Dropshipping beginnen stappenplan

Dropshipping beginnen? Wij hebben een stappenplan van 6 stappen gemaakt hoe jij je eigen dropshipping bedrijf kunt beginnen. 

Dropshipping beginnen stappenplan

Dropshipping bedrijf beginnen

Wil je een dropshipping bedrijf beginnen? Dan is het handig om eerst te weten wat dropshipping precies is. 
 

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hoeven hebben. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij gewoon contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar het adres van de klant verzendt. Dropshipping bedrijven zijn relatief eenvoudig te beginnen en vereisen weinig investeringen vooraf. Hierdoor is dropshipping een enorm populair bedrijfsmodel geworden omdat het voor vrijwel iedereen met een internetverbinding toegankelijk is. 

Wil je een dropshipping bedrijf beginnen? Dan zijn de volgende stappen zeer belangrijk. 

 1. Kies de juiste niche: Wanneer je een dropshipping bedrijf start, is het belangrijk om een niche te kiezen waar je gepassioneerd over bent. Dit maakt het gemakkelijker om een merk rond jouw product op te bouwen en jouw bedrijf effectief op de markt te brengen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de concurrentie binnen een niche. Als je bijvoorbeeld bedenkt dat je wasmachines wilt dropshippen dan kan dat natuurlijk, maar de concurrentie is enorm hoog. Als je de zoekterm ‘wasmachine’ opzoekt in Google kun je zien met welke concurrentie je te maken krijgt als je ook wasmachines wilt verkopen. 
 2. Kies de juiste leverancier: Voordat je met dropshipping begint, moet je een leverancier vinden. De leverancier moet betrouwbaar en eerlijk zijn. Je moet er ook voor zorgen dat ze een grote voorraad hebben, zodat je klanten altijd toegang hebben tot de producten die ze willen kopen. Het is ook aan te raden om een leverancier te nemen die zich binnen de EU bevind. Als je leverancier binnen de EU zit dan weet je zeker dat de leverancier aan de wetten en regelgeving van binnen de EU voldoet. Ook zijn leveranciers binnen de EU of Nederlandse dropshipping leveranciers betrouwbaarder dan leveranciers die je vind via Aliexpress. 
 3. Bouw een website en registreer een domeinnaam: Als je een website wilt bouwen dan moet je eerst een domeinnaam registreren. Een domeinnaam kost enkele euro’s per maand. Een domeinnaam kiezen is heel belangrijk voor je merk. Zorg ervoor dat in je domeinnaam al duidelijk word waar je bedrijf over gaat en zorg er ook voor dat de domeinnaam gemakkelijk te onthouden is. Een domeinnaam kun je registreren via deze link al registreren voor minder dan € 1,- per maand
 4. Bouw een website: Een website bouwen doen de meeste dropshippers via Shopify, maar ook is WordPress een goede keuze. Shopify is een websitebouwer die gemaakt is voor e-commerce. Het voordeel van Shopify is dat veel online marketingtools al standaard ingebouwd zitten in Shopify. WordPress is oorspronkelijk een websitebouwer voor bloggers, maar het is ook zeker mogelijk om een website te beginnen als je de plug-in Woocommerce download. Shopify is gratis uit te proberen via deze link. Zo kun je zelf kijken of Shopify het geschikte e-commerce platform voor jou is.
 5. Zet de producten op jouw website: Zet jouw producten op jouw website. Het is belangrijk om duidelijke foto’s te hebben van de producten en een duidelijke beschrijving te geven van wat de mensen kunnen verwachten van het product. Bij het online zetten van een product moet je zoveel mogelijk twijfels wegnemen van je consument zodat je conversie het hoogste is.
 6. Promoot je producten via online marketing kanalen: Promoot je producten via online marketing kanalen. Het is te adviseren om verschillende kanalen uit te proberen en te bekijken welk kanaal het beste resultaat oplevert. In sommige gevallen is juist de combinatie van allerlei verschillende kanalen het beste voor je conversie. 
stappenplan beginnen met dropshipping

Dropshipping beginnen? Volg dan deze 6 stappen en zet gemakkelijk je eigen dropshipping bedrijf op.

Vind de juiste markt

Als je van plan bent een dropshipping bedrijf te starten, is het belangrijkste dat je kunt doen, de juiste markt kiezen.

Er zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een markt voor jouw dropshipping bedrijf:

 1. De grootte van de markt: Je wilt een markt kiezen die groot genoeg is om jouw bedrijfsdoelstellingen te behalen. Een goede manier om de omvang van een potentiële markt te meten, is door te kijken naar het aantal zoekopdrachten naar relevante zoekwoorden op Google. Dit bekijken kan via SEO tools zoals Ahrefs of SEMrush. 
 2. De concurrentie: Je wilt ook rekening houden met het concurrentieniveau in de door jou gekozen markt. Dropshipping bedrijven kunnen succesvol zijn in markten met veel concurrentie, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een nichefocus en unique selling points hebt.
 3. De marges: De marge is het verschil tussen jouw kostprijs en jouw winkelprijs. Het is belangrijk om een markt te kiezen met een hoge marge – als je een product verkoopt voor € 10 en € 8 betaalt, is jouw winst op die verkoop slechts € 2.

Vind een betrouwbare dropshipping leverancier

Bij het starten van een dropshipping bedrijf is het vinden van een betrouwbare leverancier één van de belangrijkste dingen die je moet doen. Dit kan een moeilijke en tijdrovende taak zijn, maar het is essentieel voor het succes van jouw bedrijf. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het zoeken naar een leverancier:

 1. Zorg ervoor dat de leverancier een goede naam heeft en een goede staat van dienst heeft. Je kunt online beoordelingen bekijken en zien wat andere bedrijven erover zeggen.
 2. De leverancier moet je kwalitatief hoogwaardige producten kunnen leveren tegen een concurrerende prijs.
 3. De leverancier moet snelle levertijden hebben, zodat jouw klanten niet te lang op hun bestellingen moeten wachten. 
 4. De leverancier moet een goede klantenservice hebben voor het geval je contact met hen moet opnemen met vragen of problemen.
Als je je aanmeld bij Shopify kun je ook direct in contact komen met verschillende dropshipping leveranciers. Eén van de bekendste en populairste dropshipping leveranciers is Spocket. Bij Spocket kun je meer dan 100.000+ producten importeren naar je Shopify winkel en het orderproces direct automatiseren. 

Bouw een website en registreer een domeinnaam

Een website is essentieel voor dropshipping bedrijven. Het is het platform dat klanten bezoeken om door jouw producten te bladeren en aankoopbeslissingen te nemen.

Om te beginnen, moet je een domeinnaam registreren. Dit is het adres dat klanten in hun browser typen om jouw site te bereiken. Nadat je een naam hebt gekozen, kun je je website opzetten met een platform zoals Shopify of WordPress. Als je een domeinnaam wilt registreren kun je dit het beste doen bij Cloud86. Bij Cloud86 betaal je minder dan € 0,99 per maand voor een domeinnaam. Als je op de link klinkt kom je direct bij de actie uit. 

Registreer een domeinnaam voor minder dan € 0,99.

Een website bouwen hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Met een paar simpele klikken kun je een professioneel ogende site maken die klaar is om producten te gaan verkopen.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zijn er online tal bronnen beschikbaar om je te helpen aan de slag te gaan met het bouwen van jouw eigen website.

Als je weinig weet van websites maken is het aan te raden om Shopify te gebruiken in plaats van WordPress. Shopify is een vrijwel kant-en-klare webshop waar je alleen maar je eigen gegevens en afbeeldingen hoeft in te vullen. 

Ook kun je via de onderstaande link Shopify 14 dagen helemaal gratis uitproberen. Het grote voordeel hiervan is dat je ook geen bankgegevens hoeft op te geven. Het is dus helemaal compleet vrijblijvend. 

Shopify 14 dagen gratis proberen

Zet de producten van de leverancier op jouw website

Dropshipping is een populair e-commerce bedrijfsmodel waarin bedrijven producten verkopen zonder inventaris te hoeven hebben. Dropshipping bedrijven kunnen overal ter wereld worden gerund met een internetverbinding en een computer.

Het starten van een dropshipping bedrijf is relatief eenvoudig en kan worden gedaan zonder enige investering vooraf. Het enige dat je nodig hebt, is een domeinnaam, websitehosting en een platform om jouw winkel op te bouwen. Zodra je jouw winkel hebt ingesteld, kunt je producten toevoegen en contact leggen met leveranciers.

Als je een leverancier hebt gevonden en hebt bedacht welke producten je van de leverancier wilt promoten is het tijd om jouw gekozen producten online te zetten. 

Wanneer je je producten online zet zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • Zorg voor duidelijke productfoto’s
 • Zorg voor een goede omschrijving
 • Zorg ervoor dat de klant zo min mogelijk vragen heeft en leg heel het product en het bestelproces aan de klant uit. 

Begin met het promoten van je producten

De laatste stap voor het beginnen van je eigen dropshipping bedrijf is het promoten van je eigen producten. Het promoten van je eigen producten is het belangrijkste omdat je zonder klanten geen omzet zult maken. Het belangrijkste om te beseffen is: Mensen zullen (in de meeste gevallen) niet vanzelf beginnen met bestellen van jouw producten. Om bestellingen te krijgen zul je aan de slag moeten met je marketing. Je moet klanten dus actief gaan benaderen. Als je concurrenten hebt ga je geen orders krijgen door passief te wachten. 

Het starten van een dropshipping bedrijf is een geweldige manier om in e-commerce te komen zonder vooraf in voorraad te hoeven investeren. Maar als je eenmaal jouw bedrijf hebt opgestart, moet je beginnen met het promoten van jouw producten als je iets wilt verkopen.

Er zijn een paar manieren om jouw producten te promoten, maar de meest effectieve manier is door middel van betaalde advertenties. Je kunt platforms zoals Google Ads of Facebook Ads gebruiken om potentiële klanten te bereiken die geïnteresseerd zijn in wat je verkoopt.

Een andere manier om jouw producten te promoten is via sociale media. Als je veel volgers hebt op sociale media, kun je je producten delen met je volgers en zij kunnen aankopen doen. Je kunt ook advertenties op sociale media weergeven om nog meer mensen te bereiken.

Ten slotte kun je e-mailmarketing gebruiken om potentiële klanten te bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten. Je kunt nieuwsbrieven of promotionele e-mails versturen met links naar jouw product pagina’s.

promoot je producten
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

WordPress downloaden

WordPress downloaden

WordPress downloaden, hoe moet dat en welke opties zijn er?  WordPress downloaden? Er zijn verschillende manieren om WordPress te downloaden en om een website te

Lees verder »
URL betekenis

URL betekenis

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Lees dan deze uitleg! Wat is een URL? Benieuwd naar een URL betekenis? Een URL (Uniform Resource Locator) is

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *