Dropshipping webshop maken

Eigen dropshipping webshop maken? Hoe doe je dat en welke software moet je gebruiken? Lees het in dit artikel. 

Dropshipping webshop maken

Dropship webshop maken

Dropship webshop maken

Beginnen met dropshipping? Dan heb je uiteraard een webshop nodig.

Een dropshipping webshop is een geweldige manier om een online bedrijf te starten met weinig investering vooraf. Dropshipping stelt je in staat om producten te verkopen zonder enige inventaris te hoeven hebben, zodat je jouw bedrijf zonder enig kapitaalrisico kunt starten.

Om een dropship webshop te maken, moet je een leverancier vinden die dropshipping diensten aanbiedt. Zodra je een leverancier hebt gevonden, kun je een domeinnaam registreren en een website maken. 

Een goede website maken is heel belangrijk omdat dat het platform is waar mensen overgaan tot de verkoop. Je wilt dus dat mensen alles goed kunnen vinden en dat het bestellen van jouw producten in jouw webshop zo makkelijk mogelijk is. 

Er zijn veel voordelen aan het starten van een dropshipping webshop, waaronder lage opstartkosten, geen tot weinig kapitaalrisico en de mogelijkheid om jouw bedrijf overal ter wereld te runnen. Met een beetje onderzoek en moeite kun je in een mum van tijd aan de slag.

Beste CMS voor een dropshipping webshop

Er zijn veel geweldige Content Management Systemen (CMS) beschikbaar, maar welke is het beste voor een dropshipping webshop? Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst begrijpen wat een dropshipping webshop is en wat belangrijk is.

Een dropshipping webshop is een webshop die producten verkoopt van een leverancier. De leverancier verzendt de producten rechtstreeks naar de klant. Dropshipping websites moeten bestellingen en voorraad kunnen beheren, verbinding kunnen maken met leveranciers en betalingen kunnen verwerken. Ze moeten ook een goed design hebben en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Op basis van deze behoeften zijn wij van mening dat Shopify het beste CMS voor een dropshipping webshop is. Shopify is een CMS dat speciaal is ontworpen voor e-commerce winkels. Geschikte website software voor dropshipping webshops zijn:

Shopify

Shopify dropshipping webshop

Shopify is een krachtig e-commerceplatform waarmee ondernemers hun eigen online winkels kunnen starten. Dropshipping is een populair bedrijfsmodel waarin bedrijven producten verkopen zonder enige voorraad te hebben. Shopify maakt het gemakkelijk om een dropshipping webshop te maken en aan de slag te gaan met het online verkopen van producten.

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van Shopify voor dropshipping, waaronder de mogelijkheid om snel en gemakkelijk te beginnen met verkopen, het brede scala aan beschikbare functies en tools en het feit dat Shopify een gehost platform is, zodat je zich geen zorgen hoeft te maken over het hosten van jouw eigen website.

Als je overweegt een dropshipping bedrijf te starten, dan is Shopify zeker het overwegen waard als jouw e-commerce platform.

Het grote voordeel van Shopify is dat het een e-commerce websitemaker is. Hierdoor hoef je als je wilt beginnen met je webshop geen plug-ins te downloaden waardoor je webwinkel mogelijk trager word, maar alles is vrijwel startklaar. Het grote voordeel hiervan, is dat opzetten van een dropshipping webshop vrijwel geen tijd kost. 

Ook zijn Shopify dropshipping webshops over het algemeen erg snel. Een snelle website is erg belangrijk voor het conversiepercentage, dus zeker een pluspunt. 

Shopify heeft ook een leuke beginactie. Als je je aanmeldt voor Shopify kun je Shopify eerst 14 dagen gratis uitproberen. Door op de onderstaande link te klikken kom je direct op de aanmeldpagina voor de 14 dagen gratis. 

WooCommerce (WordPress)

Woocommerce logo

WooCommerce is een populair e-commerceplatform voor kleine tot middelgrote bedrijven. Het is een WordPress-plug-in die van een WordPress-site een online winkel maakt. WooCommerce is gratis en open source, waardoor het een goede keuze is voor bedrijven met een beperkt budget. Het is eenvoudig in te stellen en te gebruiken, waardoor het een goede keuze is voor bedrijven met beperkte technische middelen. 

WooCommerce heeft veel functies en add-ons, waardoor het een veelzijdig platform is dat kan worden aangepast aan de behoeften van de meeste bedrijven. Het grote nadeel van Woocommerce, is dat je voor de meeste add ons moet betalen. Ook zitten weinig dingen direct ingebouwd in WordPress. Hierdoor moet je bijvoorbeeld zelf nog een snelheidsplug-in downloaden en een afbeeldingen optimaliseer plug-in. 

Waarom dan toch WordPress nemen als dropshipping webshop? Omdat WordPress een geweldig platform is voor blogs en veel geavanceerd functies heeft op het gebied van SEO. 

Jouwweb.nl

Jouwweb logo dropshipping webshop

Jouwweb.nl is een Nederlandse websitebouwer die gebruikers de mogelijkheid biedt om een professioneel ogende website te maken zonder enige ervaring of ontwerpkennis. De gebruiksvriendelijke interface en het brede scala aan sjablonen maken het voor iedereen gemakkelijk om een mooie website te maken. Jouwweb.nl biedt ook e-commercefuncties, zodat gebruikers online producten en diensten kunnen verkopen. Dropshipping is een populair e-commerce businessmodel en Jouwweb.nl maakt het makkelijk om een dropshipping webshop op te zetten. Met Jouwweb.nl heb je in een mum van tijd een professioneel ogende website in de lucht, zonder dat je veel geld hoeft uit te geven aan ontwerp of ontwikkeling.

Prestashop

Prestashop logo

PrestaShop is een gratis, open source eCommerce platform. Het wordt gebruikt door meer dan 250.000 winkels wereldwijd en is beschikbaar in 60 verschillende talen. PrestaShop biedt alles wat je nodig hebt om een succesvolle online winkel te creëren. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt een breed scala aan functies.

PrestaShop is een geweldige keuze voor degenen die een dropshipping webshop willen maken. Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij je geen producten op voorraad houdt. In plaats daarvan verkoopt je producten van leveranciers en laat je de producten rechtstreeks naar jouw klanten verzenden. Hiermee kun je een online bedrijf starten met een kleine investering.

PrestaShop maakt het gemakkelijk om producten van leveranciers te vinden en toe te voegen. Je kunt ook bestellingen, klanten en verzending beheren vanaf één centrale locatie.

Wix

Wix logo

Als je op zoek bent naar een e-commerce platform om een dropshipping webshop te maken, dan kan Wix een goede optie voor je zijn. Met Wix kun je een professionele website maken zonder programmeer- of ontwerpervaring. Bovendien hoef je geen software te installeren – alles wordt beheerd via jouw webbrowser.

Wix biedt ook ingebouwde functies speciaal voor dropshipping bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld met een paar klikken producten van Oberlo (een populaire dropshipping-app) toevoegen. En als je bestellingen moet verwerken, heeft Wix integraties met vervoerders zoals Shipstation en SendOwl.

Over het algemeen is Wix een goede optie als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk platform om je dropshipping webshop te maken.

BigCommerce

Bigcommerce logo

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hoeven dragen. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij gewoon contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar de deur van de klant verzendt. Dropshipping apps zoals BigCommerce maken het gemakkelijk om een dropshopping webshop op te zetten.

BigCommerce is één van de meest populaire dropshipping apps die beschikbaar is. Het biedt gebruikers een aanpasbaar platform, een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan functies. Bovendien integreert het met veel populaire marktplaatsen en betalingsverwerkers.

Bestellingen automatisch afhandelen

Als je een dropshippingbedrijf hebt, is de kans groot dat je veel tijd besteedt aan het handmatig uitvoeren van bestellingen. Dit kan een tijdrovend en foutgevoelig proces zijn, vooral als je producten van meerdere leveranciers verkoopt.

Gelukkig zijn er een aantal apps en services die dit proces voor je kunnen automatiseren. Door te integreren met het voorraadbeheersysteem van jouw leverancier, kunnen ze automatisch namens jou bestellingen plaatsen wanneer een klant iets in jouw winkel koopt. Dit betekent dat je zich kunt concentreren op andere aspecten van jouw bedrijf, in de zekerheid dat jouw bestellingen snel en nauwkeurig worden uitgevoerd.

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een automatiseringstool voor orderafhandeling. Zorg er eerst voor dat het integreert met het voorraadbeheersysteem van jouw leverancier. Ten tweede, controleer of het indien nodig meerdere leveranciers aankan. Als je zonder al te veel gedoe je gehele dropshipping webshop geautomatiseerd wilt hebben dan is CVV shop een hele goede optie. 

Een eigen dropshipping webshop maken

Een dropshipping webshop is een geweldige manier om je eigen online bedrijf te starten. Je kunt een professioneel ogende website maken zonder dat je hoeft te investeren in voorraad of verzending. Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij je producten kunt verkopen zonder dat je inventaris hoeft te hebben. Wanneer een klant een bestelling plaatst op jouw site, wordt de bestelling doorgestuurd naar de leverancier die het product rechtstreeks naar de klant verzendt. Dropshipping is een geweldig bedrijfsmodel voor nieuwe ondernemers omdat het eenvoudig op te zetten en te beheren is. Je hebt geen kapitaal nodig om te beginnen en je kunt jouw bedrijf overal ter wereld runnen.

Om je eigen dropshipping webshop te maken, moet je een niche kiezen en leveranciers vinden die producten aanbieden die passen bij jouw niche.

Waar let je op bij het kiezen van een CMS?

Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een CMS voor jouw dropshipping webshop.

  • Gebruiksgemak is belangrijk – je moet in staat zijn om eenvoudig producten toe te voegen en te beheren, pagina’s en blogberichten te maken en verzend- en betalingsopties in te stellen.
  • Flexibiliteit is ook key – je moet het uiterlijk van jouw winkel kunnen aanpassen en functies en plug-ins kunnen toevoegen om de functionaliteit uit te breiden.
  • Zorg er ten slotte voor dat het CMS dat je kiest schaalbaar is – naarmate jouw bedrijf groeit, heeft je een platform nodig dat met je meegroeit.

Wat is belangrijk bij een dropshipping webshop?

Een dropshipping webshop is een geweldige manier om producten online te verkopen zonder dat je inventaris hoeft te hebben. Wanneer klanten in jouw winkel bestellen, plaatst je de bestelling eenvoudig bij de leverancier die het product vervolgens rechtstreeks naar de klant verzendt. Dropshipping is een geweldig bedrijfsmodel voor diegenen die aan de slag willen in e-commerce met weinig investeringen vooraf.

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het opzetten van een dropshipping webshop:

  1. Kies een niche: Bij het starten van een online winkel is het belangrijk om een niche te kiezen waar je gepassioneerd over bent en die je goed kunt bedienen. Dit maakt het gemakkelijker om jouw winkel op de markt te brengen en een trouw klantenbestand op te bouwen.
  2. Onderzoek de beste leverancier voor de niche: Als je eenmaal een niche in gedachten heeft, is het tijd om de beste leverancier voor die niche te vinden. Je kunt dit doen door jouw lokale beurzen te bezoeken, aanbevelingen van vrienden te krijgen en leveranciers op Alibaba te vragen. 
  3. Ontwerp jouw logo en huisstijl: Als je eenmaal een leverancier heeft, is het tijd om jouw merk te ontwerpen. Dit is waar een professionele ontwerper echt kan helpen. Zoek iemand die ervaring heeft met dropshipping in e-commerce. 
  4. Ken de wetten: Wees goed op de hoogte van de wetten de gelden in de landen waar je heen gaat versturen. 
  5. Zorg dat je dropshipping webshop snel is. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

WordPress downloaden

WordPress downloaden

WordPress downloaden, hoe moet dat en welke opties zijn er?  WordPress downloaden? Er zijn verschillende manieren om WordPress te downloaden en om een website te

Lees verder »
URL betekenis

URL betekenis

Wil je een WordPress pagina dupliceren? Lees dan deze uitleg! Wat is een URL? Benieuwd naar een URL betekenis? Een URL (Uniform Resource Locator) is

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *