dingen. De dingen waar je op moet letten zijn:

 • Kies een product dat niet vaak retour word gestuurd. 
 • Kies een product dat niet makkelijk kapot kan. 
 • Verkoop een product dat de juiste keurmerken heeft.
 • Kies een product dat je makkelijk kan verzenden.
 • Kies een product dat weinig uitleg nodig heeft.

Kies een product met weinig retouren

Het gemiddelde retourpercentage voor producten die via dropshipping worden verzonden, is veel lager dan voor producten die worden verzonden vanuit de eigen voorraad van een bedrijf. Dit komt omdat de klant meestal moet betalen voor de retourzending en omdat het moeilijk kan zijn om een terugbetaling van de leverancier te krijgen. Dropshipping leveranciers bieden vaak een no-retourbeleid aan, wat betekent dat je de producten die jij als webshop retour krijgt niet mag retourneren naar de leverancier. 

Omdat je retouren niet mag terugsturen naar de leverancier kan producten die veel retour worden gestuurd slecht zijn voor je dropshipping bedrijf. Let hierom goed op wat de kans is dat een product veel retour wordt gestuurd. Een product dat veel retour wordt gestuurd is bijvoorbeeld kleding. Mensen passen kleding altijd en als de kleding niet past sturen ze het retour. 

Als je vanuit China dropshipt kunnen de maten anders zijn dan normaal, dus kun je veel mensen krijgen die de verkeerde maat bestellen. 

Op zoek naar dropshipping producten en overweeg je kleding te gaan dropshippen? Wees je dan wel bewust van dat je veel retouren gaat krijgen. 

Kies een dropshipping product dat moeilijk kapot kan

Dropshipping is een geweldige manier om aan de slag te gaan in e-commerce zonder dat je vooraf veel geld hoeft te investeren. Je kunt dropship leveranciers vinden voor vrijwel elk denkbaar product.

Als je een dropshipping product zoekt, kun je het beste zoeken naar een product dat vrijwel niet kapot kan. Als een product vrijwel niet kapot kan dan is de kans dat je klachten krijgt over dit product kleiner. 

Er kan bijvoorbeeld heel veel mis gaan als je elektronica gaat dropshippen. Als je elektronica gaat dropshippen dan ontvang je waarschijnlijk veel berichten van klanten als het apparaat kapot gaat. 

Als je vanuit China gaat dropshippen is het al helemaal niet aan te raden om dropshipping producten te nemen die vallen onder elektronica. De meeste elektronica van AliExpress bevat niet de juiste keurmerken en gaat in sommige gevallen snel stuk. 

Regelgeving dropshipping producten

Dropshipping is een populaire manier om producten online te verkopen. Dropshippers zoeken en nemen contact op met leveranciers die producten rechtstreeks naar de deur van de klant sturen, vaak tegen lagere kosten dan de detailhandelaar zou kunnen krijgen door het product zelf te kopen.

Dropshipping is echter niet zonder uitdagingen. Eén van de grootste uitdagingen is het omgaan met regelgeving. Afhankelijk van het land kunnen er wetten en voorschriften zijn die het verzenden van bepaalde soorten producten via dropshipping verbieden of beperken.

In Nederland zijn er bijvoorbeeld beperkingen op het verzenden van voedsel, alcohol en tabaksproducten. Dropshippers moeten op de hoogte zijn van deze beperkingen en ervoor zorgen dat ze zich eraan houden. Als je dit niet doet, kan dit leiden tot boetes en dwangsommen.

Ook moet je als dropshipping rekening houden met de wet koop op afstand. In deze wet staat bijvoorbeeld dat de Nederlandse consument altijd 14 dagen retourrecht heeft als ze via een Nederlandse webshop bestellen. 

Daarnaast gelden er nog veel andere wetten regels waar je je aan moet houden als webshop. Zo moeten alle producten die verkocht worden binnen de EU een EU-keurmerk hebben. Veel producten afkomstig van AliExpress hebben deze keurmerken niet of hebben deze keurmerken nagemaakt. 

Als je dropshipping producten zoekt, controleer altijd of de producten de juiste keurmerken hebben. Als een product niet de juiste keurmerken heeft en iemand gaat hier een proces van maken kan je een hoge boete krijgen. 

Wil je meer weten over de regelgeving over dropshipping? Lees dan zeker het artikel: Is dropshipping legaal.

Waarom kleding een slecht dropshipping product is

Er zijn een paar redenen waarom kleding over het algemeen geen goed dropshipping product is. Ten eerste is kleding erg maatspecifiek, dus het kan moeilijk zijn om items te vinden die bij al je klanten passen. Bovendien is kleding vaak seizoensgebonden, waardoor je constant je assortiment moet aanpassen. Omdat elk kledingstuk net aan andere maat heeft, komt het vaak voor dat een product niet past en retour word gestuurd. Omdat je aan het dropshippen bent ben je er niet op aan het wachten dat mensen je producten retour gaan sturen. 

En tot slot, kleding is over het algemeen duurder dan andere soorten producten, dus het kan zijn dat je hogere prijzen moet rekenen om winst te maken.

Kleding slecht dropshipping product

Aansprakelijkheid dropshipping

Aansprakelijkheid bij dropshipping kan lastig zijn om te beheren. Aan de ene kant heb je het potentieel om veel geld te verdienen door producten te verkopen die je niet in voorraad hoeft te houden of zelf hoeft te verzenden. Aan de andere kant, als er iets misgaat met een bestelling, kun je verantwoordelijk worden gehouden omdat jij de webwinkel bent waarbij de klant iets heeft gekocht.

De beste manier om aansprakelijkheid bij dropshipping te beheren, is door een duidelijk en beknopt klachtenprocedure te hebben dat duidelijk op jouw website wordt weergegeven. Zo weten jouw klanten bij problemen met een bestelling precies wat ze moeten doen en wat ze van je kunnen verwachten. Het is ook belangrijk om samen te werken met gerenommeerde leveranciers die een goede staat van dienst hebben in het correct en op tijd uitvoeren van bestellingen.

Voorbeelden van goede dropshipping producten

Dropshipping is een populair bedrijfsmodel omdat het eenvoudig op te zetten is en weinig startkapitaal vereist. Voorbeelden van goede dropshipping producten zijn:

 • Desinfecterende handgel
 • Verkleed kleren
 • Dierenspeeltjes
 • Nep planten
 • Telefoonhoesjes
 • Apple watch bandjes
 • Fitnessaccessoires

Voorbeelden van slechte dropshipping producten

Als het gaat om dropshipping, zijn niet alle producten hier voor gemaakt. Sommige producten zijn zelfs ronduit slecht voor jouw bedrijf. Hier zijn een paar voorbeelden van slechte dropshipping producten:

 1. Producten die moeilijk te verzenden zijn: Bij dropshipping draait alles om efficiëntie en gemak, dus producten die moeilijk te verzenden zijn (d.w.z. breekbare, grote of omvangrijke artikelen) zijn een no-go.
 2. Producten met lage winstmarges: Je moet jouw producten concurrerend prijzen om winst te maken, dus blijf uit de buurt van producten met lage winstmarges.
 3. Producten die moeten worden gemonteerd: het monteren van producten is tijdrovend en kan lastig zijn voor klanten, dus het is het beste om dropshipping producten te vermijden die moeten worden gemonteerd voor gebruik.
 4. Producten die klantenservice vereisen: Als jouw dropshipping bedrijf een eenmanszaak is en je niet van plan bent om werknemers in dienst te nemen, moet je producten vermijden die veel klantenservice vereisen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

WordPress downloaden

WordPress downloaden

WordPress downloaden, hoe moet dat en welke opties zijn er?  WordPress downloaden? Er zijn verschillende manieren om WordPress te downloaden en om een website te

Lees verder »
URL betekenis

URL betekenis

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Lees dan deze uitleg! Wat is een URL? Benieuwd naar een URL betekenis? Een URL (Uniform Resource Locator) is

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *