Dropshipping AliExpress

Dropshipping AliExpress, kan dat nog? En hoe moet dat? Wij leggen het jou allemaal uit in dit artikel. 

Dropshipping AliExpress

Dropshipping AliExpress

Dropshipping AliExpress

Dropshipping AliExpress, wat is dat? Dropshipping via AliExpress is een populair online dropshipping platform dat Chinese leveranciers verbindt met internationale kopers. Dropshipping via AliExpress is gemakkelijk te gebruiken en biedt een breed scala aan producten, waardoor het een populaire keuze is voor online verkopers.

Ook bestaat er veel plug-ins waardoor je gemakkelijk producten van AliExpress kan importeren naar je webshop en bestellingen automatisch verwerken. 

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij dropshipping via AliExpress. Ten eerste kan de productkwaliteit sterk verschillen van leverancier tot leverancier, dus het is belangrijk om jouw onderzoek te doen en alleen met betrouwbare verkopers samen te werken. 

Ten tweede kunnen de verzendtijden vanuit China traag zijn, dus zorg ervoor dat je realistische verwachtingen stelt aan jouw klanten. 

Ten slotte, omdat je met buitenlandse leveranciers werkt, kunnen er taal- en culturele barrières zijn die overwonnen moeten worden. Als je bereid bent om wat werk te doen en goed onderzoek te doen, kan dropshipping van AliExpress een geweldige manier zijn om jouw online bedrijf uit te breiden of te beginnen.

Dropshipping AliExpress leveranciers

Dropshipping is een geweldige manier om een online bedrijf te starten met weinig investeringen vooraf en het is vooral populair onder degenen die producten verkopen die afkomstig zijn van AliExpress leveranciers.

Er zijn verschillende voordelen aan dropshipping via AliExpress leveranciers. Allereerst is AliExpress een enorme marktplaats met een brede selectie aan leveranciers. Hierdoor kan je het perfecte product voor jouw winkel vinden. 

Ten tweede biedt AliExpress zeer lage prijzen, wat betekent dat je jouw klanten concurrerende prijzen kunt bieden en toch winst kunt maken.

Vrijwel elke AliExpress leverancier wil samenwerken met dropshippers omdat ze graag hun producten willen verkopen. Jij promoot als het ware hun winkel waarmee de meeste AliExpress dropshipping verkopers alleen maar blij mee zijn. 

Aliexpress dropshipping

De nadelen van AliExpress

Hoewel AliExpress een geweldige bron kan zijn voor goedkope en gemakkelijk te vinden producten, zijn er enkele duidelijke nadelen aan het gebruik van het platform, vooral voor dropshippers.

Ten eerste is AliExpress berucht vanwege de lange levertijden – vaak 4-6 weken of langer. Dit kan een groot probleem zijn als je klanten hebt die hun bestelling eerder verwachten. Er zijn ook berichten dat artikelen nooit aankomen, wat uiteraard kan leiden tot zeer boze klanten.

 

Een ander nadeel van het gebruik van AliExpress is dat, omdat het in China is gevestigd, er vaak problemen kunnen zijn met communicatie en klantenservice. Het kan moeilijk zijn om in contact te komen met de juiste persoon wanneer dat nodig is, en zelfs als je dat doet, spreken ze misschien niet zo goed Engels. Dit kan het oplossen van eventuele problemen behoorlijk frustrerend maken.

Als laatste kan de kwaliteit van de producten tegenvallen. Producten van AliExpress staan vaak niet bekend om hun kwaliteit en hebben vaak ook geen keurmerken. Als je producten verkoopt zonder een EU-keurmerk kan dit je veel problemen en hoge boetes opleveren. 

De voordelen van AliExpress

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van AliExpress voor dropshipping. Om te beginnen is het een van de meest populaire online marktplaatsen ter wereld – wat betekent dat er geen tekort is aan potentiële klanten. En omdat AliExpress een platform is dat leveranciers van over de hele wereld met elkaar verbindt, heb je een brede selectie van producten om uit te kiezen.

Een ander groot voordeel, is dat er tegenwoordig een oplossing is tegen de lange levertijden. Je hebt bij AliExpress ook tegenwoordig de 10 day delivery service. Hierbij word je pakket binnen 10 dagen bezorgd. 10 dagen is relatief lang, maar al een stuk beter dan 4 tot 6 weken levertijd. Vaak komen de pakketten die binnen 10 dagen worden geleverd ook uit landen die binnen de EU liggen. Let wel op dat niet altijd, zo is dus kijk goed op de pagina van de verkoper waar het vandaan komt.   

Een ander voordeel van dropshipping via AliExpress is dat je door de vaak lage inkoopprijzen hoge marges hebt. Hierdoor kun je met één product veel winst maken wat je weer kunt uitgeven aan het verbeteren van je bedrijf. 

Waarom je niet via AliExpress moet dropshippen

AliExpress logo

Dropshipping is een geweldige manier om een online bedrijf te starten met weinig investeringen vooraf, en het is vooral populair bij mensen die producten verkopen op marktplaatsen zoals eBay en Amazon of hun eigen dropshipping website maken met Shopify.

AliExpress is één van de meest populaire dropshipping leveranciers die er is.

Er zijn echter wel een aantal redenen om niet te dropshippen via AliExpress. Reden om niet te dropshippen via AliExpress zijn:

 • Moeilijk contact met de leveranciers
 • Te duur om retour te sturen naar de leverancier
 • Lange levertijden
 • Slechte kwaliteit producten
 • Vaak niet de juiste keurmerken
 • Meestal geen high ticket dropshipping producten

Waarom je wel via AliExpress moet dropshippen

Dropshipping via AliExpress is één van de meest populaire methoden van dropshipping, omdat het relatief eenvoudig is om te beginnen en er geen kosten vooraf zijn. Bovendien hebt je toegang tot miljoenen producten van leveranciers over de hele wereld.

Hier zijn vier redenen waarom je zou moeten dropshippen via AliExpress:

 1. Geen voorraad nodig: Een van de grootste voordelen van dropshipping is dat je niet vooraf in voorraad hoeft te investeren. Dit betekent dat je met zeer weinig kapitaal jouw bedrijf kunt starten. 
 2. Geen winkel nodig: Je hoeft niet te investeren in een fysieke winkelvoorraad of een magazijn te huren. Je kunt je dropshipping activiteiten volledig online doen en dit maakt het gemakkelijk om het bedrijf te runnen vanaf elke plek waar je een internetverbinding hebt. 
 3. Geweldig voor het testen van nieuwe producten: Als je een winkelier bent, is dropshipping een geweldige manier om nieuwe producten uit te testen. Je kunt nieuwe producten uitproberen bij jouw klanten en als ze het goed doen, kunt je ze in grotere hoeveelheden kopen. 
 4. Lage overheadkosten: Als je dropshipping als bedrijfsmodel hebt, hoef je geen voorraad of merchandise te kopen. Je betaalt alleen voor het product wanneer het is verkocht en er is geen risico dat je met onverkochte goederen blijft zitten. 
 5. Dropshipping AliExpress is heel goedkoop
 6. Er bestaat veel plug-ins waardoor je heel het dropshipping proces via AliExpress kunt automatiseren zoals Spocket

Waarop moet je letten bij dropshipping met AliExpress?

AliExpress is een van de meest populaire dropshipping platforms. Het is een marktplaats waar leveranciers van over de hele wereld hun producten aanbieden. 

Met dropshipping via AliExpress moet je voornamelijk eraan denken dat je eerlijk en realistisch bent tegen je klanten. Als de verzendingen 6 weken duurt, communiceer dit direct naar de klant toe voordat je de bestelling doorgeeft aan de leverancier. 

Producten vinden die goed zijn op AliExpress

Dropshipping via AliExpress is een geweldige manier om online geld te verdienen. Je kunt producten verkopen zonder dat je inventaris hoeft te hebben en de verzending wordt afgehandeld door AliExpress. Dropshipping is een geweldig bedrijfsmodel voor diegenen die aan de slag willen in de e-commerce. Als je via AliExpress een leverancier zoekt moet je op de volgende dingen letten:

 • De levertijd
 • De kwaliteit
 • Retourproces
 • Hoe het product wordt ingepakt (Vermijd de witte AliExpress zakjes)
 • Welke taal de AliExpress dropshipping leverancier spreekt.
 • Verzendkwantiteit
Tip: Bestel altijd eerst het product zelf wat je wilt gaan dropshippen. 

Hoe kun je via AliExpress dropshippen?

Shopify dropshipping webshop

Dropshipping AliExpress is een geweldige manier om online geld te verdienen. Je kunt producten vinden om te verkopen tegen een fractie van de kosten van andere retailplatforms en je hoeft geen voorraad te hebben.

Om te beginnen, moet je een account bij Shopify aanmaken en een online winkel maken. Hoe je dit precies doet word uitgelegd in het artikel: Dropshippen met Shopify (Het is makkelijker dan je denkt). 

Zodra je dat hebt gedaan, kun je bladeren door de miljoenen producten die op AliExpress beschikbaar zijn. Wanneer je iets vindt dat je wilt verkopen, voeg je dit product toe aan je eigen website en probeer je het te verkopen voor meer geld. 

Als je een bestelling krijgt koop je vervolgens dit product op AliExpress en geef je de adresgegevens op van de klant. Zodra je je aankoop hebt gedaan, verzendt AliExpress het product rechtstreeks naar het adres van je klant. Je hoeft je nooit zorgen te maken over het zelf in voorraad houden of verzenden van inventaris – het wordt allemaal geregeld door AliExpress.

Dropshipping via AliExpress is een geweldige manier om een online bedrijf te starten met weinig investeringen vooraf.

De meeste mensen maken een webshop aan via Shopify. Shopify heeft veel plug-ins waaraan je AliExpress kunt koppelen waardoor je je AliExpress dropshipping webwinkel kunt automatiseren.